Otobüste bir kız yaşlı bireye yer vermediği için küfür yedi

Bu olay Konya'da oldu.
Bundan 2, 5-3 sene önce hastalığımdan dolayı Sü tıp'a gitmiştim sonra Ktün'de hasta halimle sınava girdim çıktım, tramvaya bindim oturdum pencere kenarına tramvay da hemen doldu, hemen önümde de ayakta orta yaşlarda biri beklemeye başladı, ilk göz göze geldik bir şeyler diyecek gibi oldu demedi, sonra bir daha hiç oralı olmadım ama bana cins cins bakıyormuş gibi hissettim. En son dayanamayıp MTA durağında indim bir sonraki tramvaya binip Alaaddin'e kadar oturarak rahat rahat gitmiştim.
 
Otobüslerde yaşlı, hamile ve engelli bireyler için ayrılmış koltuklar var. Bu koltukların kumaşları genelde tekerlekli sandalye deseni ile baskılı olur. Yaşlı bir birey yer istiyorsa otobüste yer vermesi gereken kişi o desenli koltukta oturan kişidir. Bu koltuklar genelde orta kapının karşısındaki boş alanın şoföre doğru olan kısmında arkaya bakacak şekilde veya orta kapının hizasında karşılıklı dörtlü koltuklar olarak konumlanmıştır. Eğer bu koltuklarda oturmuyorsanız ve sizden yer isteniyorsa onlara ayrılmış yerin o koltuklar olduğunu belirtebilirsiniz.
 
Hamileler dışında kimseye yer vermem. Özellikle günlerde hop hop oynayıp halay çeken teyzelerin toplu taşımalarda acıtasyon yapmaları yok mu.... Ayıpsa benim ayıbım. Hamileler ve kucaklarında çocuk olan kişiler dışında kimseye yer vermiyorum..
 
Yürümekte zorlananan yaşlılara yer verilmesi gerekiyor. Lakin sağlıklı bir yaşlıya kesinlikle yer verilmemeli.
Neden başkaları yer vermiyor? Yaşlı olduğu için vermek zorunda değilim. Bunun tek istisnası otobüslerde engelliler için özel bir bölüm vardı, o kalktı sanırım. Nasıl oturur bilmiyorum ama bir tek bu şartta veririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı