Programlamada geliştikten sonra nasıl devam edilmeli?

AIroe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Selamlar, özellikle oyun programcılığı konusunda kendini geliştirmiş yazılımcı abilerim ve ablalarımdan birkaç tavsiye almak istiyorum. 11. sınıfa geçtim ve son birkaç aydır hem Python hem de Unity üzerinde kendimi geliştirdim. Python'un temellerini attıktan sonra Unity'de oyun geliştirmeye başladım. İlk olarak, sevgilimle birlikte izometrik bir souls benzeri 2D oyun yapmayı planladık. Hikayeler, senaryolar ve mekanikler planlandı; her şey güzel gidiyordu. Oyuna güzel bir cutscene ve tilemap ekledim, oyundaki çoğu çizimi sevgilim yaptı, yazılım kısmı ise bendeydi.

Karakterimizi ayarladık, ona bir hikaye yazdık ve cooldown'u olan güzel bir vuruş mekaniği ekledik. Her şey yolunda gidiyordu, fakat bir noktada karakterimizin bir eve girmesi gerekti ve bu, oyun yaparken hiç düşünmediğim bir ihtiyacı ortaya çıkardı: save sistemi. Uzun araştırmalar sonucunda PlayerPrefs fonksiyonuyla bu kaydetme işini yapabileceğimi düşündüm. Birkaç örnek inceledikten sonra PlayerPrefs'i az da olsa anladım, ancak kendi oyunuma entegre etmekte zorlandım. ChatGPT'den yardım aldım, fakat bir şeyler tekrar ters gitti ve sevgilimle projemizi yarıda bırakıp başka bir hayalim olan 2D platformer oyunu yapmaya başladık.

Çok tatlı bir karakterimiz ve güzel oynanış mekaniklerimiz var. Oyunu olabildiğince zor yapmaya çalışıyorum çünkü souls-like tarzı oyunları seviyorum. 1. bölümü bitirdik ve oyunda 10 bölüm olmasını istiyoruz. Bu bizim ilk projemizdi, bu yüzden güzel bir şey ortaya çıkarmak istiyorduk. Ancak yine save sistemi problemi aklıma geldi. “Belki bu sefer daha kolay olur” diyerek scripte girdim ama başarılı olamadım. Algoritmayı kafamda kuruyorum ama uygulamaya dökemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, özellikle oyun programcılığı konusunda kendini geliştirmiş yazılımcı abilerim ve ablalarımdan birkaç tavsiye almak istiyorum. 11. sınıfa geçtim ve son birkaç aydır hem Python hem de Unity üzerinde kendimi geliştirdim. Python'un temellerini attıktan sonra Unity'de oyun geliştirmeye başladım. İlk olarak, sevgilimle birlikte izometrik bir souls benzeri 2D oyun yapmayı planladık. Hikayeler, senaryolar ve mekanikler planlandı; her şey güzel gidiyordu. Oyuna güzel bir cutscene ve tilemap ekledim, oyundaki çoğu çizimi sevgilim yaptı, yazılım kısmı ise bendeydi.

Karakterimizi ayarladık, ona bir hikaye yazdık ve Cooldown'u olan güzel bir vuruş mekaniği ekledik. Her şey yolunda gidiyordu, fakat bir noktada karakterimizin bir eve girmesi gerekti ve bu, oyun yaparken hiç düşünmediğim bir ihtiyacı ortaya çıkardı: Save sistemi. Uzun araştırmalar sonucunda playerprefs fonksiyonuyla bu kaydetme işini yapabileceğimi düşündüm. Birkaç örnek inceledikten sonra playerprefs'i az da olsa anladım, ancak kendi oyunuma entegre etmekte zorlandım. ChatGPT'den yardım aldım, fakat bir şeyler tekrar ters gitti ve sevgilimle projemizi yarıda bırakıp başka bir hayalim olan 2D platformer oyunu yapmaya başladık.

Çok tatlı bir karakterimiz ve güzel oynanış mekaniklerimiz var. Oyunu olabildiğince zor yapmaya çalışıyorum çünkü souls-like tarzı oyunları seviyorum. 1. bölümü bitirdik ve oyunda 10 bölüm olmasını istiyoruz. Bu bizim ilk projemizdi, bu yüzden güzel bir şey ortaya çıkarmak istiyorduk. Ancak yine save sistemi problemi aklıma geldi. “belki bu sefer daha kolay olur” diyerek scripte girdim ama başarılı olamadım. Algoritmayı kafamda kuruyorum ama uygulamaya dökemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Ben Unity'de iyi olduğumu düşündüğümde UE5'e geçiş yapmıştım. Bana UE daha basit geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı