Nedir bu Technopat'in olayı?

İlk geldiğimde art arda çok ban yerdim ama nedendir bilmem hep banımın açılmasını bekler geri gelir yenisini yerdim ta ki bu sene yaz sonuna doğru yediğim "aptalca" her biri 1 ay olan 2 bana kadar. Artık arada gelip gidiyorum neyse ki bu banlar bana başka forumlarada bakma fırsatı veriyor. Onun dışında kurallar hep vardı ve forum bu sayede dengeli, seviyeli kaldı. Ayrıca konuların iyi anlaşılması adına yazım ve imla kuralları önemli.
 
Her forumun kuralları farklı ama buranın daha da farklı. Genelde bir siteye üye olunca kimse en üstte olan kuralları okumaz. Buraya üye olunca bu kuralların okunması için ilk önce ceza yemen lazım. Çünkü bu zamana kadar Türkçe kurallarına dikkat eden bir forum olmadı buradan başka 😎
 
Böyle olması forumu güzel yapıyor zaten. Yazım kurallarından herkes en az 1 kez ban yemiştir. Herkes 1 kez yiyince düzgün bir ortam ortaya çıkıyor.
 
buradaki tayfanın da görüşlerini almak istedim.

SDN forumda kafalarina göre takilip Türkceye tecavüz edebildikleri icin buradan yasaklama aldiklari zaman gereksiz oluyor.

İlkokul talebeleri gibi kural tanimadan, büyük kücük harf yazimina dikkat etmeden, noktalama virgül isareti olmadan takilabildikleri icin burasi kendilerine bir boy büyük geliyor. Olay bu.

Birinin söylemediği bir şeyi de söylemiş gibi yapabiliriz o zaman.

Alintiladigin mesaja tikladigin zaman orijinal mesaja yönlendiriyor. Kaldi ki (sizin de bildiginiz üzere) yöneticiler mesajin orijinalini görebiliyor.
 
Tum gok cisimleri kuremsi hatlara sahiptir, cunku uzayda birbirine carpa carpa koseler yumusar. Yine cogu gezegen yildizinin etrafinda ayni yonde yorungeye sahiptir cunku farkli yonde yorungeye sahip olanlar carpisarak sadece tek bir yonde olanlar kalirlar.

Burda da yanlislari carpa carpa duzeltme prensibi var, insanlar langir lungur yazip da ceza yiye yiye duzeliyorlar, sonucta toplu halde duzenli bir sonuc ortaya cikiyor. Her duzenli sistemde entropiye karsi bir mucadele oldugu icin, burada da duzeni saglayacak ve isini dogru yapacak moderatorlere belki de cogu forumda oldugundan daha fazla ihtiyac var.

O sebeple moderatorlerin de belki de en fazla elestirildigi forum burasidir. Ama bana gore cok dogru yapiyorlar.

Ayrica forumun alt yapisi her ne kadar PHP bile olsa cogu arkaik alternatiflerine gore daha guzel bence. Ayrica uye olanlar reklamlarla bogusmak zorunda da kalmiyor.
 
Burası bizim forum gibi değil. Muhabbete pek izin verilmiyor. Çoğunlukta bilgi paylaşımı var ve buna dikkat ediliyor. Dolayısıyla Türkçe yazımını daha iyi kontrol edebiliyorlar.
En basitinden bizde "Söyle Rahatla" var. 8000 sayfalık konuda hangi mesaja dikkat edip düzenleye bilirsin? :D
 
Forum gerçekten çok güzel. Her konuda konuşabileceğin, fikir alış-verişi yapabileceğin insanlar oluyor. Yazım kuralları hakkındaki görüşünüz doğru. Lakin yapacak bir şey yok. :D

Benim forumda birkaç kez denk geldiğim, ve en sevmediğim insan tiplemesi "onu değil, bunu alın" diyerek karşıdakinin fiyat aralığının çok üstünde rastgele ürün öneren tiplemeler. En kanser kitle o. Adamın cebinde şelale gibi para olsa buraya konu açmaya mı gelir yahu? Basar parayı alır zaten. Demem o ki Türkçe'ye dikkat etmek, dilimizi güzel kullanmak ve forumun yöneticilerinin bu yöndeki tutumu doğru. Keşke çok bilmişler de uyarı alsalar. :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı