Ne zaman Amerika bizi gerçekten kıskanır?

Ama gelişmek için de birlik olmamız lazım aga. Din, ırk her şeyde Türkler tartışıyor, ayrımcılık yapıyor. Sonra nasıl Amerika'yı kıskandırabiliriz. Okusan bile bunu yapamazsın, ayrı olduktan sonra.
Hocam ben uğraşıyorum ama bunlar bir değişik. Ne desen karşı çıkıyorlar. Araştırdıklarını sanıyorlar ama sadece kendi fikirlerini savunan kaynaklardan. Bunlar varken mi birlik olacağız ? Ben hala gülüyorum.
 
Din tarştışmasına bir açıklık getireyim. Seni yöneten insanlar sürekli dinden yürümeye çalışıyor farkında değil misin? Nasıl tartışmayalım Amerika'da böyle bir şey görebilir misin?
 
Çok zor.
Adamlar iki dünya savaşı kazandı hatta kazanmakla kalmayıp iki savaşa da girene kadar silah sattı, fakir ülkeleri sömürdü. Kısacası adamlar 100 yıldır süper güç gibi bir şey :D.
 
Kardeşim birçok kişiye göre mantıklı konuşma gibi duruyor ama siz Avrupa'ya veya Amerika'ya gittiğinizde ayda 8000 euro bile alsanız onun 4000 eurosu aile bireylerine göre değişen vergidir. Türkiye vergilerini yiyecek vb. maddi eşyalardan alıyor. Avrupa'da ev almak ya da maaş almak vergi yuvasıdır. Gençler işte böyle kandırılıyor o kadar maaş varmış şukadar zengin diye.

Hayatımda vergi sistemi hakkında okuduğum en saçma paragraf, abartmıyorum maalesef okurken tüylerim ürperiyor. Kaç yaşına gelmişsin brüt gelir diye bir şey duymamışsın. Gelir vergisi diye bir şey duymamışsın.

Üniversitelerde Türkiye'nin vergi sistemi öğretilirken en büyük eleştiri yeterince gelir vergisi toplanamayıp, ağır tüketim vergileri alınmasıdır. Çünkü gelir vergileri kazancın ile doğrudan orantılıdır, tüketim vergisi ise zengin fakir ayırt etmez.

Almanya'da toplanılan gelir vergisi ise %0 ve %45 arasında değişir. Fakir ailelere çocuk sayılarına göre para yardımı yapılır. Benzer şekilde fakir bireylerden gelir vergisi ya alınmaz ya da çok düşük alınır. Türkiye'de ise bu tür gelir vergisi indirimleri/afları futbolculara, zengin şirketlere yapılır, acısı ise tüketim vergisi ile orta düzey halka yansıtılır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı