Otobüste yaşlılara yer verilmeli midir?

Otobüste Yaşlılara Yer Verilmeli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    91
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben şahsen vermiyorum, verdirtmiyorum. Terbiyem hakkında konuştuklarında da çıngar çıkartıyorum. Sizde öyle yapın.
Hamile ve yeni doğurmuş olanlara yer veririm sorun yok. Ayrıca burada 2 suçlu var, 1. suçlumuz arabada 100 dönümlük arazi varmış gibi herkesi alan sürücümüz, 2. suçlumuz yer vermeyince ortalığı ayağa kaldıranlar.

Sürücü almasa bile durakta isyan edenler olacak [emoji3] Yani alsa da almasa da sıkıntı.

Yaş insana terbiye katmıyor. Gençliğinde saygısız olan insan yaşlandıktan sonra da aynı.

@A R D A Sizin yaşlıları bu kadar savunma nedeninizi merak ediyorum. Karşınızda gördüğünüz insanın sizden 40-50 sene önce doğmasını neden bir saygı göstergesi olarak görüyorsunuz?
Ayrıyeten, otobüste yer vermek zorunluluk değil ahlaki bir eylemdir. Ahlaki eylemleri toplumsal baskıyla uygulamaya çalışmakta bir sorun görmüyorsunuz o zaman?

Kime göre ahlak?

Öncelikle zaten yaşlılar her yerde oturuyorlar diye düşünebiliriz ancak biz gençler olarak yaşlılara göre daha kuvvetliyiz şöyle, yaşlılarda bir yaştan sonra kemik erimesi başlıyor fakat gençlerde o kadar yok

Koltukların üst tarafında tabela vardır, şunlar önceliklidir diye. Şöyle sıralanır:
-Bastonlu bi adam, böyle biri bastonla yürüdüğne göre zor durumda ki bu durumda yer vermeliyiz.
-Hamile kadın, hamilelere zaten herkes yer verir bu tartışmaya açık değil.
-Çocuklu bayan, çocuğu ayakta taşıması zor olucağından yer vermek ona çok kolaylık sağlıyacaktır o yüzden vermeliyiz bence.
-Gaziler, diyecek bir şeyim yok vermeliyiz.
Ama zevkine otobüse binip zor durumda numarası yapıp yerimizi zorla almaya çalışan, aslında bir sıkıntısı gözükmeyen kişilere yer verin diye bir tabela göremiyorum. Bu otobüse ben de para veriyorum, okuldan gelmişim yorgunum sana yer vermek zorunda değilim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…