Okulların açılması ve sınav sistemi hakkında

Sınavı olduk, çıktık arkadaşlar. Evet, önlemler yok denecek kadar azdı. Ne bir ateş ölçme, ne bir hes kodu sorgulama. Ama bir şey olmadı şükür.

Herkesin dokunduğu yerlere dokunmazsanız, elinizi yüzünüze değdirmezseniz, sosyal mesafeyi korursanız, direk sınıfa girmezseniz bir şey olmuyor. Şu Twitter'daki tayfanın çoğu sınav olmamak için virüsü bahane ediyor gibi geliyor bana.

Gözüm hayvan gibi kaşınmıştı ve nasıl anlatabilirim? Yani yüzümü gizli gizli kaşımak için 20 deneme yapmışımdır.
 
Dikkatli davranırsan kapmazsın.
@yika38 ve @arr05 'e sordum bizzat. Her 10 vatandaştan 1'i vaka geçiriyorken okullarda girdikleri sınavlarda hiçbir tedbirin alınmadığını söylediler. İnanmıyorsanız sorun, kendileri açık açık söyler.
 
Zaten yıl boyu evdeydik. Sadece okulları açıp 2 sınav olacağız diye incileriniz mi döküldü?
Daha önce anlatmıştım, bir daha anlatayım. Ben özel okulda okuyorum, kendi adıma sağlık açısından bir problem olmaz diye düşünüyorum. Ama benim haricimde devlet okullarında okuyanlar var. 1 sınıfta 40 kişi sınav olmak mantıklı bir hareket mi?

Sağlığı geçtim, online ders mevzusu var. Yine kendi üstümden anlatayım. Dikkat problemim var. Yüz yüze derslerde bile çok rahat bir şekilde dikkatim dağılırken online derslerde 15 dakika ancak odaklı kalabiliyorum. Online dersten bir şey anlaşılmıyor zaten, böyle olunca da fazlaca kötü oluyor durum. Online derslerden sonra tekrar yapayım desem, anlayamıyorum bir türlü. Kendimi "akademik" konularda eğitmede kötüyüm. Zaten kendimi eğitmek istesem açıktan okurum. Şunu da belirteyim, Avrupa'da tek yüz yüze sınav yapan ülke biziz.
 
Bünyem dayanıklı hocam. Bir defa geçirmiştim, sadece tat alamıyordum. Bünyesi zayıf olan arkadaşlar düşünsün bunu :) hem okulumuz açılalı bayağı oluyor.

Okulun açılmasında sıkıntı yok sadece her şey yasak yüzüne dokunma, kaşıma, elle tutulan yiğcekleri yeme.1.5 metre mesafe ee daha bir sürü var.
 
Gözüm hayvan gibi kaşınmıştı ve nasıl anlatabilirim? Yani yüzümü gizli gizli kaşımak için 20 deneme yapmışımdır.
Sınıfların girişinde dezenfektan bulunuyor. Sınıfa girmeden önce eline sıkarsan, sıra ile fazla temas etmezsen endişe duyacak bir durum yok dostum. Dezenfektanı ihmal etmeyin, elinizi çevre ile çok etkileşime geçirmemeye dikkat edin.
 
@yika38 ve @arr05'e sordum bizzat. Her 10 vatandaştan 1'i vaka geçiriyorken okullarda girdikleri sınavlarda hiçbir tedbirin alınmadığını söylediler. İnanmıyorsanız sorun, kendileri açık açık söyler.

Öğretmenler alabildikleri kadar tedbir aldılar ama bazı arkadaşlar tedbirlere uymadı nedense şimdi de "hiç mesafe yoktu"diye ağlıyorlar.
 

Geri
Yukarı