Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben Linux kursam driver kuramayacağım.
Driver kurmayacaksin cunku Linux'ta cogu driver kernel icinde bulunur.

Konu mesajını okursanız kullanıcı için kullanışlı belirtilmiş. Linux'un ev için tasarlanmadığını belirttim.
Linux bir kernel, ev icin de tasarlanamaz gelismis kullanicilar icin de. Kernel bu.

Konu mesajını tekrar okursanız Linux virüs Windows göre %100 güvenli hatta neredeyse yok demiş. Bu durumda da mesajım uygun.
100% guvenli veasaire demiyor, virus yok denecek kadar az diyor ki bu dogru, enazindan sunucular icin yazilan virusleri saymazsak ki bunlar normal kullaniciyi etkileyen virusler olmuyor.

Only Office kurtarmaz, fotoğraf, simgeler ve sayfa düzeni bozuluyor, bu yüzden Microsoft Office'i tercih ediyorum.
Cogu olayda bozulmaz, okul projelerim icin kullanıyorum.

Bilgisayardan tek amacı internete girip ödev araştırması yapmak ise onun için açık kaynak kodlu olması faydası yok. Benim için tabii ki önemli ama her kullanıcıya bir faydası yok. Bilgisayardan anlamayan insan için önemli olan yapmak istediği işlemi yapması.
Var. Hatta bu tur kullanima sahip insanlara acik kaynak yazilim oneriyorum, yaptiklari karmasik bir is yok cunku. Guvenlik ve gizlilik yaptigin is basit de olsa, zor da olsa onemlidir.
Elementary'i örnek verdiğin yerde patlattım kahkahayı🤣
Bu arkadas Elementary OS'e kafayi takmis, boyle insanlar olunca da butun Linux kullanicilari boyle saniyorlar. Uzucu bir durum.
 
- Adobe Photoshop kullanıyorum pek çok eklenti ile birlikte. Bunlar Gimp gibi yazılımlarda yok.
- Office 365 ile sıkça grup olarak ortak projeler üzerinde çalışıyoruz. Ben LibreOffice ya da türevlerine geçsem tüm ortak çalıştığım kişilere de bunu yaptırmak zorundayım. Olabilitesi mümkün değil.
- Okulların ya da işyerlerinin verdiği yazılımlar genellikle ya sadece Windows üzerinde, ya da Windows&Mac üzerinde oluyor. Ben Superonline'da çalıştığım dönemde kullandığımız yazılım Windows içindi.
- Kolaylık imkânı da var elbette. Ne kadar "sudo apt-get"e indirgenmiş olursa olsun, ne kadar iki satır koda indirgenmiş olursa olsun, bir yazılımı kurarken "install"e basıp beklemek daha kolaydır.
- Video düzenlemeler ve editing için Adobe Premiere ve ayaküstü halledilecek 2 dakikalık işler için Camtasia kullanıyorum. Bunlar da Linux kullansam erişemeyeceğim şeyler.
- Yazılımlar (genellikle) Windows üzerinde daha güncel oluyorlar ve güvenlik adına güncel olmalarını seviyorum.
- Windows XP kullandığım 2004-2007 arası dönemlerden beri bir daha Windows üzerinde mavi ekran görmedim (Vista da dahil). Dikkatli bir kullanıcı da değilim, her türlü warez sitesinde gezdiğim zamanlar olmuştu.
- 2011-2013 arasını yalnızca Linux kullanarak geçirdim. Tüm işlerimi orada hallederdim. O 2 yıldan öğrendiğim şey, bilgisayarın bir araç değil amaç hâline dönmeye başladığı ve benim kendime eziyet etmemem gerektiği. Windows'a 2 sene sonra geri döndüğümde epey bir yük kalkmıştı üstümden.
 
Kolaylık imkânı da var elbette. Ne kadar "sudo apt-get"e indirgenmiş olursa olsun, ne kadar iki satır koda indirgenmiş olursa olsun, bir yazılımı kurarken "install"e basıp beklemek daha kolaydır.
Programi bulup, indirip, exe dosyasina basip, Next'e basarak ilerleyip, installa basip, UAC ekranini gordukten sonra onaylayip beklemek terminali acip sudo apt install paketadi -y yazip entera basmaktan daha kolay ise sizin kolayligin kelime anlamini ogrenmeniz gerekiyor.
Office 365 ile sıkça grup olarak ortak projeler üzerinde çalışıyoruz. Ben LibreOffice'ya da türevlerine geçsem tüm ortak çalıştığım kişilere de bunu yaptırmak zorundayım. Olabilitesi mümkün değil.
Office 365'in fena olmayan bir web surumu var.
Yazılımlar (genellikle) Windows üzerinde daha güncel oluyorlar ve güvenlik adına güncel olmalarını seviyorum.
LTS tabanli bir distro kullandiniz sanirim. Rolling release kullansaydiniz boyle bir şey demezdiniz cunku her gun guncelleme geliyor.
Adobe Photoshop kullanıyorum pek çok eklenti ile birlikte. Bunlar GIMP gibi yazılımlarda yok.
Ornek verirseniz sevinirim.
 
Mavi ekran hatası yok mu? :D
Güldürme beni, sürücülerini doğru kurarsan güncelleştirmelerini yaparsan benim gibi hiç mavi ekran yemezsin. :D
 
Bir çok defa linux kullanmayı denedim kendisiyle uğraşmayıda çok severim. Piyasada bulunan çoğu dağıtımı tecrübe edinmişimdir ama gerçek manada bilgisayardan hiç anlamayan bir son kullanıcı için hiç bir linux sürümü uygun değil. Sadece birisi diğerinden daha User-Friendly oluyor bu sebeple Windows kadar esnek bir kullanıcı yelpazesi yok ve kısa vadede de olmayacağını düşünüyorum.
Ekstra olarak kurumsal firmalarda bulunan Microsoft ekosisteminin yanından bile geçemez hiçbir linux dağıtımı.
 
Son düzenleme:
Mavi ekran hatası yok mu? :D
Güldürme beni, sürücülerini doğru kurarsan güncelleştirmelerini yaparsan benim gibi hiç mavi ekran yemezsin. :D
Microsoft Premiere yapıyordu Windows sürümü hakkında, orada bile mavi ekran aldılar.
Embedded systemlerde Windows durmadan çöküyor, Server sürümünden bahsediyorum.

İşlerin arkası keşke sandığınız gibi olsa diyorum.
 
Mavi ekran hatası yok mu? :D
Güldürme beni, sürücülerini doğru kurarsan güncelleştirmelerini yaparsan benim gibi hiç mavi ekran yemezsin. :D
Eski bilgisayarimda az mavi ekran almadim. Linux'a gecince kernel panic vesaire yasamadim. Sunucu kadar stabildi.
 
Microsoft Premiere yapıyordu Windows sürümü hakkında, orada bile mavi ekran aldılar.
Embedded systemlerde Windows durmadan çöküyor, Server sürümünden bahsediyorum.

İşlerin arkası keşke sandığınız gibi olsa diyorum.
Burada ne Windows'un nede Linux'un sunucu tarafını tartışıyoruz. Windowsun sunucularını pek kullanan yok ayrıca, dediğiniz mavi ekran olayı 2005'den kalma değil mi? 17 sene geçmiş.
 
Burada ne Windows'un ne de Linux'un sunucu tarafını tartışıyoruz. Windows'un sunucularını pek kullanan yok ayrıca, dediğiniz mavi ekran olayı 2005'den kalma değil mi? 17 sene geçmiş.

Diskim bozulmadığı halde bana diskin bozulduğunu söyleyen Windows'u hala savunuyor musunuz?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı