Neden oyunlarda Türkçe dil desteği yok?

Ekonomimiz iyi değil, bu yüzden oyun fiyatları oldukça yüksek. Bazı şirketler özel fiyatlandırmalar yapıyor ancak bu noktada da Türkiye'deki korsan kullanma kültürü mü denir bilmiyorum ama işte o devreye giriyor. Bundan dolayı şirketler Türkiye pazarından istedikleri parayı alamıyorlar, Türkçe yamaya zaman ve para ayırmalarına değecek bir durum olmuyor bu yüzden.
Korsan kültürü işi biraz sıkıntıya sokuyor bence. Birçok insan parası olmasına rağmen oyunları sürekli korsan kullanıyor ve bunlar azınlık değil çoğunluk olan kısım ne yazık ki, korsan oyunların tamamen güvenilir olduğunu savunan bir kitle var hatta korsan sitelerine fan olan insanlar var. Çünkü onun için bir bilgisayara 10-15k vermek çok mantıklı ama bilgisayarı alma sebebi olan oyuna 50-60-100-150TL vermek aptallık. Korsan savunucuları kızgın atabilir, karşı çıkabilir ama durum böyle. Ben korsan kullanmıyorum, kullanılmasını da emek hırsızlığı olarak değerlendiriyorum şahsen, korsan kullanmakla övünen insanların ise fikirlerine değer vermiyorum, bahsettiğim kitle yüzünden oyun şirketleri Türkiye'deki oyuncularına salak muamelesi yapıyor. Paramın yetmediği oyunu oynamıyorum şahsen, karşılayabileceğim bir fiyata düşünce alıp oynuyorum.
Bazı kişiler bahane aradığı için sürekli "Türkleri çekemiyorlar!" tarzı saçma sapan şeyler söylüyorlar. Aynen kardeşim hiç çekemiyorlar, hatta oyun alamayışımızı gördükçe kıskançlıktan kuduruyorlar. Aması falan yok bunun, Türkiye pazarında istenilen geri dönüş alınamıyor ve dil desteği gelmiyor, çok basit. Bir oyun şirketi olsanız oyununuzu 10 milyon kişinin aldığı ülkeye mi dil desteği sunarsınız yoksa özel fiyatlandırma yapsanız bile oyunun kopya kullanımının orijinali katladığı bir ülkeye mi dil desteği sunarsınız? Tek bir soru sorarak kesin cevaba erişebiliyorsunuz.

Şöyle bir şey de var şirket getirsin Türkçe dil desteği emin ol çok çok satar Türkiye de. Örnek vereyim The Witcher serisi Türkçe olmasa satın alıp oynamazdım. Hikaye üzerine kurulu olan bir oyunu hikayesini anlayamayacağım halde sadece görsellerini izlemek için neden para vereyim?
 
Öncelikle ne bu samimiyet? Star Wars: Battlefront 2, Epic Games'de yakın zamanda ücretsiz dağıtılmıştı, bundan önce de aynı platform GTA V vermedi mi? Gerçekten duvara konuşuyor gibi hissediyorum, istediğinizi yapın pes artık!

Bireyin (ben de dahil olmak üzere) o oyunları kaldıracak bilgisayarı yoksa.
 
Öncelikle ne bu samimiyet?
(Ciddi ciddi bunu yazdın mı ya. 😂)
Çok özür dilerim başkanım. Bir daha samimi olmam.
StarWars Battlefront 2, Epic Games'de yakın zamanda ücretsiz dağıtılmıştı, bundan önce de aynı platform GTA V vermedi mi? Gerçekten duvara konuşuyor gibi hissediyorum, istediğinizi yapın pes artık!
Aynen, adam GTA 5'i bedava olarak aldı ve hala crackli olarak oynuyor ama salak işte, ne yaparsın. (!)
Umarım bu bencillik ve yüksek egondan kurtulursun SAYIN BAŞKANIM!
 
Beyler, beyler sohbet iyi hoşta, şunun bir açıklaması yok, (Oyun: Horizon: Zero Down), ve dil eklemek okadar da zor değil, playstation oyunlarının neredeyse tamamı Türkçeyi destekliyor, EA, Ubisoft gibi firmaların dil desteği eklememesinde, kesinlikle bir bit eniği var, bandoi namco dur resident evil dir japon firmaları anlarım pek fazla Türkiye de meşhur değil niye eklesin ki ama dediğim gibi bu firmalar önemseseydi r siz siege Türk operatör gelirdi nede olsa oynayn büyük kesim Türk var oyunun korsanıda yok, playstation bu yönden cidden baya başarılı
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20210614-015333_Steam.jpg
    Screenshot_20210614-015333_Steam.jpg
    53,9 KB · Görüntüleme: 30
Baba parası gibisi yok

Ne güzel İstanbul be.
Korsan oyunu savunanlar bilgisayar çalabilirler. Aynı şey. Bir de GFW'ın ücretsiz sürümü var onu deneyebilirler. GFW Free ile Cyberpunk bitireni gördüm ben.

Bireyin interneti de kötü ise ne olacak. Kısacası sorunu firmalardan önce kendi ülkemiz ve insanımızda aramamız gerekiyor.
 
Şöyle bir şey de var şirket getirsin Türkçe dil desteği emin ol çok çok satar Türkiye de. Örnek vereyim The Witcher serisi Türkçe olmasa satın alıp oynamazdım. Hikaye üzerine kurulu olan bir oyunu hikayesini anlayamayacağım halde sadece görsellerini izlemek için neden para vereyim?
Tabi ki direkt Türkçe dil desteği koyulsa bir tık daha fazla satar, belki 2 kat satar. Ancak bunlar riskli şeyler, belki de satmaz gibi bir ihtimal söz konusu ve Türkiye'deki oyuncu kitlesini göz önüne aldığımızda çok düşük bir ihtimal değil. Örneğin sağda solda ''Türkçe dil desteği olsun, 300TL olsa veririm, helaldir!'' diyen ciddi bir kesim vardı, Cyberpunk 2077 çıkınca ortadan kayboldular bir anda. Witcher 3 20TL'lere kadar düşen bir oyun ama hala korsan oynayan azınlık denilemeyecek kadar çok kişi olduğuna eminim. Mount & Blade : Bannerlord çıktığında özel fiyatla 115TL'ye alınabiliyordu. Geçen satış oranını gördüm, Türkiye %2 falandı, 56 milyonluk İngiltere bile %4 ya da %8 civarı bir şeydi ama bahane bulacaklar ya işte, 1. olan ülke için (Çin) ''Milyarlık ülke, tabi bizden çok alan olur.'' dışında 1 yorum bile görmedim. Ne yazık ki Türkçe dil desteği olsa bile insanlar bahane arıyorlar. Crysis'in tüm serisi Türkçe dublajlıydı diye hatırlıyorum, orijinal oynayan çok kişi göremedim şahsen. CP 2077'nin koruması yok diye bayram etmişlerdi. Açıkçası ben Türkiye pazarından umudu kestim, sınavdan sonra İngilizce öğrenmek için çabalayacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı