Neden yaratıldık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Komik olan sensin :D Neden tanrı Ateisliği engellemedi diyorsun. Zaten engelli olanı var diyorum. İnanmıyorsan inanma, o zaman soru da soramazsın. "Neden böyle yapmadı" diye soramazsın inanmıyorsan. Zaten yapmış. Söyleyince de inanmıyorum diyorsun. Sana kalmış.
Engelleseydi "Özgür İrade" olmazdı. 😄

İnanmıyorsam bile soru sorabilirim, bu hakkı kimse elimden alamaz.
Belki içimde bir yerlerde inanmak istiyorum ve kanıt arıyorum, nereden bileceksin? 🧐

Edit: "Neden Tanrı Ateistliği engellemedi diyorsun" kısmını yanlış anlamışım.
Ben "Neden Tanrı ateistliği engellemedi sanıyorsun" diye okudum, pardon.

Hocam kuran değiştirilmedi diyenler vahiyler inerken Hz. Muhammed'in yanındaydı, kitap haline çevrilirken de. O yüzden bu kadar eminler (!)

Bana kurandan daha eski ve fiziksel ve biyolojik yasaların bu kadar detaylı bir şekilde anlatıldığı bir kitap gösterebilir misiniz?

Yanlış anlamayında dinde olan her şey şu an olsa ateist, deist, müslüman fark etmez herkes deli gözüyle bakardı.
Ama bu binlerce yıl önce olunca din oluyor işte.

Ben size yanlış ya da bu doğru demedım, siz insanların düsüncelerini yargılıyorsunuz.
Sana göre doğru olan başkasına göre yanlıştır, başkasına göre doğru olan sana göre yanlıştır.

Kendinizle çelişiyorsunuz bende kendi fikrimi söylemiştim.

Cidden ezberle koskoca bir dini 1300 sene boyunca sağlam tutabileceğinize inanıyor musunuz?

Kitap haline getirilerken bile araya bir iki kelime sıkıştırılmış olabilir, olamaz mı?

1300 sene ezberde tutulmadı. Yazılı metinlere dökülene kadar.
Ve olamaz. 1000 kişi bir metni ezberledi, ve o 1000 kişi de tek tek onayladı. Burada bir şey eklenmiş denebilir mi? Ayrıca Kur-an'da ek olarak matematik de vardır.

Kuran'da yevm (gün) kelimesi tam olarak 365 kez geçer.
Kuran'ı Kerim'de hem erkek ve kadın kelimeleri 24 defa geçer.
Melek ve Şeytan 68 er kez geçer. Ve bunun gibi çok var. Bir matematik dengesi mevcut.

1300 sene ezberde tutulmadı. Yazılı metinlere dökülene kadar.
Ve olamaz. 1000 kişi bir metni ezberledi, ve o 1000 kişi de tek tek onayladı. Burada bir şey eklenmiş denebilir mi? Ayrıca Kur-an'da ek olarak matematik de vardır.

Kuran'da yevm (gün) kelimesi tam olarak 365 kez geçer.
Kuran'ı Kerim'de hem erkek ve kadın kelimeleri 24 defa geçer.
Melek ve Şeytan 68 er kez geçer. Ve bunun gibi çok var. Bir matematik dengesi mevcut.
Şans olamaz mı? Hadi klasik bir soru.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İslama inanmayan arkadaşlar insanların inançlarını yargılamak kolay siz neye ve nasıl burada olduğunuza inanıyorsunuz?
Şans olamaz mı? Hadi klasik bir soru.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öyleyse sizde öyle bir kitap yazın. Şans ya (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı