Ölüm var

Hepimiz öleceğiz. Bütün her şey hiç olacak, siz de hiç olacaksınız. Ardınızdan üzülenlerin farkında bile olmayacaksınız çünkü hiç olduğunuzun farkında bile olamayacaksınız. Eğer birazdan öleceğini bilseydin, yaşadığın hayatın hakkında ne düşünür ne hissederdin? Kendine vakit ayıramadığını, sürekli kalıplara uymaya çalıştığını, sürekli "iyi" bir insan olmaya çalıştığını, hayallerini gerçekleştiremediğini, seni mutlu edecek şeyleri yapmadığını düşünür müydün? Sürekli para kazanma üzerine kurduğun hayatında seni mutlu edecek, kaybettiğin zamanı geri getirecek parayı bulabildin mi bari? Aradığın şey para mı gerçekten?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer birazdan öleceğimi bilseydim arkamdan kaç kişi üzülürdü ve yıllar sonra beni kim hatirlardi.
Bunu düşünürdüm.

Hayat tamamen güllük gülistanlık olmayacak. Hayatın gerçekleri bunlar. Ne yaparsan yap sonunda öleceksin elbet.
Evet ama hiç olacaksınız dediği var ya milletin psikolojisini bozar.
Sonra okuyanlar kafasını buna takacak ondan sonra ömrümü boşa harcadım diyecek.

Hocam yani sizin dediklerinizi felsefe sandım ben.
Ama dedikleriniz de yani insanların ömrünü harcıyor kafalarının içinde çalan bir korku müziği gibi oluyor.
Biraz daha depresif, senin için korkunç gelen konulara denk geldiğin için olmuş olabilir. Filozof deyince gözünün önüne Karl Marx, Charles Darwin gibi tiplemeler de geliyor olabilir ama bu doğru değil. Hayata, tanrıya, siyasete, ekonomiye, insana, hayvana, bilime, dine, bilgiye, ahlaka dair yapılan her sorgulama felsefedir. Çok geniş bir alan. Biraz internetten bakınmanı tavsiye ederim, vizyonun genişlesin, belki ilgini çeken bir konu bulursun belki de, farklı bakış açılarına sahip olursun.

Biraz daha depresif, senin için korkunç gelen konulara denk geldiğin için olmuş olabilir. Filozof deyince gözünün önüne Karl Marx, Charles Darwin gibi tiplemeler de geliyor olabilir ama bu doğru değil. Hayata, tanrıya, siyasete, ekonomiye, insana, hayvana, bilime, dine, bilgiye, ahlaka dair yapılan her sorgulama felsefedir. Çok geniş bir alan. Biraz internetten bakınmanı tavsiye ederim, vizyonun genişlesin, belki ilgini çeken bir konu bulursun belki de, farklı bakış açılarına sahip olursun.
Peki neyse. Ben Ahmet Kaya şarkısıyla biraz başka konularda takılayım.

Evet ama hiç olacaksınız dediği var ya milletin psikolojisini bozar.
Sonra okuyanlar kafasını buna takacak ondan sonra ömrümü boşa harcadım diyecek.
Bu tamamen bakış açısı ile gerçekleşiyor. Birisi sizin dediğiniz gibi yorumlar, diğeri ise kendini hayatını daha dolu dolu yaşamaya adar.

Felsefi tartışma bitti.
tumblr_59eb5a823e599ac24d8a3bde50908b7a_99291d4f_1280.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı