Ölümden korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ateist Müslüman kavgasina donusturmeyelim olayi neler oldugunu sen de cok iyi biliyorsun da çocukken beynine oyle bir sokmuslar ki reddedemiyorsun.

Kavga falan oluşturmaya çalışmıyorum hocam öncelikle çocuklara küçükken öğretilen din çoğunlukla yanlış helede kurslar siyasal İslamcıları da karşı olan biriyim beynime ne sokmuşlar?
 
Konuyu dine çekmek istemezdim ama bu tür kişileri gördükce dayanamıyorum. Bak dostum sana çok basit bir şey anlatacağım, şimdi 50-50 şansın var, ya şu 70 yıllık kısacık ömürde ibadet edersin ya da etmezsin, edersen sorun yok, hadi diyelim dinler gerçek değil, herhangi bir problem yaşamazsın ama ya gerçekse? Gerçekse kaybedeceğin şeyleri bir düşünsene... Tamamen senin hayatın senin kuralın, ölümden korksanda korkmasanda ölüm bir adım ilerinde.
Sırf bu sebepten bir dine inanıyorsanız ve o din doğruysa geçmiş olsun. Cenneti vs. unutun. Tanrı kendi çıkarı için ibadet eden birini cennetine alır mı?
 
Merhaba arkadaşlar, ateistim ve ölümün yavaş yavaş gelmesinden çok bunalıyorum. Genç olmama rağmen her gün yatarken ölümü düşünüyorum. Hayattan zevk almaya çalışıyorum ama ölümün sonrasını yani hiçbir şey olmayacağını, hissetmeyeceğimi, tepki vermeyeceğimi, konuşmayacağımı bilme düşüncesinden korkuyorum..

Hayatımın en azından şu yıllarında ölümü nasıl unutabilirim, siz ne yaparak unutuyorsunuz?
Dediğinizin hepsi ahirette olacak hocam panik yapmanıza gerek yok sizin kendinizi öldürmeniz dışında.
 
4000 dinin 3900'üne yakını halk inancı, ölü veya felsefik düşünüşler. 50-50 olayı bence daha mantıklı. Ayrıca Birbirine özdeş toplardan top çekmiyoruz. İslamiyet aşırı fazla delile ve gram çelişkiye sahip olmayan bir din iken Hristiyan'lık dahil bir sürü inançta az da olsa çelişkiler mevcut.
Doğru dedin. Kuran'ı Kerim'i bilgisayar ortamına aktarınca neler neler bulundu. O zaman şartlarında bir insanın yazacağı türde bir kitap değil.

Gerçekten her şeyin cevabı, her döneme uygun. Resmen kriptolojik bir şey.
 
Toprak genişletirken öldürdüğü insanların eşlerini, sahip çıkma safsatası ile zorla karısı yapan bir dine inanıyorsun. Bunun iyi gözükmesi için de onlara sahip çıkın diyorsunuz bayağı iyisiniz.


Meanwhile Afganistan.


Tanrına beyinsiz mi diyorsun?
Müslümanlığa örnek saadet asrını alabilirsiniz. Afganistan'ın müslümanlık için örnek almanız, müslümanlık hakkında çok bilgili olmadığınız imajı oluşturdu bende.
 
4000 dinin 3900'üne yakını halk inancı, ölü veya felsefik düşünüşler. 50-50 olayı bence daha mantıklı. Ayrıca birbirine özdeş toplardan top çekmiyoruz. İslamiyet aşırı fazla delile ve gram çelişkiye sahip olmayan bir din iken Hristiyan'lık dahil bir sürü inançta az da olsa çelişkiler mevcut.

Hacı şimdi tanrıya inanacağız ama tek bir hata 3 yanlışı değil her şeyi götürüyor çünkü tanrı kusursuz olmalıdır, kusurlu bir tanrı kabul edilemez.
 
Bak dostum sana çok basit bir şey anlatacağım, şimdi 50-50 şansın var
Şöyle düşünen insanlar beni çok güldürüyor. Böyle düşünüyorsan sen Allah a kalben inanmış olmuyorsun. Allah ın var olma ihtimali olduğu için inanmış oluyorsun.
 
Bende kafama takıyordum, ölünce yok olmayacaksın ilk önce gömüleceksin ardından bazı bakteriler seni ayrıştıracak ve toprağa karışacaksın sonra 50 ya da 100 yıl sonra mezarlar tanınmaz hale gelince vesaire bir çiftçi gelecek ve senin mezarına ağaç dikecek senin vicudundaki parçaların bir kısmı ağaca besin olacak ve parmağın vesaire elma olacak diğer parçaların ise başka bir şey olacak, yani tamamen kaybolmuyorsun. Ben şöyle atlattım ölümü, 100 yıl önceki çocukların videolarını izledim ve dedimki şu an burada olan hepsi birer ölü, hepsi ve herkes öldü oradaki, şimdi daha genç insanlara bakıp kıskanmıyorum ki çünkü onlarda bir gün yaşlanıp ölecekler. Ve rastgele Twitter'da olsun çok ölüm videosu izlediğim için normal hale geldi kafana taktıkça yaşayamaz mutlu olamazsın kafaya takmadığın zaman mutlu olursun bırak yarının derdi yarının olsun.

Ölümsüz olmak imkansız zaten. Onun için bu gerçeği kabul etmek lazım.

Ölümsüz olmak imkansız zaten. Onun için bu gerçeği kabul etmek lazım.

Yani din olarak bakarsak normal ancak din olarak değişebiliyor ateist olduğunuz için değil ama gerçek Müslüman insanlar ölümden korkmak gibi bir şeyi yok ve hemen ölmek ister sebebi ise Hz. Muhammed selamünaleyküm. V. Kavuşmak olduğu için. Ölmekten korkmanın sebebi hiçbir tanrı, ilah inancın olmadığı için ve öbür taraf hakkında ateistliğin bir ilah inancı olmaması ya da hiçbir şey olmadığına inanmak olabilir.

Eğer çoğu Müslüman ölümden korkmuyor ise dinin gerektirdiği cihadı yapabilmesi için neden daeşe katılmıyorlar, ya da İslam örgütlerine bana göre öyle bir şey yok insan yok olmuyor sadece toprağa karışıp hayatımızı ağaca ya da başka bir maddeye çevireceğiz.

Müslüman ol, ahiret var.

Bana göre ahiret yok, Hz Muhammed hepimizi kandırdı, Allah yoktur diyen birine neden bu cevapla geliyorsunuz bence ona korkmaması gerektiğini sadece yaşı genç olduğu için kafasına taktığını söyleyebilirsiniz.

خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ يُكَوِّرُ اللَّيْلَ عَلَى النَّهَارِ وَيُكَوِّرُ النَّهَارَ عَلَى اللَّيْلِ. 'yükevviru'
Küre mastarından gelir ve yuvarlak cisimler için kullanılır. Dinime küfreden Müslüman olsa...
Kulaktan dolma bilgiler ile İslam'ı çürüttüğünü sanan bir tayfa türemiş gördükçe halime şükür ediyorum.

En'âm Suresi 108. Ayet
"
Allah'tan başka çağırıp dua ettikleri şeylere sövmeyin ki sonra bilgisizlikle onlar da Allah'a söverler. İşte biz, böylece her topluluğa, yaptıklarını süsleyip güzel gösterdik, sonra da dönüp varacakları yer, Rablerinin tapısıdır ve o da, ne yaptıklarını bildirir onlara.
"

Bu ayetin gerçek hikayesi Hz. Muhammed onların putlarına küfür ediyor onlarda Allahına küfür ettiği için, böyle bir ayet iniyor. Peki size bir soru soracağım konu içinde arkadaş ölümden korkuyorum demiş, ona neden alakasızca bir Arapça ayet attınız ve kuranda neden bir kadın 3 kere boşandıktan sonra başka bir erkek ile cinsel ilişkiye girmeden geri evlenemiyor?
 
Son düzenleme:
Hocam bu İslam tartışmasına döner boş verin bu devir daim içinde isteyen istediğine inansın elle tutulur bir kanıt da yok üstelik.
Bu daha çok bana Reenkarnasyon gibi geldi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı