Neden oyunlarda Türkçe dil desteği yok?

"Türkler neden orijinal oyun oynamıyor" diye sormak yerine, "bir oyuna 600TL verilir mi?" sorusunu sormalısın.
"Bir oyuna 600 TL verilir mi?" sorusunu sormadan önce "Bizim ülkemizde oyunlar neden 600 TL?" diye sormalı ve bu durumdan rahatsızsan en yakın seçimde bu durumu değiştirecek yönde oy kullanmalısın.
 
Oyun yapımcıları tam tersi düşünse belki istedikleri gibi gelir elde edecekler. Şöyle düşünseler mesela: "Biz bir kereliğine X oyununa Türkçe dil desteği koyalım, bakalım satışlar artacak mı." Belki de insanlar Türkçe dil desteği var diye daha çok rağbet gösterecek. Herkes tüketici de buluyor kusuru ancak firmaların da biraz fedakarlık yapması gerekiyor. Ha zorunda mı? Kesinlikle hayır.
 
Bu düşünceyi desteklemiyorum. Tok açın halinden ne anlar gibi oluyor. Ayrıca ben korsan indirmiyorum.
Oyun bir ihtiyaç değildir. Oyun oynamadan da yaşanılabilir. Fakir edebiyatı yapmayın.
Özel fiyatlandırma yapmayıp şak diye oyunları 400 TL yapıp "Bu oyun Türkiye'de satmıyor. Fiyatını düşürsek alırlar mı acaba?" demek yerine "Bu oyun Türkiye'de satmıyor. O zaman boşuna Türkçe dil eklemekle uğraşmayalım." diyorlar.
Niye yapsın ki? Hiç uğraşmaz. Özel fiyatın kralını bile yapsa satılmayacağını birinci elden biliyor zaten. :)
 
Oyun bir ihtiyaç değildir. Oyun oynamadan da yaşanılabilir. Fakir edebiyatı yapmayın.

Niye yapsın ki? Hiç uğraşmaz. Özel fiyatın kralını bile yapsa satılmayacağını birinci elden biliyor zaten. :)
Öyle düşünüp yapmasınlar o zaman en yapalım .D Bağımsız yapım oyunlar bile yapıyor özel fiyatlandırma.
 
Öyle düşünüp yapmasınlar o zaman ne yapalım? Bağımsız yapım oyunlar bile yapıyor özel fiyatlandırma.

O zaman da Türkçe beklemeyeceksin. Ya iki-üç tane kalan gönüllü çeviri yapan grupların çevirmesini bekleyeceksin(kafadan bir sene beklersin), ya ücretli yapanlardan alacaksın ya da translete/yapay zeka olan yarım yamalak yamaları kullanacaksın.

Böyle beleşçi ruha sahip oldukça daha çok yama dilenir millet. Gider cebinde 5 kuruşu olmamasına rağmen iPhone'a 15 bin lirayı verir. Ama şurada oyun 5 kuruş olsa bile alamıyoruz diye ağlar.
 
Steam'de oyun bakarken neredeyse hiçbir oyunun Türkçe desteklememesi sizce de garip değil mi? İşi daha da garipleştiren ise EA ve Ubisoft gibi büyük firmaların Türkçeyi desteklemezken 10-70TL arası fiyata sahip bağımsız yapım ya da düşük bütceli oyunların Türkçe'ye daha önem vermesi, Cyberpunk 2077 olsun, Crysis olsun, Dying Light 1/2 olsun yenilerde bazı büyük oyunlar desteklemeye başladı ama Resident Evil Village gibi oyunlar hala destellemiyorlar.
Sizce bundan 5 sene öncesine göre daha fazla önemsenmeye başladı mı Türkçe, ki bence evet.
Türkçenin bir sürü oyunda dil seçenekleri arasına ne zaman girer?
Korsan yüzünden diyenler olursada korsanın babası Ruslar, ama neredeyse her oyun Rusça destekliyor ve Türkiye ne kadar korsan yaygın olsa da, Steam son zamanlarda gayet yaygınlaştı ve artık o kadar da küçük bir pazar değil.
Türkiye popülasyon olarak kalabalık bir pazar gibi gözüksede 1 Avrupalı 10 Türk ediyor paranın değeri yok.
 
Türkiye popülasyon olarak kalabalık bir pazar gibi gözüksede 1 Avrupalı 10 Türk ediyor paranın değeri yok.
Oyun alan yok. Sorun bu. Direkt kimse elini taşın altına sokmak istemiyor. Bağımsız geliştiriciler rahatlıkla gönüllü çeviri koyabiliyor. Ancak büyük firmalar çevirilerinden sorumlular. Hata gibi durumlarda başları ciddi anlamda yanabilir. Ondan dolayı bunu iş haline getiren profesyonel kişilerle çalışıyor yapılacaksa. O da maliyetleri katlıyor tabii ki. Bu nedenle kimse kaybedeceğini bildiği kumara bahis yapmıyor veya ısıracağını bildiği timsaha elini sürmüyor.
 

Geri
Yukarı