Okuldan Bıktım !

Eğer yazılımcı olmak istiyorsan zaten okumama gibi bir şansın yok yani okulu bırak diyenlere de itibar etmemeni tavsiye ediyorum. Lise son sınıfım ben de hazırlık okudum toplam 5 yıl okudum yani. Lise sona kadar fazla çalışmadım okuldan eve ondan sonra biraz ders ondan sonra bilgisayar oynardım. Şu son sene de inanır mısın bilmem ama sabah 7'de evden çıkıyorum akşam 8 bazen 9'a kadar dershanem oluyor. Akşam eve geliyorum 1'e kadar ders yapıp yatıyorum. Sabah 6'da kalkıyorum. Yani anlayacağın daha yolun başında kendini sıkma çok fazla daha çok yol var önünde.
 
Evet, bıktım okuldan. Daha lise hazırlık sınıfındayım ama gerçekten okul yüzünden zamanım yok oluyor.

Her sabah 5:30'da kalkıyorum sonra 1 saat metro yolculuğu, 10 dakika yürüyüş, okula varma ve saat 8:00 ders başlıyor, okul bitiyor saaat 15:10, eve yolculuk, eve varma ve saat 16:10 civarı, 1 saat dinlenme, 1- saat ödev, dinlenme, 1 saat tekrar, yemek vee artık pestilim çıkıyor, en son da uyku.

Bana en çok sabah 5:30'da uyanıp eve 16:10'da gelmek koyuyor.

Hafta bana 3 gün gibi geçiyor. Hafta içi her gün aynı zaten robotuz malum. Bir de hafta sonu işte. He o da dinlenerek ve ödeve boğularak geçiyor.

Şimdi de tatil olmuş koronavirüs yüzünden, rahat duramıyorlar 3 tane kitap verdiler: GrAMMAR-200 syf., VocabULARY-100 syf., Short stORIES-80 syf. (20 hikaye ve her hikayenin 3 sayfa sorusu var ) bir de üstüne 2 tane kitap bitirecekmişiz stage 3 ve onun özetini yazacakmışız. Günlük yazma var proje ödevi Nisan'da verilecek, İngilizce ve hayali olacak (30 gün şeklinde). Ha bir de şu uzaktan eğitim şeyi var, ona daha başlamadılar. Hayırlısı...

Abilerim, lise hep böyle mi geçecek? Ben şu zamana kadar akademik olarak hep başarılıydım fakat bu sene beni yiyip bitiriyor. Çok yoruluyor ve sıkılıyorum. Nasıl çekeceğim ben bunu 4 yıl daha?

Aynı şeyleri bende yaşıyorum. Ama değiyor. Başarılıyım, mutluyum. Yani bunu değerlendirirsen, mutlu olursun.
 
Ben de hazırlık okudum geçen sene, yaşıtlarımdan bir sene geç başlamak koysa da güzel bir durum bence. Hazırlık sınıfı genellikle ağır geçer İngilizce bakımından. Daha önce hiçbir şey bilmeyen insanlar, A1'dan B2 ye vs. yolculuk yaparlar. Seneye çok kolay gelecektir merak etme.
 
Hiçbir faydası olmayacak fakat ülkemizde mühendislik ve oyun tasarımı bölümleri sayısaldan alıyor yani biyoloji, fizik ve matematik şart(aptalca). Bu arada dersi ders değil de öğrenebileceğin bir bilim olarak görürsen çalışması kolaylaşıyor.
Biyoloji tamam diyelim yanlış, fizik ve matematik yerine ne olmalıydı?
Din kültürü mü, resim veya müzik mi?

Kardeş, liseden çıkalı 15 sene oldu. İlk sene resmen pestilim çıkıyordu lisede.
Anlattıklarında kendimi gördüm.
Sonrasında da devam ediyordu bu durum.
Baktım olacak gibi değil.
Farklı bir yol izledim.
Bizim lisede tarih kulübü, satranç kulübü, resim kulübü vs vardı. Ben bu üçüne üye oldum.
Gereksiz gördüğüm derslerde bu kulüplerde etkinliklere katılıyor nefes alıyordum.
Ayrıca futbol takımındaydım.
Satranç ve futbol turnuvalarıyla üzerimdeki baskıyı kırıyordum.
Bazı dersler çok fazla saatti, bazıları da gereksizdi.
Mesela benim için müzik gereksizdi. Bir türlü çalamadım o flütü. Başkası için resim, diğeri için biyoloji vs.
Meslek seçimi lise başlangıcında yapılıp ona göre dersler ve uygulamalar yaptırılmalı öğrenciye.
Bana kalırsa bazı branşlardaki öğretmenler açıkta kalmasın diye ve mevcut öğretmenler de branşlarında uygulamalı öğretim için yetersiz diye bu yanlış, yanlış olduğu bilinmesine rağmen sürdürülüyor.
Olan da öğrenciye oluyor.
İşin kötüsü ileride sen de bu sistemin çarklarından olacaksın. Bu sistemi yereceksin. Ama devam da ettireceksin.
Buna düzen diyoruz.
 
Ben de buna benzer bir konu açmıştım. Tüm bunların üzerine 2 saat çekilen yolda ayrı bir işkence. Derslerin fazlalığı mı dersin, hocaların savsaklığı mı dersin, sınıfta ki gerzek insan topluluğu mu dersin neresinden tutarsan elinde kalıyor. O yüzden artık fazla umurumda değil sadece diploma almak için gel git yapıyorum. Uğraşılacak ya da uğraşmaya değer bir yanı kalmadı.
 
Hiçbir faydası olmayacak fakat ülkemizde mühendislik ve oyun tasarımı bölümleri sayısaldan alıyor yani biyoloji, fizik ve matematik şart(aptalca). Bu arada dersi ders değil de öğrenebileceğin bir bilim olarak görürsen çalışması kolaylaşıyor.
Sizin için mühendislik kimya mühendisliğinden ibaret herhalde, ona bile fizik lazım gerçi.
 
Lisede hem iyi öğrenci olup hem kodlamaya vakit ayırman zor. Üniversiteye kadar önce derslerin sonra kodlama önem taşımalı senin için. Yoksa üniversite sınavında mezuna kalır 1 sene daha o sevmediğin dersleri harıl harıl çalışmak zorunda kalırsın. İyi bir üniversite kazandıktan sonra istediğin meslek için çalışmaya başlayabilirsin. Lise hayatım boyunca ben de senin gibi düşünüyordum ve şu an mezuna kalmış, sevmediğim derslere günde 7-8 saat çalışmak zorunda olduğum günler geçiriyorum. Öğrendiğin konular gerçekten 1 yıl için hafif, bunu üniversite sınavına çalışırken anlıyorsun. Zamanında çalış 1 yılından olma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı