Steelfox
Picopat
Daha fazla
Tek aile tek taban dediğin şey yıllarca sabit çalışabiliyor, Libre programlarını yıllarca kullandım ve MS Office programlarının yanına bile geçemez. Linux çekirdeğini kullanan işletim sistemleri anca ve anca spesifik kişileri ve spesifik iş ortamlarının işine yarayan hallerde lakin piyasanın çoğunluğuna kesinlikle hitap eden bir konumda değil. Demek istediğim buydu ve sonuna kadar da savunurum bunu. Hiç kullanmadan ve denemeden konuşan biri de değilim, Debian ve Ubuntu'ya çok uzun bir süre şans verdim ve en sonunda Windows'a geri döndüm. Dönmekten pişman değilim.Sana istediğin aileyi seç diyor, en azından tek aile tek taban kullanmıyoruz. Ben çok memnunum alternatifler olmasından.
Mint'ın kullanımı Windows'tan bile kolay. Haberiniz olsun.
Yazılım desteği yok yazmışlar doğrusu haklılık payı var ama ekosistemde rekabete gelebilecek güzel alternatifleri de var. LibreOffice, OpenOffice gibi birçok şey vardı. Ben gündelik kullanımımda Office kullanmıyorum pek umarım isimleri yanlış hatırlamıyorumdur. En güzeli ne derseniz, ileri seviye Office işlerinde Windows kullanıp gündelik kullanımda Linux kullanmak bana göre, eğer MS Office ile takıntılıysanız illaki.
Yazılım program desteği dışında Linux her konuda Windows'u solluyor denebilir. Mükemmel bir kernel, birbirinden farklı DE/WM'ler. İnanılmaz şeyler gerçekten bende bazen hayranlık uyanıyor.
Windows'un arayüzü akıcı değil. RegEdit gibi yerlerde özellikle ben deliye dönüyorum bazen. Görev Zamanlayıcı kullananlar varsa onlar da katılır. Aero masaüstü ortamı doğrusu rezalet, Linux masaüstü ortamlarında misal GNOME ile biraz kullansalar görebilirler kendileri.
Sorun çözmeye de az çok uygunsanız mod olarak fazlasıyla güzel. Windows'a nazaran çok daha az sorun oluyor aslında gündelik, güvenli kullanımda ama.
Yazılım desteği ve ilgili yönlendirmeler yapılsaydı Windows kullanılmazdı ama günümüzde durum böyle değil. İsteyen istediğini kullansın ama bence önyargısız bir ara Linux'a da şans versin. Girince ve ilk başlarda az sabırlı olunca kullandığınız şeye anlam veremiyorsunuz.
Bu arada kolaylık konusu da biraz aslında deneyimsizlik yüzünden yanlış anlaşılıyor. Linux Windows'tan kat ve kat kolay ama işte öğrenene kadar. Terminal'de 2 komutla her işimi hallediyorum. Hatta DD komutuyla Terminalde programsız ISO bile yazdırıyorum.
Evet, o yüzden distrowatch'a girip 855 distro arasından kendine ve ihtiyacına uygun olanı arayabilirsin. Maalesef o üç temel tabanda son kullanıcıyı kendine bağlayabilecek hiçbir şey yok.İşte bu malesef saçmalık, Üç temel taban var ve birindeki yazılım da diğerinde çalışıyor zaten.
Ubuntu tabanı.