İnceleme PC'den PlayStation 5'e geçme deneyimim

Kisisel olarak ben pro tercih etmezdim. Ancak madem bir konsol sevdalisi olarak tavsiye istediniz, yardimci olmaya calisayim;

Pro model dahi olsa firmalar konsollarini ulasilecek fiyatlara satmak isterler. Kaldi ki, dedikodular islemcinin degismeyip overclocklu kullanilacagi, sicramayi gpu ve rt performansinda yapilacagi soyleniyor. Bana kalirsa pro modeller 600-650 dolar bandinda olur.

Gelelim Turkiye fiyatlandirmasina; elektronik urunler -ozellikle oyun konsollari- ilk ciktigi aylarda ederlerinin cok uzerinde satilirlar. Soz gelimi, vergilerle 30.000 tl olacak konsola 35 000- 40.000 liralar istenebilir. Bir miktar tasarruf etmek istiyorsaniz ilk uc bes ay beklemek isteyebilirsiniz. Elbette doviz kuru sene sonu itibariyle cok fahis bir sicrama yapmazsa

Büyük ihtimal 600 dolar dijital olacak 550 dolar civarı olursa ne güzel olur tabii. Ben haziran Mayıs ayı gibi almayı düşünüyorum 2025 başında çıkar GTA6'nın çıkmasıyla. Umarım Sony 2025'e 1 2 exclusive daha koyarsa ne güzel. Alacağım dönemde belki bir tık düşük ve ithalatçı alabşlirim ithalatçı 25-30 bandı olursa çok iyi PS6'yı hiç beklemek istemiyorum ben de sonuçta bunun bir bitişi yok direk alıp yaşamak daha iyi. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için hocam sağ olun.

Büyük ihtimal 600 dolar dijital olacak 550 dolar civarı olursa ne güzel olur tabii. Ben haziran Mayıs ayı gibi almayı düşünüyorum 2025 başında çıkar GTA6'nın çıkmasıyla. Umarım Sony 2025'e 1 2 exclusive daha koyar. Alacağım dönemde belki bir tık düşük ve ithalatçı alabilirim ithalatçı 25-30 bandı olursa çok iyi PS6'yı hiç beklemek istemiyorum bence de sonuçta bunun bir bitişi yok direk alıp yaşamak daha iyi. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için hocam sağ olun.

PC konusunda aşırı yanılıyorsunuz.

Ben de halihazırda güzel bir PC'ye sahipken PS5 Slim CD'li versiyon aldım. Dediğiniz gibi o DualSense'in eşsiz özellikleri, bilgisayarda daha önceden oynadığınız bir oyunu oynamaniza rağmen sanki farklı bir oyun oynuyormuşçasına bir his uyandiriyor insanda. Sony Exclusive oyunlardan bahsetmeye bile gerek yok. Adam akilli bir bilgisayarınız var ise ve bir konsol alacaksaniz PS5 tercih etmelisiniz, Xbox Series X değil. Çünkü Xbox'taki her oyun bilgisayar üzerinde de var. Bir mantığı yok. En azından DualSense özelliklerini denemiş ve Sony Exclusive oyunlari oynamış olursunuz.

Son düzenleme:
Hocam bence artık PC tercih edilmeli. Çünkü PS tarafında artık güzel oyun çıkmıyor yani. GoW 2 ve Spiderman 2 o kadar da başarılı olmadı. Yani satış olarak değil oyun güzelliği olarak.

Performansa sizin için önemliyse konsollar yanlış bir tercih. DF'nin doğruladığı sızan teknik bilgilere göre PS5 Pro'da standart PS5 ve Series X'de yer alan eski nesil Zen 2 mimarili CPU ile gelecek, aynı işlemcinin hafif hız aşırtılmış versiyonu. Dolayısı ile grafik işlemcisi güçlenecek olsa da CPU GPU'yu limitleyeceği için birçok oyunda darboğaz yaşanacak ve yüksek performans almak mümkün olmayacak.

Oyunlarda daha yüksek bir çözünürlük beklentisi içerisindeyseniz Pro'ya geçilebilir ama daha yüksek performans bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Büyük ihtimal native 4K olur 60 FPS olur GTA6 için istiyordum da Sony'nin çıkardığı bir şey darboğaz yapmaz bu büyük bir marka yani ama biraz bekleyeceğim çıktıktan sonra bakacağım

PC (-):
-Bitmeyen sorunları.
-Oyunlarda stabilite sorunu.
-Sürekli gelişen teknoloji ile parçaların hızlı eskimesi.
-Fazla aksesuar alma zorunluluğu.
-Fazla para harcamamak için bilgi birikimi zorunluluğu.
-Sürekli bakım zorunluluğu.

PS5'e bakım gerekmiyor mu? Bilmediğimden soruyorum.

Hocam bence artık PC tercih edilmeli. Çünkü PS tarafında artık güzel oyun çıkmıyor yani. GoW 2 ve Spider-Man 2 o kadar da başarılı olmadı. Yani satış olarak değil oyun güzelliği olarak.

Güzelliği olarak mı? O senin tercihin Beşiktaş'ta GoW Ragnarok reklamlarını görüyorum ben hala gayet de başarılı Spider-Man 2 de biraz haklısın ama o da gayet iyiydi bence

Büyük ihtimal native 4K olur 60 FPS olur GTA6 için istiyordum da Sony'nin çıkardığı bir şey darboğaz yapmaz bu büyük bir marka yani ama biraz bekleyeceğim çıktıktan sonra bakacağım
Sony'le bir alakası yok. Bu konsollların içerisinde AMD'nin ürettiği RDNA 2 ve Zen 2 mimarili bir APU yer alıyor.

Ayrıca darbogaz olmaz demeyin PS5 ve SX'de CPU agırlıklı birçok oyunda darboğaz yaşanıyor. BG3'ün 20 FPS'lere kadar düşmesinin sebebi veya Starfield'ın SX'de 30 FPS olmasının sebebi CPU darbogazı.

Konsollara da bakım gerekiyor elbette Fanın yer aldığı blok zamanla çok tozlanıyor ve konsolların içini açmak garanti dısı birakacagı için aslında konsolların bakımı PC'ye kıyasla daha zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…