- Makaleler
- 21
@226261 Yazdıklarınızda siyasi bir anlam aramadım, siz nasıl siyasetle bağdaştırdınız onu da anlamadım açıkçası.  İnancınıza saygı duyarım. İnançlı inançsız herkese sordum soruyu, dönüp arkanıza baktığınızda sevap ve günahlarınız geliyorsa bu da normal. İnançlı birisi pişmanlıklarını bunlara dönük yaşar, inançsız birisi içinse durum çok farklı, fani olma bilinciyle yaşadığından dolayı dünyaya bakış açısı biraz daha farklıdır. Aslında daha çok inançsızları ilgilendiren bir soru ama tabi herkesin cevabına açık.
 İnancınıza saygı duyarım. İnançlı inançsız herkese sordum soruyu, dönüp arkanıza baktığınızda sevap ve günahlarınız geliyorsa bu da normal. İnançlı birisi pişmanlıklarını bunlara dönük yaşar, inançsız birisi içinse durum çok farklı, fani olma bilinciyle yaşadığından dolayı dünyaya bakış açısı biraz daha farklıdır. Aslında daha çok inançsızları ilgilendiren bir soru ama tabi herkesin cevabına açık.

O bambaşka bir konu. İyilik ve kötülük bana göre görecelidir ve mutlak iyi/kötü diye bir şey yoktur. Ölecekken başkalarına yaptığınız kötülüğü düşünmeniz inançlı olmanızdan kaynaklanıyor sanırım ya da henüz ölmemiş olmadığınız için anlık olarak kötü hissedecek olmanızdan. Çünkü öldükten sonra sizin için hiçbir önemi olmayacak bunların eğer inançsızsanız.Yarın öleceğimi bilsem; kendim için yapamadiklarımdan çok, başkalarına verdiğim zararın kefaretini ödeyemediğim için pişmanlık duyardım. İyi; benim iyi dediğimdir de benim iyi bildiğime kötü diyene etkisi nedir?