NVIDIA vs AMD

AMD vs Nvidia

• Oy verenlerin toplamı
    50
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle AMD Driver sorunlari çözüldü diye biliyorum eğer yanlışsa bilgilendirirseniz iyi olur. Mesela aynı firmadan örnek verecek olursak.
MSI Gaming X RX 5700 XT ile MSI Gaming X RTX 2070SUPER aynı güçte olmasına rağmen aralarında 1300TL'ye yakın bir fark oluyor sizce hangisi tercih edilmelidir ve rica ediyorum fanboyluk yapmayın lutfen.
Amacına uygun hareket etmen faydana olur aslında. Bütçe problemin varsa kesinlikle AMD çok güçlü bir kart 5700xt. Fakat benim gibi ray tracing özelliğini aktif etmek istiyorsan 2070 super almanı öneririm bu zamana kadar hep nvidia kullandım hiçbir driver sıkıntısı yaşamadım amd hakkında is hiçbir fikrim yok ama olsa bile çözülür diye düşünüyorum ki işlemci bazında çözüldü sıkıntılar yani bütçen varsa soru şuna dönüyor Ray Tracing istiyor musun istemiyor musun? Bütçen yoksa zaten cevap kesinlikle AMD olmalı.

Amacına uygun hareket etmen faydana olur aslında. Bütçe problemin varsa kesinlikle AMD çok güçlü bir kart 5700XT. Fakat benim gibi Ray Tracing özelliğini aktif etmek istiyorsan 2070 Super almanı öneririm bu zamana kadar hep NVIDIA kullandım hiçbir Driver sıkıntısı yaşamadım AMD hakkında is hiçbir fikrim yok ama olsa bile çözülür diye düşünüyorum ki işlemci bazında çözüldü sıkıntılar yani bütçen varsa soru şuna dönüyor Ray Tracing istiyor musun istemiyor musun? Bütçen yoksa zaten cevap kesinlikle AMD olmalı.

Dediğim gibi NVIDIA alsam bile Ray Tracing kullanmam gidip Minecraft oynicak halimde yok. Bir de Ray Tracing CS GO'da açılır mı açılsa bile açmam ama merak ettim.

Dediğim gibi NVIDIA alsam bile Ray Tracing kullanmam gidip Minecraft oynicak halimde yok. Bir de Ray Tracing CS GO'da açılır mı açılsa bile açmam ama merak ettim.
Ray Tracing özelliğini bir oyunda açman için oyunun geliştiricisi tarafından oyuna konulması gerekiyor yanlış bilmiyorsam. Şu an her oyunda açamazsın ama uzun vadede oyunların büyük bir çoğunluğunda Ray Tracing desteği olacağını düşünüyorum.
Şuan bildiğim kadarı ile
Cod MW
BFV
Metro Exodus
Minecraft rtx desteği veriyor başka veren var mı bilmiyorum

İş yaptığımdan dolayı nvidia zira çok daha stabil.

RTX teknolojisi mevcut kartlar içinde 2080 ve üstü ksrtlar için kullanılabilir. 2070S ve altında muhteşem bir FPS kaybı yapıyor tabii oyuna göre değişiklik gösteriyor ama kayıp az buz değil. 2080 ve üstü grafik kartı alabilecek bütçe varsa zaten başka bir model tercih etmeye gerek yok.

RTX teknolojisi mevcut kartlar içinde 2080 ve üstü ksrtlar için kullanılabilir. 2070S ve altında muhteşem bir FPS kaybı yapıyor tabii oyuna göre değişiklik gösteriyor ama kayıp az buz değil. 2080 ve üstü grafik kartı alabilecek bütçe varsa zaten başka bir model tercih etmeye gerek yok.

Çok yanlış biliyorsunuz 2060 Super ile 1080P Ultra ayarlarda RTX açıkken CoD Warzone'da 110-120 FPS alıyorum RTX kapalıyken 20 FPS belki farkediyordur eğer oyundan kastınız Metro Exodus ise 2080 Super bile RTX açıkken o oyunda 65-70 FPS'i anca görüyor lütfen daha dikkatli inceleyin RTX teknolojisi için alt sınır 2060 Super'dir ve rahat rahat oynatıyor

Çok yanlış biliyorsunuz 2060 super ile 1080p ultra ayarlarda rtx açıkken 110-120 fps alıyorum rtx kapalıyken 20 fps belki farkediyordur eğer oyundan kastınız metro exodus bile 2080 super bile rtx açıkken o oyunda 65-70 fpsi anca görüyor lütfen daha dikkatli inceleyin rtx teknolojisi için alt sınır 2060 superdir ve rahat rahat oynatıyor
Ben oynatmaz derecelere düşürür demedim. FPS kaybettiriyor dedim. 140 FPS alırken 110-120 FPS'lere düşüyorsa %15-20'lik FPS kaybı var demektir. 2070S için konuşacak olursak 2K platformunda bir kart. 2K'da RTX FPS değerleri çokta iyi değil.

Ben oynatmaz derecelere düşürür demedim. FPS kaybettiriyor dedim. 140 FPS alırken 110-120 FPS'lere düşüyorsa %15-20'lik FPS kaybı var demektir. 2070S için konuşacak olursak 2K platformunda bir kart. 2K'da RTX FPS değerleri çokta iyi değil.
O zaman Antialiazing i de devre dışı bırakmamız gerekiyor çünkü o da ciddi oranda fps düşüren bir mekanizma burda 2070 super alınıyorsa grafik görmek isteniyordur ve böyle bir teknoloji varken bundan mahrum olmak bence saçma sonuçta 2060 super bile 60 fps üstü oynatabiliyorsa ne ala hikaye tabanlı oyunlar da 60+ fps ile aç oyna fpsi düşüren çok etken varken sadece ray tracing teknolojisini düşünmek bence yanlış olur. Amd bile bu teknolojinin önemli olduğunu ve bunun için uğraştıklarını söyledi ben sanmıyorum ki aynı sevide bir ray tracing teknolojisi ile nvidiadan fazla fps alabilsin burda nvidianın rakibi yokken rtx ile fps düşüyor demek yanlış olur şuan bu teknolojiyi rahat kullanabiliyorsak tadına bakmak lazım sadece :)

Ben kötü bir teknoloji demiyorum. RTX serisinin diğer AMD serisi ile tek farkı bu. Anti-Aliasing her iki kart içinde iptal edilebilir. NVIDIA'yı şu an için AMD GPU'lardan ayıran tek teknoloji bu. Efektif olmadığı kanaatindeyim. AMD GPU'larda geldiği zaman yine konuşulur, kıyaslanır her iki marka içinde.

Ben kötü bir teknoloji demiyorum. RTX serisinin diğer AMD serisi ile tek farkı bu. Anti-Aliasing her iki kart içinde iptal edilebilir. NVIDIA'yı şu an için AMD GPU'lardan ayıran tek teknoloji bu. Efektif olmadığı kanaatindeyim. AMD GPU'larda geldiği zaman yine konuşulur, kıyaslanır her iki marka içinde.
Zevk meselesi hocam ben gayet görselliği güzelleştirdiğini düşünüyorum ve gayet kullanılabilir bir teknoloji.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı