Protein tozu nasıl kullanılmalı?

Hocam yediklerimi bildiğim için proteinden yoksun kalıyorum. Zaten protein hesabımı yapıp kullanacağım sadece günün hangi saatinde kullanmak kafamı karıştırdı.

Günlük aldığım protein miktarı az dengelemek için.

Yemek için almıyorum zaten hocam sadece yemekten aldığım protein yetersiz diye alıyorum.

Teşekkürler hocam aydınlatıcı olmuş yorumunuz. Ben sporu kendimce uzun süredir yaptığım için (2.5 yıl az gibi gözükse de zaten 17 yaşında başladığım için spora benim için uzun bir zaman) bu aralar azalttım yani haftada 2 gün gidiyorum bu durumda dediğiniz protein miktarının ortasında yani 108 gram protein alsam daha mı mantıklı olur şimdi? Ve dediğiniz gibi kullanmayı düşünüyorum daha mantıklı geldi tekrardan teşekkürler.
Yağ oranınızın 10 olduğunu varsaydığımız ve spora nadiren gittipiniz senaryo da, günlük sizin için 65 gram protein yeterlidir ama protein ihtiyacınızın hepsini tozdan protein tozundan karşılamak çok mantıklı değil. Protein için tükettiğimiz çoğu besinde protein kadar önemli birsürü şey var. Eğer 65 gram değil daha çok alıcam diyosanızda vücut onu dışku yoluyla atacak zaten o yüzden yaptığınız işte bi mantık bulamadım ben.

Yağ oranınızın 10 olduğunu varsaydığımız ve spora nadiren gittipiniz senaryo da, günlük sizin için 65 gram protein yeterlidir ama protein ihtiyacınızın hepsini tozdan protein tozundan karşılamak çok mantıklı değil. Protein için tükettiğimiz çoğu besinde protein kadar önemli bir sürü şey var. Eğer 65 gram değil daha çok alacağım diyosanızda vücut onu dışku yoluyla atacak zaten o yüzden yaptığınız işte bir mantık bulamadım ben.

Hocam ben de diyorum ki günlük aldığım protein miktarı 30 gram civarında ve almam gerekenden fazlasını almakta gözüm yok. Alacağım proteini ise tabii ki de hepsinin tozdan karşılamanın saçma olduğunu biliyorum. Ayrıyeten protein için besin tüketsem zaten günde 30 gram protein almazdım fazlası olurdu. O kadar yazı var çıkardığınız sonuç çok uç. Yine de teşekkürler.

Haftada 2 gün yoğunluğun nasıl ona göre planlama yapmalısın hocam. Göğüs-sırt-bacak gibi büyük kas grupları için haftalık 10-15 set yeterli eğer bunu karşılayabiliyorsan yine kilonx2 öneririm. Ama fazla yoğun antrenmanlar yapmıyorum kasları parçalamıyorum vs diyorsan onarman için o kadar proteine ihtiyacın olmaz. Dediğim gibi 10-15 setlere çıkıyorsan haftalık kilonx2 yoğun değilse ise 1.6 bandında yapabilirsin.

Haftada 2 gün gidiyorum ve genelde haftada iki bölge 2 haftada bütün bölgeler ve her bölge için en az 15 seti buluyor çalışmalarım. O halde dediğiniz gibi yapacağım hocam zaten ne zaman idmandan çıksam sürekli o bölgeye ağrı giriyordu belki bundan sonra düzelir.

Hocam ben de diyorum ki günlük aldığım protein miktarı 30 gram civarında ve almam gerekenden fazlasını almakta gözüm yok. Alacağım proteini ise tabii ki de hepsinin tozdan karşılamanın saçma olduğunu biliyorum. Ayrıyeten protein için besin tüketsem zaten günde 30 gram protein almazdım fazlası olurdu. O kadar yazı var çıkardığınız sonuç çok uç. Yine de teşekkürler.

Haftada 2 gün gidiyorum ve genelde haftada iki bölge 2 haftada bütün bölgeler ve her bölge için en az 15 seti buluyor çalışmalarım. O halde dediğiniz gibi yapacağım hocam zaten ne zaman idmandan çıksam sürekli o bölgeye ağrı giriyordu belki bundan sonra düzelir.
Düzelir tabi hocam proteinin içindeki BCAA kas ağrılarını toparlamada çok etkili zaten günlük 65 gram protein de hiç yeterli değildir aldırış etmeyin lütfen kilo x 1.6-2.0 arasında bi planlama yapın günlük 2 ölçek kullanıp kalanını normal besinlerle doldurmaya çalışın

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı