Neden Linux kullanan bu kadar az?

Bu dediklerin bana göre çok saçma, öncelikle Linux bi işletim sistemi çekirdeği. Sonrasında GNOME topluluk tarafından pek sevilen bir şey değil. Ayrıca bu distrolar da aslında çok iyi çünkü istediğin şeyler tek bi distroda toplanamayabilir. Immutable Distrolar var, paket yöneticileri distrolardan distrolara değişiyor. Paket sayısı da aynı şekilde. Ve ayrıca terminal insanların işini kolaylaştıran bir araç neden kapatalım ki? Ayrıca eğer bilgisayardan anlamayan cahiller de Linux kullanırsa Linux için yazılan virüs/trojan sayısında artış olur. Bence hayatını kolaylaştıracak 2 komut öğrenmeyecek kadar üşengeç olanlar bu sistemi kullanmasın. Aynı zamanda bilgisayardan anlamayan cahillerin de Linux’u kullanmasına kimsenin ihtiyacı yok.
Ayrıca eğer bilgisayardan anlamayan cahiller de Linux kullanırsa Linux için yazılan virüs/trojan sayısında artış olur.
Doğru. Ama güvenlik toolları ve uygulama / oyun desteğinde de artış olmaz mı? Herkes deli gibi çıkmış programını Linux'e portlar / kodlar. Linux'un her şeyi opensource olduğu için cihazı savunmak da çok kolay. Virüsü nereye sokabilirler anlıyorsun. Hadi anlamadık Linux için yazılacak yüzlerce güvenlik toolların bir tanesi mutlaka sistemi koruyacaktır. Zaten server'larda kullanılan çok güçlü güvenlik duvarı var, son kullanıcıyı düşünemiyorum :) Linux'un başı kapalı kaynak Pencereler gibi belaya girmez, girmemeli...

GNU/Linux derken yine bu cahil arkadaşlarımızın kafası karışmakta. En iyisi Linux diyelim olsun bitsin. Ama böye bir işletim sistemi çıkar mı? Bilinmez. Bir de GNOME 44 baya sabil bir ortam bence denemeye firsatin olmadı. Son kullanıcıya en uygun DE GNOME olabilir. KDE de olabilir ama ben GNOME'u tercih ederdim :)

Doğru. Ama güvenlik toolları ve uygulama / oyun desteğinde de artış olmaz mı? Herkes deli gibi çıkmış programını Linux'e portlar / kodlar. Linux'un her şeyi opensource olduğu için cihazı savunmak da çok kolay. Virüsü nereye sokabilirler anlıyorsun. Hadi anlamadık Linux için yazılacak yüzlerce güvenlik toolların bir tanesi mutlaka sistemi koruyacaktır. Zaten server'larda kullanılan çok güçlü güvenlik duvarı var, son kullanıcıyı düşünemiyorum :) Linux'un başı kapalı kaynak Pencereler gibi belaya girmez, girmemeli...
Güvenlik toollarında artış olması neden işimize gelsin? Düşünsene ultra hafif Linux cihazında Kaspersky gibi ağır bir antivirüs programı kullandığını? Server side için bir şey diyemem tabi o ayrı. Ayrıca oyun desteği zaten fazla, a-c istemeyen oyunların neredeyse hepsini oynayabilirsin.

Güvenlik toollarında artış olması neden işimize gelsin? Düşünsene ultra hafif Linux cihazında Kaspersky gibi ağır bir antivirüs programı kullandığını? Server side için bir şey diyemem tabi o ayrı. Ayrıca oyun desteği zaten fazla, a-c istemeyen oyunların neredeyse hepsini oynayabilirsin.

Doğru da sırf MS tekelinin bittiğini görmek için bile Youtuberlerin ve yayıncıların reklam yapıp herkesin Linux kullandığını hayal etmek kötü değil. Hiç olmayacak bir nane zaten. Bizimkisi acaba ne olurdu senaryosu, yoksa Linux'un kullanıcı sayısı, Linux için üzülme durumu falan yok biz böyle iyiyiz :D

GNU/Linux derken yine bu cahil arkadaşlarımızın kafası karışmakta. En iyisi Linux diyelim olsun bitsin. Ama böye bir işletim sistemi çıkar mı? Bilinmez. Bir de GNOME 44 baya sabil bir ortam bence denemeye firsatin olmadı. Son kullanıcıya en uygun DE GNOME olabilir. KDE de olabilir ama ben GNOME'u tercih ederdim :)
O cahil arkadaşların Linux kullanmasını istemiyorum ben zaten. Linux'un şu anki durumundan gayet memnunum. Linux kullanacak insanın araştırmayı bilmesi lazım bana göre.

Öncelikle Linux bir çekirdek, sonrasında cahilin göndereceği hata raporundan kime hayır gelecek?

Windows kullanan bu cahil kesim çok mu hata raporu gönderiyor?
İşletim sistemi kendi hata raporu yolluyor. Buradaki kimse annesinden sistem yöneticisi olarak doğmadı.

Biz diyoruz daha kolaylaştıracak şeyler de eklensin İSTEĞE BAĞLI siz diyorsunuz zoru öğrensinler. Güzel kardeşim neden terminal kullanmak zorundayım matrixcilik mi oynuyorum ben?

Linux derken dağıtımlar genelini anlattığımı da anladığını umuyorum.

İşletim sistemi kendi hata raporu yolluyor. Buradaki kimse annesinden sistem yöneticisi olarak doğmadı.

Ben istemiyorum isletim sistemlerinin hata raporu yollamasini. Kapatip acabilmek de istemiyorum, KDE Plasma yapiyor mesela kapatsan bile veri toplamaya devam ediyor. Terminali guvenli, stabil, hizli ve pratik oldugu icin kullanıyorum ben zaten Wayland'e gececek yakinda butun dagitimlar Wayland'de terminal disinda root olamiyorsun. EEE nasıl cozeceksin terminalsiz? Adamlar GUI uygulamalari root olarak calistiginda guvenli olmadigi icin izin vermiyorlar buna. Guvenlikten vaz gecmek de bana akilli adamin yapacagi is gibi gorunmuyor. Boyle durumlar icin Windows var zaten onu kullansinlar. Windows kullanilmasina karsi degilim bu arada kendim de kullaniyorum ama hicbir kisisel verimi barindirmiyorum icinde onemli islerimi hep Linux'ta yapiyorum.

Terminali guvenli, stabil, hizli ve pratik oldugu icin kullanıyorum ben zaten Wayland'e gececek yakinda butun dagitimlar Wayland'de terminal disinda root olamiyorsun. EEE nasıl cozeceksin terminalsiz? Adamlar GUI uygulamalari root olarak calistiginda guvenli olmadigi icin izin vermiyorlar buna. Guvenlikten vaz gecmek de bana akilli adamin yapacagi is gibi gorunmuyor. Boyle durumlar icin Windows var zaten onu kullansinlar.
Terminali normal hiç bir normal kullanıcı hızlı ve pratik olarak görmüyor, kimse MAN sayfası okumayı sevmiyor ve iki tıkla yapacağı işi yarım saat MAN sayfası okuyup toolun syntaxını anlayıp "pratikce" yapmak isteyeceğini de sanmıyorum. Böyle işler dediğin kısma yazıcı driverı kurmak da dahilse hiç kullanmayalım. Aferin bize şimdi cümleten özgür olduk, GUI kullanmanın imkansız bir olduğu özgürlük.

Bu arada YaST nasıl Waylandde çalışıyor? Bilgisizliğimden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum şu anda, bu gerçekten bir soru.

Ben istemiyorum isletim sistemlerinin hata raporu yollamasini. Kapatip acabilmek de istemiyorum.
Neden, içinde seninle alakalı hiç bir şey geçmeyen açık kaynak bir araçla program çökme nedenini neden yollamak istemiyorsun? Hani communitydik biz? Yardımlaşma dayanışma falan?

Aferin bize şimdi cümleten özgür olduk, GUI kullanmanın imkansız bir olduğu özgürlük.
Tabi ozgurlugu kisisel verlerini corporationlara kaptirmak olarak goruyorsan Windows ile daha ozgursun bence.
Neden, içinde seninle alakalı hiç bir şey geçmeyen açık kaynak bir araçla program çökme nedenini neden yollamak istemiyorsun? Hani communitydik biz? Yardımlaşma dayanışma falan?
Kendim yollarim Allah Allah.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı