Ölümden sonra dirilme mümkün mü?

Ölümden sonra dirilmek mümkün değildir. Bunu demeden önce, ölümün ne olduğunu bulmamız lazım. Kalbin durmasından sonra mı, yoksa bilinç kapandıktan sonra mı. Bir şey oldu, kan kaybettin ve kalbin durdu. Düşünebilen, sinirleri kontrol eden, vicuttaki denge, sindirim sistemi gibi bir çok şeyi(tüm sistemleri) kontrol eden beyin, gerekli miktarda kan alamadığı için beyin ölümü dediğimiz olay gerçekleşir. Bu olayda kalbin atsa bile artık geri dönüşü yoktur. Ölümün ne olduğunu öğrendik, şimdi ölümden sonraki yaşama bakalım. İslam dahil bir çok yaratılış hikayelerinde, ölüm sonrası hayata inanılır. Bunlar genellikle kötülerin acı çekerek, iyilerin ise sefa süreceği mekanlardır. Ama cehenneme gitmek için sadece kötü olmanız gerekmiyor, o dine karşı(inanmayan, deist vs.) biriyseniz ne kadar iyi bir insan olduğunuzun hiç bir önemi yok. Kısaca: Aramızdan birini seçerek, onunla gizlice iletişim kuran, görebileceğimiz hiç bir somut delil sunmadan hepimizin o kişinin sözüne inanmasını bekleyen, kendi kullarına işkence çektirip inanmayanlara sonsuza kadar işkence çektiren bir Tanrı fikrine inanların genellikle çok büyük kısmı, ölümden sonraki yaşama inanır.
Öldükten sonra dirilmek imkansız ruh söz konusuysa onu bilemem.
O zaman öncelikle ruhun ne kadar gerçek olduğunu öğrenmemiz lazım?
 
Eğer beynin yapısını anlayıp içeriğini yeni bir e-zekaya aktırırsak ölen kişiyi simüle edebiliriz. Belki de Lazerus effect gerçek olur.
Eğer ruh diye bir varlığın gerçek olduğunu hesaba katarsak bence hayır. Bedeni diriltsen bile ruhu nasıl geri getireceksin ki?
Ruh diye bir varlık varsa?
Ya öldükten sonra hafıza silinip başka bir bedene yerleştiriliyorsa ruh?
Reenkarnasyon inancı dediğiniz.
 
Beden çok iyi bir şekilde korunursa mümkündür diye düşünüyorum. Aksi halde uzun süre beklerse beden çürür ve işlevsiz hale gelir. Şu an bunu yapacak teknolojimiz yok, gelecekte illaki buna el atacaklardır. Devlet başkanları ve zengin kişilere özel bir şey olacağını düşünüyorum, aksi halde ölüleri diriltmek kontrol edilemez bir nüfus sorunu olacaktır.
Eklemek isterim ki bu soruya dini katmak çok saçma bir hareket olacaktır diye düşünüyorum. Dünyada binlerce inanç var, bilim hangisini düşünerek hareket edebilir ki? Dini inancınızı hesaba katmadan objektif bir şekilde yorumlamanızı öneririm.
 
Arkadaşlar gelecekten bahsettim. Yine de yorumlarınız için teşekkürler. Dine bağlayan arkadaşlara da şunu söyleyeyim inanmıyorum. Sadece gelecekte çok ileri bir uygarlık olduğumuzda bizi herhangi bir parçamızdan(fosil vb.) diriltebilirler belki?
 
Ölümden sonra bedeni canlandırabilirsin ama o bedene kişiliği verecek ruhu bulamazsın. Bitkisel hayat gibi bir şey olur.
 

Geri
Yukarı