Ahmet İnanoğlu
Decipat
Sistemimde 8-10 gün aralıklarla, kilitlenme, görüntü kesme, klavye mouse ışığında sönme, kasa çalışır durumda ve anakart EZ Debug LED bölümündede CPU LED yanıyordu dediğim aralıklarla tekrar eden bir problem vardı. Anakart, işlemci, RAM ve ekran kartını ServisPointe vermiştim. Hepsi denendi, ekran kartı dışında problem görülmediği belirtilmişti. Ekran kartında test sırasında problem yaşadıklarını belirttiler. Kart üzerinde bulunan bir kapasitörde(kısa devremi, kaçak falan dedi) bir problem olduğunu söylediler.Değişim yapılarak sorun giderildiği belirtildi. En son 17 Mart'ta sorun vermiş olduğuna göre, sorunda 8-10 gün aralıklarla olduğu için 1 Nisan'da tekrar denettirdim. 19 ve 20 Mart'ta denediklerini söylediler, fakat dediğim gibi her zaman yapmadığı için emin olmak istedim. Problem olmadığını belirttiler. Şimdide biraz aklıma geldi acaba PSU mu sorunluydu diye. Oyunlarda falan hiç olmamıştı sorun. Öyle denk geliyordu diyebilirim ama, genelde ilk açıldığında oluyordu sorun. PSU sorunu olsa sistem yükte tamamen kapanır veya reset atardı diye tahmin ediyorum. Sizce?