Neden eğlenmek zorundayız?

Neden sürekli çalışmıyoruz? Neden sürekli aklı keyifte olan insanlarla yüz göz olmak zorundayız? Örneğin benim görüşüm eğlenmenin aşkdan farkı yok. Ama aşkın eğlenmeden farkı var fakat konumuz bu değil. Neden sıkı çalışmanın verdiği acı ile terbiye edilmek yerine bu boşluğun acısı ile terbiye ediliyoruz? Sonra da çevremiz bir ipe sap olamamış olgunluk taslayan dumanlı tiplerle doluyor. Şahsen bu hissi de ucundan deneyimleyerek ne kadar tehlikeli olabildiğini fark ettim. Kendine acıyarak acı çekmenin anlamı nedir? Neden eğlenmek zorundayız?

Herkesin psikolojisi bir değil.
İnsanız ve sosyal bir varlığız. Aklımız var. Monoton bir yaşam senin için iyi geliyor olabilir. Kimisi vardır yerinde duramaz, kimisi vardır sosyal ortamlarda boş yapmayı eğlenmeyi sever. Herkesi kendin gibi göremezsin.

Sonra da çevremiz bir ipe sap olamamış olgunluk taslayan dumanlı tiplerle doluyor.

Bu insanın yetiştirildiği aile ve çevreye bağlı bir şey. Sorun yetişen çocuklarda vs. değil direkt ailede. Yetiştirilme biçimi önemli.

Bence sorunun doğrusu "neden çalışmak zorundayız?" olmalıydı. Bir kere geldiğimiz şu dünyada çalışmayı minimum tutup olabildiğince çok yer gezip eğlenmemiz lazımken neden eğlenmek zorundayız sorusunun cevabı yok. Kendine acı çektirmek isteyen istediği kadar çektirebilir. Biraz pozitif olmak lazım, emekli albay gibi takılmanın anlamı yok.

Bence sorunun doğrusu "neden çalışmak zorundayız?" olmalıydı. Bir kere geldiğimiz şu dünyada çalışmayı minimum tutup olabildiğince çok yer gezip eğlenmemiz lazımken neden eğlenmek zorundayız sorusunun cevabı yok. Kendine acı çektirmek isteyen istediği kadar çektirebilir. Biraz pozitif olmak lazım, emekli albay gibi takılmanın anlamı yok.

Buradaki çalışmadan kastım zorunda olduğun veya sevmediğin bir iş olmadığını düşünürsek çalışmanın verdiği zevki hem uzun hem anlık vadede hiçbir şey vermiyor bana göre. Tabii bu durum kişiden kişiye değişir ama eğlenmek yerine çalışmanın ortak bir değer olduğu bir dünyayı da düşünmek lazım acep nasıl olurdu diye. Bu arada emekli albay benzetmesi çok iyi :D

Çok farklı konuları ele almışsın.
Senin kafan ve vücudun haftanın her günü çalışmayı kaldırıyorsa buyur çalış.

Bir başkası ya çok para kazanmak için zamanını feda eder ya da para kazanarak zamanı satın alır.
Parası ile ne yaptığı, nasıl tavır takındığı kimseyi ilgilendirmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı