Ölümden korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunun cevabını ölmeden şu anki dönemde biraz imkansız eskiden mucizeler olduğu için inabilirdin ama şu an peygamberlerin olmadığı dönemlerde yaşadığımız için inanman zor. Ama ben asla fikrimi değiştirmem.
 
Merhaba arkadaşlar, ateistim ve ölümün yavaş yavaş gelmesinden çok bunalıyorum. Genç olmama rağmen her gün yatarken ölümü düşünüyorum. Hayattan zevk almaya çalışıyorum ama ölümün sonrasını yani hiçbir şey olmayacağını, hissetmeyeceğimi, tepki vermeyeceğimi, konuşmayacağımı bilme düşüncesinden korkuyorum..

Hayatımın en azından şu yıllarında ölümü nasıl unutabilirim, siz ne yaparak unutuyorsunuz?
Ölümden kaçamazsın. Ölüm olamazsın. Ölümü durduramazsın. Sadece ve sadece ölümle yaşarsın.
 
eskiden mucizeler olduğu için inabilirdin
Bu dediğine aşağıdaki fotoğrafı atıp çekiliyorum:

1692086950793.png
 
"Kur'an-ı kerim değiştirilemez."

Kaynak: Kur'an-ı kerim.

Bana çok mantıklı geldi, hemen İslam'a dönüyorum.

Evet biraz doğru senin ama ondan sonrası mesela elma bunu Allah yaratmıştır işte evreni o yarattı kendiliğinden olamaz seni yarattı işte sistem var öyle desem bile inanmazsın kanka git araştır her dinin ayrıntısını tek doğru din Müslüman'lık olduğunu görürsün. Bir de Allah sana Müslüman olmn için o şeyi unuttum işte bir şeyi vermezse olamazsın şu an mesela olamazsın olduktan sonra zaten sana onu vermiş olur.
 
Doğmadan önce doğup doğmamakla ilgili endişeleriniz yoksa, ölmek için de aynı yere gideceğinizi düşünebilirsiniz. Ölüm de doğum ve yaşam gibi hayatın bir parçası sonuç olarak. Siz herhangi bir boşluğa gitmiyorsunuz. Bitkiler, hayvanlar ve böcekler gibi ölüp hiçliğe karışacağız. Bilinç diye birşey olmayacağı için korkacak birşey yok. Sadece keyif almaya bakın bence.
 
Kardeşim asıl sen ne içiyorsun. Arkadaş ölümden korkuyorum demiş. Bende ona cevap verdim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı