Okulda zorbalık görüyorum

Haklısınız ama kulaklarına müslümanlığa sıcak bakmadığım gider diye korkuyorum. Çocuklar derler orda kızınız müslüman bile değil vb. diye sırf ondan korkuma danışmıyorum ve ailem benle ortaokulda da çok uğraştı artık onları üzmek istemiyorum suçu yine ben de bulmalarını da istemiyorum. Ama daha çok müslümanlık konusu kulaklarına gider diye korkuma, söylemiyorum bu zorbalığı. Ne alaka diyeceksiniz ama çocuklar konuşurken der birden sinirlerine diye .
Gidebileceğin başka bir lise var mı? Nakil alıp başka liseye gittiğinde yeni bir başlangıç yapabilirsin.

Kardeşim, anlattığın şeyleri ilkokulda bırakmış biri olarak söylüyorum ki o işleri eğer şu yaşta yapıyorsa biri, özgüven kırıklığı vardır. Başkasına sataşarak diğer arkadaşlarına güler, maskaralık yapar. Sakın korkma, öyle insanlardan zarar gelmez. Sen de onunla dalga geç, bir gün sen ayva al. Çoğunluğa ayak uydurmak zorundasın, yoksa ezilirsin. Lise-üniversite-ilkokul-ortaokul bu dönemlerim çok iyiydi çünkü her girdiğim ortama ayak uydurdum. Farklı insan dikkat çeker, müslümanlıkla ilgili bir şeyler de yazmışsın. Siyah giyiniyorsan veya felsefe derslerinde ben şöyle şöyle düşünüyorum dediysen tepki çekmen gayet normal. Yaşadığın yerde yobazlar varsa, yobaz olmadan sıvışmanın en kolay yolu taklit etmek. Sen bir kızsın bir de, biz kavga ederek çözerdik de kızlara zorbalık ilkokuldan sonra devam ediyor muymuş ?
Bir de büyüyünce pişman olacağın bir şey düşünmüşsün. Bazı şeyler vardır büyüyünce aklına gelir, güler geçersin. Senin düşüncen kesinlikle çok yanlış. Gençsin, daha önünde uzun bir ömür var. Zaten birkaç sene sonra kafanı kaldırıp bunlara takılacak vaktin olmayacak. Aile baskısı, okul, kariyer, maddi-manevi sıkıntılar derken göz açıp kapayıncaya kadar bir bakmışsın ömür geçmiş gidiyor. Müslüman değilsen eğer, senin yaşamını 50 kat fazla düşünmen gerek. Bir kez geliyorsun, intihar etsen silinip gideceksin. Ailenin fotoğrafını al, çantana koy ve ne zaman bu intihar mevzusu aklına gelse aç o gülen yüzlerine bir bak. Onlar bilse böyle düşündüğünü kahrolurlar. Böyle sürekli ağlayarak bile kendini yıpratıyorsun, ailen ağladığını bilse bile kahrolur sen intihardan bahsediyorsun.
Ben kızım ve bana zorbalık yapanlar erkek ve evet zorbalık hep devam ediyor şaka gibi demi liseli oldular ve hala kafaları hareketleri böyle. Teşekkür ederim tavsiyelerin için biliyorum ama ailem pek benden yana anlayışlı olmazlar sürekli değişip dururlar onlardan korkuyorum.

Abin falan varsa söyle bulsun onları adam etsin. Abin yoksa kuzenin falan da olur. Bu meselenin çözülmesi gerek, içine ata ata olmaz. Müslüman değil derse desinler, abin ya da kuzenin onlar öyle söyledi diye aynısını mı yapacak sanki sana? En kötü beni yanlış anlamışlar der geçersin.

Ben kızım ve bana zorbalık yapanlar erkek ve evet zorbalık hep devam ediyor şaka gibi değil mi liseli oldular ve hala kafaları hareketleri böyle. Teşekkür ederim tavsiyelerin için biliyorum ama ailem pek benden yana anlayışlı olmazlar sürekli değişip dururlar onlardan korkuyorum.

Onlar senin ailen hiç anne baba sizinle bir şey konuşmak istiyorum dediniz mi?
Bir deneyin bu konu hakkinda onlar senin ebeveynin ilgilenmek zorundalar.

Biraz dişlerini göster, susarsan herkes ezer seni. Bu konuyla alakalı sana yarın uzun uzun yazacağım, ancak şu an uyumam gerekiyor.
Mood🤧Olsun uzun yazmış kadar oldun. Kimi diyor sus, karşı gelme bir şey yapma, kimi diyor kendini savun. Ben kendimi savununca daha çok üstüme geliyorlar. Ve önceki okul hayatımda bütün her şeyi takır takır anlatıp sürekli kendimi savumama rağmen erkeklerle şiddetsel ve sözsel kendimi savunmama rağmen hep suç ben de oldu çok korkuyorum artık. Ben savunsam ağzımı açsam suç çünkü: )

Bir daha yaptıklarında taciz var diye bağır onu bir taciz etsinler bir daha yapıyorlar mı? Yaparlarsa yine bağır en son pes ederler.
Mood🤧olsun uzun yazmış kadar oldun. Kimi diyor sus, karşı gelme bir şey yapma, kimi diyor kendini savun. Ben kendimi savununca daha çok üstüme geliyorlar. Ve önceki okul hayatımda bütün her şeyi takır takır anlatıp sürekli kendimi savumama rağmen erkeklerle şiddetsel ve sözsel kendimi savunmama rağmen hep suç ben de oldu çok korkuyorum artık. Ben savunsam ağzımı açsam suç çünkü: )

Ve kimseye anlatamayacaksan susup içine atacaksın 2 senen kalmış.

Zorbalık olayları geriye dönük psikolojik sorun çıkarıyor. Eğer sorunu yaşamaya devam edersen ve lise hayatın böyle devam ederse bu anılar hayatın boyunca peşini bırakmıyor. Sık sık rüyalara girme sorunu çıkıyor ortaya. O yüzden bir an önce harekete geçmen gerekiyor. Zamanında harekete geçmeyip içime attığım için çok pişmanım. Bütün hayatımı mahveden bir süreçti. Resmen geleceğim değişti. Bari sana olmasın.

Bir daha yaptıklarında taciz var diye bağır onu bir taciz etsinler bir daha yapıyorlar mı? Yaparlarsa yine bağır en son pes ederler.

Ve kimseye anlatamayacaksan susup içine atacaksın 2 senen kalmış.
Nedenlerini dedim. Açıklama yaptım keyfimden değil. Elimden geleni de yapıcam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı