Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimileri için çıkış aracı birileri için iyi birşey oluyor kendini onda buluyor çıkış yolu olarak inanıp inanmamak tercih meselesi saygı duymak lazım her bir düşünce için.
 
  • Beğen
İfadeler: 900
Neden tanrıya ihtiyaç duyarız?
İnsan aciz bir varlıktır ve kainattaki büyüklük ve güzelliği insan aklından üstün bir varlığın oluşturduğunu,yarattığını düşünür. Zor zamanda kaldığında insan Tanrı'sına sığınma ihtiyacı duyar çünkü onun her zaman koruyucu olduğunu düşünür. Yani insanlığın temelinde olan, din farketmeksizin her insanda,her toplumda,her coğrafyada olan bir durum.
 
Zor durumda olduğunda müslüman bir insan, Allah'ın varlığına ve birliğine inanarak ve güvenerek ona olan bağlılığını dile getirir.

Ateistlere buradan iki çift laf söylemek istiyorum, bir otomobil bile fabrikadan çıkana kadar yüzlerce insan ve robot tarafından el birliği hâlinde üretiliyorsa, koskoca kâhinat nasıl kendi kendine var olabilir?

Bilimsel olarak, bigbang patlaması ile Dünya'nın oluştuğu söyleniyor. Bu patlamada aynı şekilde, kudret sahibi yüce Allah-u Teâla istemediği sürece oluşmazdı.
Tanrının var olmadığını kanıtlayamadığın gibi var olduğunu da kanıtlayamazsın. Bu konuda kesin konuşmamak lâzım
 
Sigara da ölüme götürüyor o niye yasak değil? Sigara alkolden daha zararlı. Ayrıca sonsuz güçlü bir varlığın tapınılmaya ihtiyacı olması çok daha saçma ayrıca o sonsuz güçlü varlığın kendisine tapmayanları cezalandırması çok daha saçma. Arkadaşın söylediği mantığa dayalı şeyler hikaye de bunlar mı değil.

Peki dediğin gibi olsun o zaman benim ne suçum var? Ben ateistim ama her türlü yardımı yaparım ama dine göre tecavüzcülerle aynı yere gideceğim bu adalet mi mesela?

Zulmü, sadece insanlara veya canlılara zarar vermek şeklinde anlamak, eksik bir anlama olur. Zulüm, bir şeyin hakkını vermemek veya bir şeyi hakkı olan yerden başka yere koymaktır. Dolayısıyla ilahlık vasfını Allah'tan başkasına vermek, ortak kılmak veya Allah'ın ilahlık vasfını inkar etmek, en büyük zulümdür. Bu zulmü işleyen ateistlerin cehenneme gitmesi ise adaletin ta kendisidir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı