Otobüste yaşlılara yer verilmeli midir?

Otobüste Yaşlılara Yer Verilmeli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    91
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@engin123 2 sokak ötedeki fırına gidiyorsa 3-5 durak sonra inmesi lazım herhalde, bu nasıl bir sorun yaratıyor?

3-5 durak olur, 6-7 durak olur. Tek bir duraktan binmiyor ki bu insanlar yol boyunca varlar. Hem parmak basmak istediğim nokta o değil. Buna benzer birsürü insan farklı ama lüzumsuz nedenlerden dolayı otobüse biniyor,şehri geziyor. Bakın otobüse sık biniyor musunuz bilmiyorum ama okula servisle giderken ben de hep iyimser yaklaşıyordum çünkü otobüse zaten hayatımda 2-3 defa binmiştim ancak sonra okula otobüsle gidip gelmeye başladığımda o kadar fazla insan tipi görmeye başladım ki bazı insanlara söyledikleri şeylerle ilgili hak verir oldum.

Yaşlı bir insana ne kadar dinç olursa olsun yer verilmelidir. Ancak 60 yaş üzeri olup normalde emekli olan ve çalışmayan yaşlılarımızın da insanların işe, okula gidiş-dönüş zamanlarında yoğunluğun en fazla olduğu saatlerde otobüse binmeye çalıştığını görüyorum. Bu yanlıştır. Benim işe gidip geldiğim hatta bazen öyle zamanlar oluyor ki ayaktaki bir yaşlıya yer verecek genç birisi olmuyor bile.

Yahu bende skolyoz var diyorum. Çok dinç gözüken yaşlı biri neden gelip beni kaldırdığında o haklı oluyor da benim yer vermem gerekiyor. Bana hasta mısın diyen var mı, rahatsızlığın var mı diye soran var mı? Ben gencim de yer vereyim, tabi.
Neyse dolmuşla gidip gelmeye başladım, kurtuldum. O sabahtan akşama otobüsle gezen yaşlılar da (hepsini kastedmiyorum,zevkine otobüse binen insanlar) dolmuşta gözükmemeye başladılar. Ücretsiz diye galiba

Bütün gün günden güne koşan, evlerde göbek atan teyzeler otobüste yer istiyor.. Toplu taşımalarda genelde ayakta müzik dinlerim ben oturmayı pek sevmem. Oturursam eğer yorgunumdur kolay kolay vermem yer. Çok yaşlı ayakta duramayacak biridir, yada hamile bir bayandır onlara veririm ama.

Yani bazı teyzeler oluyor ücretsiz olarak binmişler. Büyük ihtimalle bir günden vb bir yerden geliyorlar. Onlara kesinlikle yer vermiyorum. Sadece ekmek almak için 30 dakika yol giden amcalara da vermiyorum. Onun dışında ayakta durmakta zorluk çekenlere, hamilelere, çocuklu insanlara yer veriyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…