Okumaktan bıktım

Eki Görüntüle 1923824

Dalga geçmiyorum. Eski hesabımın ismini böyle koymuştum.

Dostum sana tavsiyem okulu bırakma 2 yıl dişini sık sınavda kötü puan almadan makul puan al ve "jandarma subay" ol 4 yıl akademiye git akademide zaten sana ders verilmiyor silah atışı ve meslek hakkında eğitim alıyorsun hem oraya gidince senin maaşın oluyor yeme içme hatta kıyafetinden tıraşına kadar hepsi devlet tarafından karşılanıyor, mesleğe başladığında öyle dağlarda çatışma nöbet derdide yok masabaşı iş yapıyorsun astsubaylara ve askerlere görev ve emir veriyorsun devlet sana güzel lüks araba veriyor yakıtı bile devlet tarafından karşılanıyor ve bir forsun oluyor daha sayamadığım bir sürü avantajı var biraz araştır rahat bir meslektir.

Hocalar bana çok gıcık davranıyor. Artık okumak istemiyorum, zaten alacağım en yüksek maaş en fazla 30.000.ömrümün yarısını ev almak için uğraşmak yerine internetten para kazanmayı düşünüyorum. Artık bıktım gecenin 4'ünde 5'inde boş bir sınavına çalışmaktan. Sizce ne yapmalıyım?

Ne yapacağında bile emin değilsin nasıl 30 bin üzeri maaş almayı bekliyorsun?

Bugün sanayide iş yapanlar işi öğrenip kendi dükkanını açıyor. Eğer işini de düzgün yaparsa büyüyor ve bayiliğe gidiyor. Patron oluyor. Sözde okuyan arkadaşlar da ilkokul mezunu patronlarının altında asgari ücretle sabah 8 akşam 6, hafta sonu derken antidepresanlara kadar yolu var.

Hocam dükkan açmak ucuz mu? En az 6 milyon para lazım.

Bu kafayla senin Work and travel yapman çok zor sanayi istemiyorsan otobüs muavinliği deneyebilirsin ona da yok dersen artık yapacak bir şey yok dizlerinin üstünde çöküp oturacaksın ailenin karşısına paşalar gibi okuyacaksın okulunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı