Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim 11 yaşında bilgisiyarı açarken yanlış bir şey yapabilir mi?
Hayır zaten dualboot yaparsanız bilgisayar açılırken Windows'mu yoksa Linux mu diye sorar. Eğer tıklama yapmazsa 5sn içinde Windows açılır.
 
Stable'a dusmemis ve hiçbir zaman dusmeyecek bir olay. Ayrica bu olay zaten kisa bir sure sonra farkedildi, Linux bir hobi projesi degil ve tonla insan yeni commitleri gozlemliyor.


Ya, kim size driver arayacaginizi falan soyluyor soyleyebilir misiniz? Bari kullanin ondan sonra boyle dersiniz. Ayrica kernel panic hayatimda kendim yaptığım hatalar (init sistemi koymamak, bozuk init sistemi koymak vesaire) sadece 1 kere kernel panic yedim o da bir rcydi zaten stable değildi.
Zaten Zorin OS kullanıyordum ama kameramın Linux driverı yoktu online ders olduğu için Windows geçmek zorunda kalmıştım.
Yoksa şaka filan cidden Windows'tan daha stabil. Sadece asla olmuyor değil.
Hâlâ HD5450 driver kurmaya çalışıyorum 40 sayfalık manual buldum vazgeçtim.
Linux daha popüler olsa da herkes Linux driver çıkarsa keşke.
 
Güvenlik ve gizlilik konusunda genellikle foss yazılımlar daha iyi olur, ki öyle.
Yazılımın güvenli olup olmamasıyla bunun sanıldığı kadar alakası yok. Eksik mitigasyon veya güvenlik açıklarına zaafı yüksek bir mimariye sahipse uygulama güvenilirsizdir. Güvenlik açıklarıyla baş etme yolunu sorunu kaynağından çözmek yerine bugfix yayınlamakta gören çekirdek geliştiricileri sayesinde Linux çekirdeği bunun akla en başta gelen örneği olabilir.

 
Son düzenleme:
Hayatımda hiç Linux kullanmadım. Bi' ara kuracaktım fakat Windows 10'un tasarımı daha çok hoşuma gidiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı