NVIDIA: AMD Radeon VII performansı berbat

AMD dün Radeon VII kartını çıkardı, Huang kendi fikirlerini söyleyip, RTX 2000 serisi üzerinde durdu.
Fikirleri ise, "İç açıcı bir ürün değil" çünkü performansı kötü ve 7 NM ve HBM kullanmasında başka bir özelliği yok. Yapay zeka yok, Ray Tracing yok. RTX 2080 ile zar zor yarışıyor, eğer biz DLSS'yi açarsak Radeon VII'yı yok ederiz. Eğer Ray Tracing kullanırsak yine ezeriz. Ve ağrıca Jensen Huang AMD pazar taktiği ile ilgili şunları söyledi: "Bu tuhaf bir çıkış, belki sabah yaptıkları şeyi düşündüler."

5LlcyoqGQ9Xgg0hV_thm.jpg

Haberin devamı Techpowerup'da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek haklı olduğu kısım DLSS o halde.

Şimdilik öyle gibi evet. Kart piyasaya çıkınca ayrıntılı yorumlar yapılır.

@Spotter rakibini övecek hali yok. Övseydi zaten rakibine çalışırdı. "Fena değil" bile dese rakibine çalışmış olurdu.

DLSS Anti Aliasing ve performansı baya arttıyor.
AMD tanıttığı oyunlarda ki arasındaki farklar, ama unutmayınkı Fortnite, Ubisoft'un bazı oyunlarında ve GTA 5 de RTX 2080 geçecektir. Çünkü RX 570 BF5 de 69 FPS alıyor, GTX 1060'la neredeyse aynı alıyorlar. Ama GTX 1060 çoğu oyunda RX 570'i geçiyor. Eki Görüntüle 358888
RX 570 ile GTX 1060 karşılaştırması oldukça saçma. GTX 1060 dengi kart RX 580'dir.

Şimdilik öyle gibi evet. Kart piyasaya çıkınca ayrıntılı yorumlar yapılır.

@Spotter rakibini övecek hali yok. Övseydi zaten rakibine çalışırdı. "Fena değil" bile dese rakibine çalışmış olurdu.
Ben övsün demiyorum. Bu tarz aşağılayıcı bir konuşma yapmak gerçekten sinir bozucu. En önemlisi yalan söylemeleri. AMD çıkıp RTX kartlarda RTX yok deseydi neler olurdu düşünemiyorum.

RX 570 ile GTX 1060 karşılaştırması oldukça saçma. GTX 1060 dengi kart RX 580'dir.

Öyle demeyin sürücülerle 1060'a oldukça yaklaşıldı. Biraz OC yapıldığı zaman 1060'ı yakalıyor. Tabi 1060 ile 570 arasındaki 800-1000 TL farkı gören adam tabi ki 570/580 alır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı