Otobüste yaşlılara yer verilmeli midir?

Otobüste Yaşlılara Yer Verilmeli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    91
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle zaten yaşlılar her yerde oturuyorlar diye düşünebiliriz ancak biz gençler olarak yaşlılara göre daha kuvvetliyiz şöyle, yaşlılarda bir yaştan sonra kemik erimesi başlıyor fakat gençlerde o kadar yok
Peki neden o zaman sürekli geziyorlar?
Koltukların üst tarafında tabela vardır, şunlar önceliklidir diye. Şöyle sıralanır:
-Bastonlu bi adam, böyle biri bastonla yürüdüğne göre zor durumda ki bu durumda yer vermeliyiz.
-Hamile kadın, hamilelere zaten herkes yer verir bu tartışmaya açık değil.
-Çocuklu bayan, çocuğu ayakta taşıması zor olucağından yer vermek ona çok kolaylık sağlıyacaktır o yüzden vermeliyiz bence.
-Gaziler, diyecek bir şeyim yok vermeliyiz.
Ama zevkine otobüse binip zor durumda numarası yapıp yerimizi zorla almaya çalışan, aslında bir sıkıntısı gözükmeyen kişilere yer verin diye bir tabela göremiyorum. Bu otobüse ben de para veriyorum, okuldan gelmişim yorgunum sana yer vermek zorunda değilim.
Bunlar yazılı kurallar değildir.Yani kimse yer vermek zorunda değildir.

onların hayatı bizim kadar lüks değil genelde tek oluyorlar sıkılıyorlar. Tek yaşayan yaşlılarda var duyarlı olalım

onların hayatı bizim kadar lüks değil genelde tek oluyorlar sıkılıyorlar. Tek yaşayan yaşlılarda var duyarlı olalım
Hmm demek sıkılıyorlar.Yani biz o kadar çalışalım.Onlar sürekli eğlensin.Tabi biz neyiz.
Şuan duygu sömürüsü yapıyorsun.

Öncelikle zaten yaşlılar her yerde oturuyorlar diye düşünebiliriz ancak biz gençler olarak yaşlılara göre daha kuvvetliyiz şöyle, yaşlılarda bir yaştan sonra kemik erimesi başlıyor fakat gençlerde o kadar yok
Zaten eğer yaşlıların/hamilelerin ayakta duracak durumları yoksa onlara yer verme taraftarıyım, ben bu durumu suistimal ederek kullananlara vermeme taraftarıyım.

Bunlar yazılı kurallar değildir.Yani kimse yer vermek zorunda değildir.
Hayır yazılıdır, Bu kişiler önceliklidir diye yazar. Sen gazilere, hamilelere, çocuklu bayanlara ve zor durumdaki yaşlılara yer vermiyorsan sıkıntı senin. Mesajımın tamamını okuduğuna emin misin?

Mesaj popülasyonumu bu videoyla sonlandırmak isterim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam da İlber hocanın dediklerini yazmışım bu kadar olur 😀

Zaten eğer yaşlıların/hamilelerin ayakta duracak durumları yoksa onlara yer verme taraftarıyım, ben bu durumu suistimal ederek kullananlara vermeme taraftarıyım.
Yani anlamıyorum.Bu kadar fiziksel rahatsızları olduğunu söylüyorsunuz.Ama nedense hep sürekli her gün geziyorlar bu enerjiyi nereden buluyorlar!

Bazı yaşlılarda şöyle bir algı var. Bak bu genç, bu bana göre kesinlikle daha dinç ve enerjiktir. O oturmamalı, ayakta gidebilir. Yav adamın gün içinde ne yaptığını nereden biliyorsun? O da insan değil mi?

Oturmaya ihtiyacı olanlar zaten genellikle yer istemiyor ve halini uzaktan belli ediyor. Bu kişilere verilmeli. Yine hamile ve çok küçük çocuklu kadınlara da durumdan duruma göre verilebilir. Hamile kadına verirken, onun için değil karnındaki için veriyorsunuz.

15 dakika ayakta gitmek bazıları için önemsiz ama bazıları için 15 dakika oturmak önemli olabiliyor. İyilik eden iyilik bulur. Kendi yaşlılığınızı da düşüneceksiniz.
Tüm anlatmak istediğimi özetlemişsin, yorumun için teşekkür ederim.

Verin arkadaşlar bir tarafınız eskimez. Unutmayın sizin anne babalarınızda sizin yaşıtlarınıza göre yaşlı sayılır. Otobüs metro vs. farketmez, toplu taşıma araçlarında büyüklerinize yer verin. Bu bir görgü kuralıdır. Yorgun, hasta olduğunuzda durumunuzu belirtin kimse sizi zorla kaldırmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı