Oyunlarda neden Türkçe dil desteği yok?

Kayda değer kâr getirisi yok. Babalarının hayrına oyun yapmıyorlar, ticari bir iş bu.

Korsanla ise dolaylı bağlantısı var olayın. Hemen suçu direkt korsana atmayın. Korsanın anavatanı Rusya da bile fazlasıyla dil desteği var. Demek ki kâr ediliyor da Rus dilini ekliyorlar.
 
Simdi birkaç arkadas yorum yazmayanların aklına aksanımız çok garip diyecek alakası yok ingilizceyle aynı harfleri kullanıyoz simdi gene "kendini akıllı sanan arkadaşlar" Google çeviriden çeviriyoz iste bunda ne var diyecekseniz ama çeviri tam çeviremiyor örneğin lske diye bir kelimeyi alıyor eskl ye çeviriyor alakasız bir şey oluyor kısacası.
 
Hocam bence korsanla alakası yokta daha çok başka nedenler var gibi mesela cyberprunk 2077 türkçeyle çıktı Last of Us part 2 direk TR dublaj bence firmalar uğraşmak istemiyor.
 
Merhaba arkadaşlar bugünlerde Epic Games kütüphanemden birkaç oyun oynamak istedim birkaç oyun indirdim ama hepsi İngilizce'ydi ve Türkçe yamaları da çalışmıyordu. Sonra aklıma bir soru takıldı. Oyunlarda neden Türkçe dil desteği yok? Sizin bu konuda fikirleriniz neler.
Hala saçma bir şekilde savunanlar olsa da korsanlar elbette.
 
Cyberpunk 2077'yi pek sevmem. Ama o bile Türkçe altyazılı. Sizce bir altyazı eklemek ne kadar zor olabilir ? Ya da ne kadar maliyetli ? Dublaj demiyorum. En fazla 400 lira filan eder. Onların parası ile 45 dolar. Bizi umursamıyorlar ki. Tamam Türkçe yama bende kuruyorum ama Playstation oyuncularına yazık değil mi ? Bizi umursayan yok arkadaşlar. Oysaki "yeni *** oyunu çıktı. Hemde Türk oyuncuları için Türkçe altyazılı." Gibi bir haber ile de yeni oyuncular kazanabilir. Yoksa bende korsan demesini biliyorum. O kadar ülke varken sanki biz korsan kullanıyormuşuz gibi konuşuyorsunuz. Rusya da da fazla var.
 
Son düzenleme:
Eskiden 80 milyon Türkiye nüfusunu bahane göstererek isyan edenler görmüştüm, mutlaka hala böyle 34 IQ insanlar vardır. Yapımcı Türkiye'de iyi bir gelir elde etmiyorsa Türkçe yapmaz. Tabi büyük firmaların bazıları yapıyor.

Bence "Neden Türkçe olmuyor?" demektense "Neden çoğumuzun İngilizcesi kötü?" demeliyiz.
 
Firmalar kazançlı olmayacakları bir ülkede o ülke için dil desteği sunmazlar. Türkiye dünya üzerinde korsan oyun oynamada üst seviyede. Adamlar bunu bile bile hem de getirisi olmayacağını bile bile neden dil desteği sunsunlar ki?

Artık korsan oynayana da laf edemiyoruz ki adamın maddi durumu oyunu almaya yetmeyebiliyor. Bunu söylemek aslında utanç verici bir şey ama cidden artık oyun alamayacak derecede olan insanlar var. :(

Benim açımdan çok sıkıntı değil Türkçe desteği olmaması. Sonuç olarak tüm oyunlar İngilizce şekilde çıkıyorlar. Hatta bazı Türkçe destekleyen oyunlarda bile bazen İngilizce kullanıyorum. Bunun sebebi genel olarak oyunda tabir ettiğimiz şeylerin adının İngilizceden gelmiş olması.
 

Geri
Yukarı