- Makaleler
- 1
Bu dediklerin bana göre çok saçma, öncelikle Linux bi işletim sistemi çekirdeği. Sonrasında GNOME topluluk tarafından pek sevilen bir şey değil. Ayrıca bu distrolar da aslında çok iyi çünkü istediğin şeyler tek bi distroda toplanamayabilir. Immutable Distrolar var, paket yöneticileri distrolardan distrolara değişiyor. Paket sayısı da aynı şekilde. Ve ayrıca terminal insanların işini kolaylaştıran bir araç neden kapatalım ki? Ayrıca eğer bilgisayardan anlamayan cahiller de Linux kullanırsa Linux için yazılan virüs/trojan sayısında artış olur. Bence hayatını kolaylaştıracak 2 komut öğrenmeyecek kadar üşengeç olanlar bu sistemi kullanmasın. Aynı zamanda bilgisayardan anlamayan cahillerin de Linux’u kullanmasına kimsenin ihtiyacı yok.
Doğru. Ama güvenlik toolları ve uygulama / oyun desteğinde de artış olmaz mı? Herkes deli gibi çıkmış programını Linux'e portlar / kodlar. Linux'un her şeyi opensource olduğu için cihazı savunmak da çok kolay. Virüsü nereye sokabilirler anlıyorsun. Hadi anlamadık Linux için yazılacak yüzlerce güvenlik toolların bir tanesi mutlaka sistemi koruyacaktır. Zaten server'larda kullanılan çok güçlü güvenlik duvarı var, son kullanıcıyı düşünemiyorumAyrıca eğer bilgisayardan anlamayan cahiller de Linux kullanırsa Linux için yazılan virüs/trojan sayısında artış olur.
GNU/Linux derken yine bu cahil arkadaşlarımızın kafası karışmakta. En iyisi Linux diyelim olsun bitsin. Ama böye bir işletim sistemi çıkar mı? Bilinmez. Bir de GNOME 44 baya sabil bir ortam bence denemeye firsatin olmadı. Son kullanıcıya en uygun DE GNOME olabilir. KDE de olabilir ama ben GNOME'u tercih ederdim