Dogru dagitimi bulana kadar tam gaz devam ediyor o sayilarO sayı daha çok artar bence.![]()
Dogru dagitimi bulana kadar tam gaz devam ediyor o sayilarO sayı daha çok artar bence.![]()
Benim için doğru olan Arch ama son ISO ile sorun yaşadığım için geçici olarak Endeavour OS'dayım. Gönül ister ki Gentoo kullanayım ama sistem çok eski. Yenisini alınca koşa koşa Gentoo denemeye geçeceğim.Dogru dagitimi bulana kadar tam gaz devam ediyor o sayilar![]()
Dogru dagitimi bulana kadar tam gaz devam ediyor o sayilar![]()
Nix paket yöneticisinin eşi benzeri yok ya. Config sistemine de bayılıyorum. Kullanımı yeniler için zor olsa da öğrendikten sonra cidden büyük bir nimet.favori dağıtımlarım, NixOS
Ben online egitim zamanlarinda laptop'uma Mint kurup Linux seruvenine basladim, yaklasik bir yil sonra burada konu actim ve iki degerli hocam sayesinde WinZort'un yanina Pop!_Os kurdum, kendimi baya gelistirdim. Cok gecmeden baska bir arkadasin yardimiyla Gentoo kurdum, o arkadas ne yazik ki windows'a gecti ama ben hâla Gentoo kullaniyorumBen 2 ay Ubuntu kullandım hayatımda gördüğüm en kötü dağıtımdı diyebilirim sonra Pop!_OS denedim oda kurulumda diski sildi ama uyumsuz çıktı kurulmadı sonrasında Fedora'ya geçtim 1-2 ay onda kaldım biraz beğendim biraz beğenmedim ama format atacağım için farklı bir dağıtım olsun dedim Manjaro'ya geçtim uzun süredir kullanıyorum sürekli kasıyor donuyor kapanıyor depoları sorunlu hayatımda Ubuntu'dan sonra gördüğüm en kötü 2. dağıtım oldu şimdi de bu konu yüzünden Debian ISO'yu indirdim bakalım eğer macOS hata vermeye devam ederse kuramazsak debiana geçeceğim.
Ben Online egitim zamanlarinda laptopuma Mint kurup Linux seruvenine başladım, yaklasik bir yil sonra burada konu açtım ve iki degerli hocam sayesinde Winzort'un yanina Pop!_OS kurdum, kendimi bayağı gelistirdim. Cok gecmeden baska bir arkadasin yardimiyla Gentoo kurdum, o arkadas ne yazik ki Windows'a gecti ama ben hâla Gentoo kullanıyorum
Debian'da mutlu olursunuz umarim.
Linux Mint'in masaustu yapisi GNOME'a pek uymuyor, yapsalar da fazla bir anlami kalmazGNOME özel sürümü olmayan dağıtım kullanamıyorumkeşke Mint de böyle bir şey getirse özel olarak kurulabiliyor ama onu doğru bulmuyorum eğer getirir ise Mint'e geçiş yapacağım Gentoo da güzelmiş Debian'ı beğenmez isem (muhtemel) ona geçiş yapacağım.
NixOS'u nasıl buluyorsunuz? Ben de yakın zamanda gündemime bi' aldım.@Cruslan favori dağıtımlarım, NixOS ,Void, Nutyx ilk üçtedir. Biraz daha geride Debian, Devuan ve Arch gelir. Debian sid denemedim gerçi. Not: Nutyx'in sıralaması ileride değişebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.