PS4 vs PC

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sabahtan akşama kadar ps cafelerde ps'ler çalışıyor ve en az 5 senedir sorunsuz çalışıyorlar. Kusur bulmak için uydurmaya gerek yok.

1. Adamın parası olmadığı için yeni ps çıkınca bir eski modeli alır oyun keyfi yaşar ve 400 liraya gelir.
  2. 2500 lira bütçesi varsa ps4 ve tablet yada bilgisayar alır. Tablet + ps4 dota, lol gibi oyunları oynamayanlar için çok iyi.
  3. Oyun oynamayı seviyorsa hem ps4 hem bilgisayar toplar. 4000, 5000 lira bütçe.
Ayrıca ps4'ü herkesin evinde 1, hatta 2 tane bile olan tv'lere bağlıyoruz, ama bilgisayara monitör almakta gerekiyor. Ps4 1300 civarında, hadi 1400'e monitörsüz toplasana daha iyisini ?
Ayrıca bilgisayar ile 4k muhabbeti yapacağına, 1400 liraya monitörle topladığın sistem 1080p low'da oynatırmı onu hesapla. Nasıl güzel uydurmuşsun, birde inanarak.

Onlar bile kullanmaz :)

Toplasana 1400'e monitör dahil ?

Monitörle 2000 tl'ye gelen apu sistem bile ps4'ten daha güçsüz. Gta 5 low ayarlarda takılıyor.
Peki. günümüzde neredeyse herkesin monitörü var. Yüzlerce sistem toplama konusunda monitör koymamamızın nedeni bu zaten. Ancak azınlık bir kısım için monitör dahil PC alınca daha pahalıya geliyor. Her neyse sonunda doğru düzgün bir cevap geldi. PS4 PC için bozulmaya hiç gerek yok. ;)

1500TL'lik APU GTA v lowda oynatamıyor muş. 7850K Apu kullanıyorum GTA V 1080p medium 30-40FPS canavar gibide oynuyorum.

@I3eyaz

Konuyu yorum atmadan takip ediyorum fakat cahil cahil yorumlar yapmayı kesin. Sen 1500 TL verip PS4 almışsın, hadi 500 TL verip hevesle bir sürü oyun almışsın. Kolla 21 inç monitörden mi oyun oynayacaksın? Şöyle ayaklarını uzatıp PES oynamak mı yoksa koltuk başında kolla cebelleşmek mi? Adam gibi bir televizyon almak için en az 1000 TL vermen gerekecek. Salondaki televizyona kurayım desen aile bireyleri, misafir vs. sıkıntı olacak.

Yarın bir gün elindeki oyunları bitirince yine oyun alman gerekecek. Spotçudan bile alsan sürekli oyun parası vereceksin. Uzun vadede PS ölü yatırımdan başka bir şey değil. Hepsini geçtim kolla FPS oyunu oynamak benim için bir eziyet. Adam gibi oturup masamda klavye mouse ile oynamak daha çok zevk veriyor.

Bak dersinki ben kolla oynamayı seviyorum, yattığım yerden rahat oluyor. Kesinlikle hak veriyorum. Bende arkadaşlarım gelince takıyorum PS3'ü, takılıyoruz PES vs.
Fakat yok grafikmiş, optimizasyonmuş. Geçiniz...
Ben Dualshock 4 ile çok daha iyi oynuyorum FPS oyunlarını. Dualshock 4'e alıştıktan sonra Klavye+Mouse ile oynanmıyor. Tamamen alışmak için gayret meselesi. Ayrıca niye herkes PS4 oyunları pahalı diye ağlıyor. 7 tane oyun aldım ve sadece 400 TL verdim. Oyunları da söylüyorum: Blodoborne, Dark Souls II: Scholar Of The First Sin, Farcry 4, Battlefield 4 Premium Edition, The Witcher 3, Mortal Kombat X, Rocket League. Bunları PC'de almaya kalkışsan yine yakın fiyata geliyor.
He birde TV meselesi var. Evet eğer evinizde 1 tane TV varsa ve o TV 'sürekli' kullanılıyor, hiç boş kalmıyorsa yeni TV almak lazım. Gerçi yeni TV alınca da 1000 TL ye 2500 TL falan oluyor 3 oyunla beraber. Yine kötü değil bence. Tabi yayıla yayıla oynamak size göre değilse TV almaya falan da pek gerek yok yani.

Kardeşim olan monitörlerin çoğu 720p çözünürlükte. Herkes bu forumdaki gibi değil ki.
3 tip kullanıcı var beyler, bütçesi düşük, bütçesi orta, zengin. Düşükse ps3, orta ise tablet + ps4 yada pc, diğeride ikisinide alır. Bence konu kilitlensin, hep böyle biri bomba bırakıyor sonrası mağlum.
@Asım Demir

@Silinen üye Hocam şöyle bir durumda var. Çoğu kişi PC oyunlarına para vermiyor. LOL,CS:GO gibi ucuz yada beleş oyunlar zaten çoğunlukla tercih ediliyor. Mesela ben GTA V'i PC'ye 90 TL'ye yurtdışı bazlı bir siteden aldım. Witcher 3 ise G2A'dan çok ucuza getirdim. PS oyunlarının pahalı olduğunu ve torrent gibi bir alternatifi olmadığı ortada. Ayrıca 2000 TL'ye dizilebilecek bir bilgisayarda hiçbir oyuna para vermeden piyasada ki bütün oyunları oynamak mümkün. Torrent vs. ortamlardan her ne kadar desteklemesem de saydığınız bütün oyunlar bedavaya sahip olunabilir.

Olay tamamen kişisel zevk ve hobiye dönünce mantıklı bir hal alıyor. Eğer siz kolla oynamayı seviyor ve koltukta oturmak yerine uzanarak oynamayı tercih ediyorsanız PS sizin için daha iyidir. Ben FPS oyunlarını kolla oynayamıyorum. Ancak PES,FIFA tarzı oyunları kolla oynamak rahat geliyor.

Fakat f/p olarak bakıldığı zaman PC her türlü daha avantajlıdır.

@Silinen üye Hocam şöyle bir durumda var. Çoğu kişi PC oyunlarına para vermiyor. LOL,CS:GO gibi ucuz yada beleş oyunlar zaten çoğunlukla tercih ediliyor. Mesela ben GTA V'i PC'ye 90 TL'ye yurtdışı bazlı bir siteden aldım. Witcher 3 ise G2A'dan çok ucuza getirdim. PS oyunlarının pahalı olduğunu ve torrent gibi bir alternatifi olmadığı ortada. Ayrıca 2000 TL'ye dizilebilecek bir bilgisayarda hiçbir oyuna para vermeden piyasada ki bütün oyunları oynamak mümkün. Torrent vs. ortamlardan her ne kadar desteklemesem de saydığınız bütün oyunlar bedavaya sahip olunabilir.

Olay tamamen kişisel zevk ve hobiye dönünce mantıklı bir hal alıyor. Eğer siz kolla oynamayı seviyor ve koltukta oturmak yerine uzanarak oynamayı tercih ediyorsanız PS sizin için daha iyidir. Ben FPS oyunlarını kolla oynayamıyorum. Ancak PES,FIFA tarzı oyunları kolla oynamak rahat geliyor.

Fakat f/p olarak bakıldığı zaman PC her türlü daha avantajlıdır.
LoL ve CS:GO'nun bedava olduğu yalan. Bunu ikimiz de biliyoruz bence :D Torrent olayı hırsızlık olduğu için ben onlara bedava sahip olsam oynamam yani. Kişinin vicdanına bağlı. PC'de 'çoğu' oyunun daha ucuz olduğu su götürmez gerçek. Tabi PS4'te Endonezya PSN falan var ve böylece PC fiyatına oyun alabiliyorsun. Gerçi çoğu kişi tercih etmiyor. Kutulu oyunlarda yükleme yapmıyorsunuz fazla orası güzel. Ama oyunlar PC'den ucuz diyemem. Sadece çok pahalı değil diyebilirim. 30-40 TL kadar oynuyor oyun fiyatları PC ile PS4 arasında eğer dijital versiyon alıyorsanız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı