Otobüste yaşlılara yer verilmeli midir?

Otobüste Yaşlılara Yer Verilmeli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    91
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşlıların birçoğu konu sahibinden daha dinç miş, bu yaşında ne yaşadın ne sıkıntı gördün de çöktün ?
Sabahın köründe kalkıp okula gidiyoruz, oradan dershaneye. Oralarda yaşadıklarım bana yetiyor zaten. Peki bizim yaşlılarımız ne yapıyor? ( Hastaları, hamileleri vb. kastetmiyorum. )

Şunu da toparlayalım. Yer veren insan da ben çok iyiyim, duyarlıyım diye gezmesin. Basit bir inceliktir. Toplumsal değerdir. Ben üniversitedeyken iki adet köy okulunu evirip çevirdik. Duyar kasan tiplerden bir kuruş para çıkmadı. Alayının işi çıktı. Ben öğrenci halimle bin+bin lira verdim. Onlar bir kırtasiye eşyası vermediler. Ceplerinde marlboro eksik olmazdı. Ama ben hep kötüyüm, millet hep iyi. Ben hayatta bir gram çöp atmam, 364 gün yerleri izmarit manyağı yapan kokonolar bir gün okuldaki topluluklarla çöp toplar. O adam dünyanın en iyi adamı olur. Böyle bir toplumdan da çok birşey beklenmemeli.

Bazı kişilerin duyar kasıyor görmüyor musun?
Arkadaşım konuya bakar mısın? "Otobüste yaşlılara yer verilmeli midir?" Şu zamanda tartışılan konuya bak. Madem tartışma yapılacak mantıklı konular üzerine yapın. İsteyen yer verir isteyen vermez. Büyüklere yer verilmesi de saygıdandır. Bende her gün 1 saat metrobüste yol gidiyorum, çoğunluğu ayakta geçiyor, gerektiğinde bayanlara yaşlılara yer veriyorum, ayakta gitmesi benim için sorun değil sonuçta genç, yetişkin insanlarız. Bu konuda @Jira arkadaşımıza katılıyorum.

Sabahın köründe kalkıp okula gidiyoruz, oradan dershaneye. Oralarda yaşadıklarım bana yetiyor zaten. Peki bizim yaşlılarımız ne yapıyor? ( Hastaları, hamileleri vb. kastetmiyorum. )
Sonuda benim gibi düşünen var.
Arkadaşım konuya bakar mısın? "Otobüste yaşlılara yer verilmeli midir?" Şu zamanda tartışılan konuya bak. Madem tartışma yapılacak mantıklı konular üzerine yapın. İsteyen yer verir isteyen vermez. Büyüklere yer verilmesi de saygıdandır. Bende her gün 1 saat metrobüste yol gidiyorum, çoğunluğu ayakta geçiyor, gerektiğinde bayanlara yaşlılara yer veriyorum, ayakta gitmesi benim için sorun değil sonuçta genç, yetişkin insanlarız. Bu konuda @Jira arkadaşımıza katılıyorum.
Her konuda tartışabilirim.

37 yaşında Ecevit yasası ile emekli olup 52'sinde gençlere söven, hayatında bir *** yapmamış amcaları ayrı konuda tartışalım. Siz Z kuşağı olarak bilmezsiniz ama biz Özal kuşağı olarak onların kanını biliyoruz 😁😁😁 Ama yer verme inceliğini ihtiyacı olana gösterebilirsin. Göstermemen kendi iç değer yargılarına bağlı. Sana yanlış yapıyorsun demekten başka bir şey diyemem.

Arkadaşım konuya bakar mısın? "Otobüste yaşlılara yer verilmeli midir?" Şu zamanda tartışılan konuya bak. Madem tartışma yapılacak mantıklı konular üzerine yapın.
Gayet mantıklı ve gündelik sorun taşıyan bir konu. Yaşlılardan kastım bu niyetimizi suistimal ederek kullananlardır.

Kendinizi acındırmayın. Çantayı okula gidene kadar taşıyorsunuz, sonra yükünü sıra çekiyor. Okula gitmek de çok bir marifet değil. Taş taşıtmıyorlar okulda. Oturduğun yerden ders görüyorsun. Ben sizin yaşınızdayken 12 saat çalışıp bir de toplu taşımada ayakta gittiğimi hatırlarım.

Z kuşağı böyle hep bencil, empati duygusundan bi'haber insanlardan oluşuyor. Umarım yaşlılığınızda bu cümleler için pişman olmazsınız diyorum son olarak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı