Opera mı Firefox mu?

Opera güvensiz meselesi bana bomboş bir iddia geliyor. Firefox eskiden uzun süre kullansam da ( hatta Firefox tabanlı Comodo icedragon, Pale Moon, iceweasel de kullandım) sürekli yanıt vermeme hatası yüzünden bıraktım. İkisi arasında kalsam şu an Opera'yı seçerim fakat onunda eksiği çok. Opera VPN çok yavaş. Geçmiş kaydetmesin seçeneği yok. Reklam engelleyici yetersiz. Kısacası reklamını çok yaptığı kendi eklentileri kullanışsız.

Brave'den ben de memnunum. Fakat Brave'i önermeye gelmedim :D BAT Ödüllerini Türkiyeye engellemiş olmalarından sonra kullanmak için çok aşırı bir neden kalmadığını düşünüyorum çünkü benzer gizlilik özelliklerini artık startup seviyesindeki çoğu tarayıcı veriyor. Vivaldi alternatifine bakabilirsiniz benim çok hoşuma gitmişti.

İkisini de önermiyorum.

Firefox yerine Librewolf ya da Brave.

Librewolf yüklerseniz Ublock ayarlarından ülkeye özel filtreyi açın. Tarayıcı İngilizce olarak yüklendiğinden filtre açık olarak gelmiyor.

Screenshot_14.png

Opera yerine ise Edge ya da Chrome.

Chrome ve Edge sonra popüler olmalarına rağmen, yıllardır gelen kronik sorunlarını çözmeyen Mozilla geliştirici ekibine pek saygım yok.

Varsayılan hali gizlilik konusunda Firefox'dan daha iyidir. Firefox ne yazık ki Google'dan gelen paraya muhtaç olduğundan, standart ve hatta katı korumada bile tüm her şeyi engellemiyor. Özel ayar yapsanız da şahsen bir tık meçhul duruma düştü. Gizlilik piyasasında haber yapanlar da eskisi kadar çok övmüyor.

Brave Chromium olmasına rağmen varsayılan olarak Firefox'dan daha çok gizlilik sunuyor.

Opera ise malum satışlardan sonra falan firma içerisinde çok geliştirici kaybetti. Bu yüzden elde kalan insanlara, büyük ihtimalle satın alan firma reklam kafası ile GX, Neon gibi saçma tarayıcılar yaptırarak iş yükünü de dağıtıyor. Bu yüzden her güncellemede yeni sorunları beraberinde getiren bir tarayıcıya evrildi.

@105435 Engelleme yok. Sadece BAT'ı taşıdığınız cüzdanlar ülkeye geçici olarak hizmet vermiyor.

Son düzenleme:
@105435 Engelleme yok. Sadece BAT'ı taşıdığınız cüzdanlar ülkeye geçici olarak hizmet vermiyor.
Şu an uphold hesabına biriken BAT'ları atamıyorum çünkü hesabımı bağlamama izin vermiyor. Haziran ayından beri "geçici" olarak kısıtlamada gözüküyoruz. 1 Hafta oldu, 2 hafta oldu, 1 ay oldu derken o geçici süreç aylardır geçmedi. Cüzdanlar da tekrar buraya hizmet vermeye açılmadı. BAT'ları kazanıp biriktiriyoruz da bir daha kullanabilecek miyiz orası meçhul yani

Google diyeceğim, brave vs gizlilik ana amaçlı fanlar beğenmedim atıcak hemen.
Google arama motorudur.

Opera ve Firefox tasarım ve performans açısından rezalet, en iyisi Google bana göre 8 yıldır kullanıyorum hiçbir sorununu görmedim.
Google arama motoru dostum. Daha kullandigin tarayici bilmeden fanboyu olmaya ne gerek var.

Bu arada yazilimci olup da Firefox kullanmayan gormedim daha. Kisaca Firefox'da bir sey var kurun gitsin. Reklam engelleyicilerini kaldiriyor Chrome ve Brave bosverin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı