PS5 vs Xbox Series X

Bence ikisinin de olayı farklı. PS5 daha kaliteli oyunlara sahip (bence), Xbox çok daha ekonomik bir çözüm. Bende Series X var ama bir de PS5 almayı planlıyorum. Açık ve net olarak "bu kesin daha iyi" diyemiyorum kendi adıma.

Eski bir Xbox sahibi olarak kontrolcünün kullanım rahatlığını görmüşsündür. Bir teknoloji mağazasına gidip PS5 kontrolcüsünü de deneyip öncelikle hangisinde daha konforlu oyun oynayabileceğine karar vermelisin. Sonrasında PS özel oyunları takıntın varsa kesinlikle PS5 ama daha az maliyetle çoklu platform oyunları oynamak istersen de tercihin Xbox olmalı. Game Pass makul fiyata oldukça yeterli bir kütüphane sunuyor ve PS tarafında henüz alternatifi yok.

Not: Series X sahibiyim.

Series X'den memnun musun peki performansı nasıl

Xbox almanın mantığı kalmadı Xbox özel oyunlarını artik PS5'te cikaracak. Ben şahsen Xbox alacaktım Xbox konsolunuda seviyorum bu haberi duyunca vazgeçtim. Xbox özel oyunlarını ve PS5 özel oyunlarını bir platformda oynarım daha iyi o yüzden tercihim PS5 olur.

Reis o biraz yalan ya mesela xboxada Spider-Man geliyor

Yalan degil Microsoft onayladı Forza Horizon 5, indiana jones, Starfield PS5 cikacak. Su an PS Store'de Forza Horizon 5 var.

Evette yani çoğu oyun gelmeyecek PS'ye

Eski bir Xbox sahibi olarak kontrolcünün kullanım rahatlığını görmüşsündür. Bir teknoloji mağazasına gidip PS5 kontrolcüsünü de deneyip öncelikle hangisinde daha konforlu oyun oynayabileceğine karar vermelisin. Sonrasında PS özel oyunları takıntın varsa kesinlikle PS5 ama daha az maliyetle çoklu platform oyunları oynamak istersen de tercihin Xbox olmalı. Game Pass makul fiyata oldukça yeterli bir kütüphane sunuyor ve PS tarafında henüz alternatifi yok.

Not: Series X sahibiyim.

Bir de sence FIFA 26 xboxada gelir mi?

Xbox'taki çoğu oyun PS'ye gelmeyecek diyorsun da Xbox'un elinde Forza Horizon'dan başka kayda değer iş kalmadı ki. Gear of War ve Halo serisi maalesef öldü. Sea of Thieves ve Hi-Fi Rush zaten geldi. Ufukta bir tek Fable kaldı.

Series X'den memnun musun peki performansı nasıl

Reis o biraz yalan ya mesela xboxada Spider-Man geliyor

Son çıkan oyunlarda herhangi bir performans sorunu yaşamadım diyebilirim. Zaten konsolun da güzel yanı bu, oyunun çalışması için belirli bir performans yeterliliğini sağlaması gerekiyor. Bazı remaster gibi oyunlarda çok az ve anlık fps düşmesi yaşadım ama muhtemelen geliştirici kaynaklıydı. En başta belirttiğim gibi ben kontrolcü sebebiyle Xbox tercih ettim. Sol analog tuş ve d-pad’in PS kontrolüncüsüne göre ters olması bana göre daha ergonomik.

Özel oyunlara gelince Microsoft zaten açıklamalar yapıyor. Konsol satışlarında neredeyse 2/3 kadar geride olduğu için donanım odaklı olmaktansa oyunlar üzerinden servis odaklı olarak hareket etmek istiyor ve cebine girecek paraya bakıyor. Sony de büyük ihtimalle ilerleyen dönemlerde aynısını yapacak ama henüz Microsoft kadar hevesli değil. Bir God Of War ya da Last Of Us’ı Xbox da yakın zamanda görmeyi beklemiyorum.

Spiderman bildiğim kadarıyla PC’ye geldi ama Xbox’a hiç gelmedi ve geleceğine dair de açıklama görmemiştim.

Çoğu oyun PS’ye gelmeyecek demişsin ama aslında tam tersi. Çoğu oyun PS’ye gelecek fakat PS’deki çoğu oyunun henüz Xbox’a geleceğine dair açıklama yok.

Lisans anlaşması sebebiyle Fifa 23 zaten son oyunda ama serinin devamı olan EA Sports FC 25 zaten mevcutta Xbox’da var. O yüzden 26 da gelecektir diye düşünüyorum. Spor oyunlarında pek özel oyun durumu görmeyiz. Daha çok hikayeli oyunlar konsola özel oluyor, arada da nadiren Helldivers gibi tek oyunculu olmayan oyunlar görüyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı