Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle haklısınız hocam. Aslında bilgisayar üreticileride elini taşın altına koyup Linux önyüklü gelen bilgisayar üretirlerse kullanım oranı artabilir ve yazılımcılarda oyun ve uygulama geliştirebilir.

Bence oyun desteği gelişirse kullanım oranı artacak.

Kesinlikle haklısınız hocam. Aslında bilgisayar üreticileri de elini taşın altına koyup Linux önyüklü gelen bilgisayar üretirlerse kullanım oranı artabilir ve yazılımcılarda oyun ve uygulama geliştirebilir.
Muhtemelen sistemi aldığı gibi USB'sini takıp Windows kurması bir olur alanların. Yani bir yararı olacağını düşünmüyorum.

Bence oyun desteği gelişirse kullanım oranı artacak.

Bildiğim kadarıyla oyunun Linux için portu çıkarılması için yeniden oluşturulması gerekiyor, bunun yerine geliştiriciler Proton ve Wine gibi katmanlar üzerinde oyunu stabil çalıştırabilecek hale getirmesi daha mantıklı olur.

Bildiğim kadarıyla oyunun Linux için portu çıkarılması için yeniden oluşturulması gerekiyor, bunun yerine geliştiriciler Proton ve Wine gibi katmanlar üzerinde stabil çalışabilecek hale getirmesi daha mantıklı olur.

İş anti hile sisteminde bitiyor hocam.

Anti hile yüzünden bir çok popüler oyun (Apex Legends, R6S vs.) çalışmıyor.

1-2 ay önce EAC için Linux desteği gelecek diye duymuştum, o iş ne oldu hocam?

BattlEye ve EAC desteği Linux'ta var. 😀

Alıntıladığım bilgi;

BattlEye uzun süredir yerel Linux ve Mac desteği sağlıyor ve yakında çıkacak olan Steam Deck'i (Proton) da destekleyeceğimizi duyurabiliriz. Bu, oyun geliştiricilerinin buna izin verip vermediklerini seçtikleri bir katılım temelinde yapılacaktır.

İnsanlar Linux varken neden Windows kullanıyor ki?

Linux'un Windows'tan iyi olduğu yanlar:
1-)ücretsiz

Linux tamamen ücretsiz ve gönüllü bir projedir. Windows gibi para ödemenize gerek yok.
2-)Güvenli
Linux'ta virüs yok denecek kadar az, neredeyse virüs yok ancak Windows'ta tonlarca virüs dolu.
3-)Hızlı ve Hafif
Linux tabanlı İşletim Sistemleri (Ubuntu, Android veya Debian gibi) hızlı ve hafiftir, Windows'taki gibi gereksiz işlemler yok.
4-)Ön yüklü gereksiz uygulamalar yok
Windows binlerce gereksiz uygulama ile birlikte yüklü geliyor (Candy Crash, Paint gibi)
5-) Açık Kaynak kodlu
Linux tamamen açık kaynak kodludur ve bu sayede çok hızlı gelişir güncellenir. Kodlar açıktır ve herkes dilediği gibi açıkları fark edip düzeltebilir. Windows kapalı kaynak kodludur bu yüzden çok fazla hata içerir
6-)Mavi ekran hatası Linux'ta yok
Windows'taki lanet olası mavi ekran hatası Linux'ta yoktur, bu sayede hatasız kullanabilirsiniz.
7-)Son kullanıcı için en iyi İşletim Sistemi; Linux
Son kullanıcı için en iyi ve en basit işletim sistemleri Linux'tur (Elementary OS gibi)
:cool: Sınırsız Kişiselleştirme desteği
Linux'u istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz, istediğiniz masaüstünü kurup (GNOME, KDE, Xfce ve Pantheon)

Windows'un Linux'tan iyi olduğu yanlar;
1-)Oyun desteği

Windows'un Linux'tan iyi olduğu tek yan oyundur. Linux harika bir sistem ancak oyun geliştiricileri Linux için oyun geliştirmiyor bu yüzden bu tür oyunları oynamak için Wine, Proton gibi programlara ihtiyaç duyuyoruz.

Birçok uygulama desteği yok.

Proton ile uyumlu çalışırsa gayet iyi olur.

BattlEye için aşağıda ki açıklama yapılmış.

BattlEye uzun süredir yerel Linux ve Mac desteği sağlıyor ve yakında çıkacak olan Steam Deck'i (Proton) da destekleyeceğimizi duyurabiliriz. Bu, oyun geliştiricilerinin buna izin verip vermediklerini seçtikleri bir katılım temelinde yapılacaktır.

EAC için aynı şekilde.

1641918317212.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı