Neden Debian Kullanmıyorsunuz?

Gentoo çok iyi bilmem ama, Arch bırak Unix'i GNU'yu bile sıkı sıkıya bağlı bir dağıtım değil. Gentoo bile varsayılan olarak Systemd kullanıyor. Slackware desen bir yere kadar. Kraldan çok kralcılık yapmayı sevenler her ortamda vardır. Mesela ne RMS'in ne de Linus'un systemd ile irrite bir lafını hatırlamıyorum. Konu dışına çok fazla çıkmak istemediğim için, yazdıklarımı "kararında" buluyorum.
Linux'da hala anlaşılması gereken protokoller ve standartlar var. HDR yok, VRR eksik, V-Sync sıkıntılı, renk doğrulama ve düzeltme yok. Bunlar Windows'dan tut macOS'a, Android'den iOS'a, güncel konsollardan televizyonlara, monitörlere kadar yıllardır kullanılıyor. Işın izleme gibi birçok şey hala eksik. RedHat bir etkinlikle geliştiricileri birleştirdi Valve'dir, NVIDIA'dır, RedHat'dır, AMD'dir. Karar kıldılar ama bunlara dahi karşı çıkıyor bu güruh. Bilgisayar olsun Commodore 64, disketten boot edelim bilgisayarı.

Kurulum ve Yapılandırma Karmaşıklığı: Debian'ın kurulum süreci, bazı diğer dağıtımlara göre daha fazla yapılandırma gerektirebilir. Bu, yeni kullanıcılar için zaman alıcı ve kafa karıştırıcı olabilir.

Unofficial ISO'lar var, kurulumu çok kolay.

Gelişmiş Kullanıcılar İçin Daha Uygun Olması: Debian, daha teknik kullanıcılara yönelik bir dağıtım olarak bilinir. Dolayısıyla, gelişmiş kullanıcılar için daha uygun olabilirken, yeni başlayanlar için daha fazla zorluk sunabilir.

Gelişmiş kullanıcılar için de seçenekleri var, ama live ISO'dan hemen herkes kurulum yapabilir. sudo'yu kullanıcı grubuna eklemenin advanced bir deneyim sunduğunu sanmıyorum. Ama live sürümden kurulum, Debian'dan beklenen esnekliği sunmuyor, en azından benim için öyle.

Linux'da hala anlaşılması gereken protokoller ve standartlar var. HDR yok, VRR eksik, V-Sync sıkıntılı, renk doğrulama ve düzeltme yok. Bunlar Windows'tan tut MacOS'a, Android'den IOS'a, güncel konsollardan televizyonlara, monitörlere kadar yıllardır kullanılıyor. Işın izleme gibi birçok şey hala eksik. RedHat bir etkinlikle geliştiricileri birleştirdi Valve'dir, NVIDIA'dır, RedHat'dır, AMD'dir. Karar kıldılar ama bunlara dahi karşı çıkıyor bu güruh. Bilgisayar olsun Commodore 64, disketten boot edelim bilgisayarı.

Var bunlar aslinda.

Hatta soyle kendi kullandigim sistemde calistigini da gostereyim.

Screenshot_20230803_125008.png

Son düzenleme:
@gen2 VRR eksik kısmını da ben kendi bilgisayarımdan doğrulayabilirim, bende çalışmıyor çalışanlarda da kusursuz çalışıyor denemez. ICC profili renk yönetimi uygulamalarıyla bile destekleniyor. FPS limitleyicilerin ise input lag sorunu çok daha fazla Linux tarafında.

@gen2 VRR eksik kısmını da ben kendi bilgisayarımdan doğrulayabilirim, bende çalışmıyor çalışanlarda da kusursuz çalışıyor denemez. ICC profili renk yönetimi uygulamalarıyla bile destekleniyor. FPS limitleyicilerin ise input lag sorunu çok daha fazla Linux tarafında.
Ilginc 2 yildir kullaniyorum sorun olmadan. Konfigurasyonla ilgili bir sorun olmadigina eminiz degil mi?

Ilginc 2 yildir kullaniyorum sorun olmadan. Konfigurasyonla ilgili bir sorun olmadigina eminiz degil mi?
HP Victus sorunu da olabilir. Bir ara Windows'ta da AMD driverını kurunca Freesync griydi. Linux'ta ise Freesync özelliğine destek hiç yok gözüktüğü için açamıyorum.

HP Victus sorunu da olabilir. Bir ara Windows'ta da AMD driverını kurunca Freesync griydi. Linux'ta ise Freesync özelliğine destek hiç yok gözüktüğü için açamıyorum.
Wayland mi X11 mi? Wayland kullaniyorsan Kde Plasma denedin mi? X11 kullaniyorsan editlemen gereken bir konfigurasyon dosyasi var.

Unrar 0.0.1 deposunda niye var? Repoyu Sid yaparsak bozulur ve asla arch kalitesini yakalayamaz. Debian indepented olarak kullanmak için bir neden yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı