PSU arızası nasıl anlaşılır?

Yer
İstanbul/Ataşehir
Sistemimde 8-10 gün aralıklarla, kilitlenme, görüntü kesme, klavye mouse ışığında sönme, kasa çalışır durumda ve anakart EZ Debug LED bölümündede CPU LED yanıyordu dediğim aralıklarla tekrar eden bir problem vardı. Anakart, işlemci, RAM ve ekran kartını ServisPointe vermiştim. Hepsi denendi, ekran kartı dışında problem görülmediği belirtilmişti. Ekran kartında test sırasında problem yaşadıklarını belirttiler. Kart üzerinde bulunan bir kapasitörde(kısa devremi, kaçak falan dedi) bir problem olduğunu söylediler.Değişim yapılarak sorun giderildiği belirtildi. En son 17 Mart'ta sorun vermiş olduğuna göre, sorunda 8-10 gün aralıklarla olduğu için 1 Nisan'da tekrar denettirdim. 19 ve 20 Mart'ta denediklerini söylediler, fakat dediğim gibi her zaman yapmadığı için emin olmak istedim. Problem olmadığını belirttiler. Şimdide biraz aklıma geldi acaba PSU mu sorunluydu diye. Oyunlarda falan hiç olmamıştı sorun. Öyle denk geliyordu diyebilirim ama, genelde ilk açıldığında oluyordu sorun. PSU sorunu olsa sistem yükte tamamen kapanır veya reset atardı diye tahmin ediyorum. Sizce?

Sistemimde 8-10 gün aralıklarla, kilitlenme, görüntü kesme, klavye mouse ışığında sönme, kasa çalışır durumda ve anakart EZ Debug LED bölümündede CPU LED yanıyordu dediğim aralıklarla tekrar eden bir problem vardı. Anakart, işlemci, RAM ve ekran kartını servispointe vermiştim. Hepsi denendi, ekran kartı dışında problem görülmediği belirtilmişti. Ekran kartında test sırasında problem yaşadıklarını belirttiler. Kart üzerinde bulunan bir kapasitörde(kısa devremi, kaçak falan dedi) bir problem olduğunu söylediler.Değişim yapılarak sorun giderildiği belirtildi. En son 17 Mart'ta sorun vermiş olduğuna göre, sorunda 8-10 gün aralıklarla olduğu için 1 Nisan'da tekrar denettirdim. 19 ve 20 Mart'ta denediklerini söylediler, fakat dediğim gibi her zaman yapmadığı için emin olmak istedim. Problem olmadığını belirttiler. Şimdide biraz aklıma geldi acaba PSU mu sorunluydu diye. Oyunlarda falan hiç olmamıştı sorun. Öyle denk geliyordu diyebilirim ama, genelde ilk açıldığında oluyordu sorun. PSU sorunu olsa sistem yükte tamamen kapanır veya reset atardı diye tahmin ediyorum. Sizce?

Dediğiniz problem benim kartim da dahil bir cok RX kartta var eger RX kart kullaniyosaniz olabilir.

Ekran kartın nedir?

Ceza yemiştim kusura bakmayın. RX 570 Armor 8 GB.

Dediğiniz problem benim kartim da dahil bir cok RX kartta var eger RX kart kullaniyosaniz olabilir.

RX 570 8 GB kullanıyorum.

Testlerde sıkıntı çıkmıyorsa PSU sıkıntılı olma ihtimali çok çok düşük.

Yazıyı dikkatli okuyun. Sorunlu parça ekran kartı zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücülerini attığım rehber yardımıyla kaldır. Attığım sürücüyü yükleyip, tekrar test et. DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal

Hocam kart hala serviste ne yazık ki virüs yüzünden. Servise 1 Nisan'da denettirdiğimde problem yok dediler. 17 Mart saat sabah 8:46'da denerken yaşadıklarını belirttiler telefonda. Zaten kartta arıza görmeden onarıma geçtiklerini zannetmiyorum. Çoğu kişide sorun yok deyip göndermişler çünkü.

Ayni kart maalesef tam bir bela.

Sizin sorun neydi tam olarak? Yazıyı iyi okuyun. Servise verin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı