Neden amaçlarımıza ulaştıktan sonra mutsuz oluyoruz?

Ben öyle düşünmüyorum çünkü her zaman amacıma ulaşamıyorum. hayatta her şeye ulaşabilseydim bir süre sonra sıkılırdım. Galiba sen istediğin her şeye ulaşıyorsun?
 
Çünkü istediğimiz şeyin hayali genelde bizi daha mutlu eder. Sürekli hakkında düşünürüz ve bu bizi heyecanlandırır, düşündükçe heyecanlandırır. Heyecanlandıkça daha çok isteriz, o an daha mutlu oluruz. Sonunda istediğimiz gerçekleştiğinde o şeyin aklımızda canlandırdığımız gibi olmadığını gördüğümüzde hayal kırıklığına uğrarız, çünkü hayalimizi kurduğumuz şey aslında istediğimizin kafamızdaki tasviridir belki de ve gerçeğin o tasvir ile aynı olmadığını görürüz.

Ayrıca diğer bir yandan hayattaki tek gerçekçi amacımıza ulaştığımızda artık bir amacımız kalmadığı için boşlukta hissederiz.
 
Ben öyle düşünmüyorum çünkü her zaman amacıma ulaşamıyorum. hayatta her şeye ulaşabilseydim bir süre sonra sıkılırdım. Galiba sen istediğin her şeye ulaşıyorsun?
İstediğim şeyler genellikle çok uzak şeyler olmadığı için ulaşabiliyorum. Mesela şimdi ki hayalim en iyi sistemi toplamak belki 5 6 sene sonra olur. :D
 
Bence de beklentinizi büyük tutmamak önemli. Bir zamanlar henüz bilgisayarımı toplamadan önce, sistem toplamaya takık vaziyette sürekli bilgisayarlar ile ilgili bir şeyler okur, videolar izler, forumda konuları takip ederdim. Bilgisayarı topladıktan sonra bütün ilgim uçtu gitti. Hatta aldığıma pişman oldum diyebilirim.
 
İstediğim şeyler genellikle çok uzak şeyler olmadığı için ulaşabiliyorum. Mesela şimdi ki hayalim en iyi sistemi toplamak belki 5 6 sene sonra olur. :D
Belki 5 6 sene sonra o sistemi toplayacaksın, ama Annen Baban belki büyükannenle deden hayattan ayrılınca bidaha geri gelmeyecek onlarla daha fazla zaman geçirmelisin. Önemli olan elimizdekilerin değerini bilmek.
 
Selamlar, ben bir şey farkettim, nedense isteklerim gerçekleştikten bir süre sonra mutsuzluğa kapılıyorum. Herkeste böyledir sanırım. Mesela telefon almadan önce telefon alacağım için mutluydum, telefon kargoya verildiğinde de mutluydum. Telefon geldi ve bir amacım kalmadı nedense garip bir his var içimde. 1 yıl önce bilgisayar alacakken siteler üzerinden topluyordum, oynuyacağım oyunların listesini yapıp, hayallerini kuruyordum. Şimdi yaklaşık 1.5 yıldır bilgisayarım var ama yine garip his. Sizin de böyle oluyor mu? Neden amacımıza giden yolda mutluyken amacımıza ulaştığımızda mutsuz oluyoruz?
Heves edilen şeyin olması ya da heves edilen şeyi yapabilmek farklı bir mutluluk verir insana. Aynı şekilde heves edilen şeyin olmaması da büyük üzüntüler yaratır. Bende hayal ettiğim bir olguya ulaştığımda, sonrasında bumuymuş diyorum kendi kendime 😁 Garip bir his aslında. Ve bir şeyleri bazen gözümüzde büyütmek ve onu yokluğunda olabildiğince arzulamak sonucunda ise garip bir his işte 😋
 
İstediğini elde edene kadar heyecan var elde ettikten sonra o heyecan kalmıyor bundan olabilir.
Ama ben mutsuz olmuyorum, aksine, elde etmişsem; edememişkenki halime göre daha mutlu olurum :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı