Okumak istemiyorum

Ahmetttw

Femtopat
Daha fazla  
8. sınıfım ve okumak istemiyorum, okula boş yere gidip geldiğimi hissediyorum. Sabah kalkıyorum gidiyorum hiçbir işe yaramayan bilgilerle kafamı doldurmaya çalışıyorum. Gezmeyi seven biriyim ama 5 gün okula gidip zamanımı çöp ediyorum. Arkadaşımla bir yere gidecek olduğumuzda cebimde 5 kuruş para olmuyor. Babam çok nadir veriyor, o da 100 TL falan, hiçbir şekilde yetmiyor. Yani oku, okuyla olmuyor. Artık okulu kafada bitirdim ben, okumayıp çalışmak istiyorum. Sizce nerelerde çalışabilirim? Bu arada Ankara'dayım.

8. sınıfım ve okumak istemiyorum, okula boş yere gidip geldiğimi hissediyorum. Sabah kalkıyorum gidiyorum hiçbir işe yaramayan bilgilerle kafamı doldurmaya çalışıyorum. Gezmeyi seven biriyim ama 5 gün okula gidip zamanımı çöp ediyorum. Arkadaşımla bir yere gidecek olduğumuzda cebimde 5 kuruş para olmuyor. Babam çok nadir veriyor, o da 100 TL falan, hiçbir şekilde yetmiyor. Yani oku, okuyla olmuyor. Artık okulu kafada bitirdim ben, okumayıp çalışmak istiyorum. Sizce nerelerde çalışabilirim? Bu arada Ankara'dayım.

Okulu bırakırsan evet paran olacak ama zamanın olmayacak öyle düşün.

Dostum okumak istemiyorsan okuma. Seni zorluyorlarsada dersi kaynatıp okumak isteyenleri rahatsız etme sana tavsiyem bu.

Fen lisesi kazanırsan üniversiteye 1 adım yaklaşmış olursun. Olmazsa meslek lisesinde MESEM'e girebilirsin. Onun harici okul diploman olmadan hiç bir şey yapamazsın.

Meslek lisesi mezunu, universite sinavina 2. kez hazirlanan birisi olarak demeliyim ki.

Meslek lisesi mezunu olursan 2 tane diploman olacak bunlar; Lise diplomasi(Allah allah :D) ve Is yeri acma belgesi.

Motor, Elektrik, Bilisim, Makine bolumlerinden birisini secersin mezun olursun bir ustanin yaninda calisirsin sonra kendi yerini acarsin.

MESEM'de de ayni sekilde okuldan okula degisen bu bolumlerden birisini 1 2 sene okuyorsun sonraki senelerin full bir is yerinde calismakla geciyor. Ve lise mezunu oluyorsun.

Okul okumayacaksan (ki asla tavsiye etmiyorum ömrüne yazık) ya aşırı ticari bir zekan ve sermayen olmalı ya da babadan gelen bir zenginlik olmalı. Onun dışında sürünürsün. Türkiye gibi bir ülkede istediği üniversiteyi okuyup o işi yapmayana zırnık koklatmıyorlar. Çok pişman olursun. Anlık hevesler yüzünden okumuyorum kafasına girme. Ben de senin gibiydim aşırı tembeldim ama aşırı yani. Şimdi bilgisayar mühendisliği okuyorum keyfime bakıyorum. Hemen o kafadan çık. Sadece insanların arasında cahil kalmamak için bile okul + üniversite okunur...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı