Oyun nasıl yapılır?

Hocam Call of Duty oyunlarını örnek vermişsiniz yeni bir Avengers filmi çekmek için nasıl emekler harcanıyorsa öyle büyük oyunlar için de büyük emekler harcanıyor. Biraz indie oyunları örnek edinin kendinize, mesela tek kişinin yaptığı oyunları araştırabilirsiniz. Çoğu indie oyun yapımcıları da oyunu yapma aşamalarını paylaşıyor zaten.

Koskoca CoD'u Unity ile yapacaklardı yani? Bence hiç girmeyin siz. BU işleri hiç bilmiyorsunuz. Ve açık dünya ilk için fazla mantıksız.
Hocam konu sahibi sadece tavsiye istemiş, "büyüyünce" tabirini kullandığına göre de belli ki küçük bir arkadaşımız. Bu yaştan kendine hedefler koyması ve tavsiye istemesi takdire şayan bir şey, tepkiniz oldukça yersiz.

Hocam konu sahibi sadece tavsiye istemiş, "büyüyünce" tabirini kullandığına göre de belli ki küçük bir arkadaşımız. Bu yaştan kendine hedefler koyması ve tavsiye istemesi takdire şayan bir şey, tepkiniz oldukça yersiz.
O tabiri görmeden yaptım o yorumu. Tekrardan özür dilerim.

İllaki oyun motoru yapmak gerekli midir? Başka bir oyun motoru kullansak telife girermi.
Unity'de yaptığın oyundan 100.000 Dolar kazanana kadar ücretsiz kullanabilirsin ama 100.000 Dolar kazandıktan sonra paralı sürüme geçmek zorunlu oluyor . Unreal Engine 4 ise direk aylık olarak para ödemen gerekiyor.

Çok fazla kişi olmayacağız büyük ihtimal 10-20 kişi ve kodlama eğitimi almayı planlıyorum bir 10 yılda bunların hepsi öğrenilir mi?

Çok fazla kişi olmayacağız büyük ihtimal 10-20 kişi ve kodlama eğitimi almayı planlıyorum bir 10 yılda bunların hepsi öğrenilir mi?

Unity'de yaptığın oyundan 100.000 dolar kazanana kadar ücretsiz kullanabilirsin ama 100.000 dolar kazandıktan sonra paralı sürüme geçmek zorunlu oluyor. Unreal Engine 4 ise direk aylık olarak para ödemen gerekiyor.

Evet oraları biliyorum.

İllaki oyun motoru yapmak gerekli midir? Başka bir oyun motoru kullansak telife girermi.
Unreal Engine ile yapılmış çok büyük oyunlar var. Parasını ödemeniz gerekecektir tabii.
10 yılda rahat öğrenilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı