R9 280X sistemde oyunlarda takılma sorunu

• Konuyu başlatan tonyjaa321
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 304
  • Görüntüleme 23.988
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
T

tonyjaa321

Ziyaretçi
  • AMD FX 8370E işlemci.
  • 8 GB ram.
  • Windows 7.
  • R9 280X kart.
  • Msi 970a g46 ana kart.
Neredeyse her oyunda takılma var. Özellikle grafikleri iyi olan witcher 3, batman arkham knight, GTA V, Watch Dogs, BF4 gibi oyunlarda çok oluyor. Msi afterburner ile baktım derece 60 civarında ama Gpu kullanımı yükselip düşüyor yükselip düşüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Rengi ve yeri her kasaya göre değişir. Kasanın önünde usb bağlantıların oralarda ve kırmızı renkte olur.
04_zalman_z3_plus.jpg

Oyuna gir oyunda takılma olduğu anda HDD ışığına bak sürekli yanıyorsa hiç yanıp sönmüyorsa HDD %100 kullanılıyor demek ve o yüzden oyunun donuyor. Aynı sorunu bende yaşadım ışık sürekli yanınca pc kitleniyordu fare bile hareket etmiyordu 2 dk sonra pc kendine geliyordu.
Çözüm: SSD almak, pc gereksiz çalışan programları silmek, bende hiçbiri işe yaramadı temiz format attım düzeldi.

Oyuna gir oyunda takılma olduğu anda HDD ışığına bak sürekli yanıyorsa hiç yanıp sönmüyorsa HDD %100 kullanılıyor demek ve o yüzden oyunun donuyor. Aynı sorunu bende yaşadım ışık sürekli yanınca pc kitleniyordu fare bile hareket etmiyordu 2 dk sonra pc kendine geliyordu.
Çözüm: SSD almak, pc gereksiz çalışan programları silmek, bende hiçbiri işe yaramadı temiz format attım düzeldi.
Yani şimdi ışık sürekli yanıyorsa HDD bozuk yanıp sönüyorsa neden?

HDD yanıp sönmesi hdd kullanılıyor demek sürekli yanması HDD çok ağır bi yük biniyor %100 kullanılıyor demek. Buna HDD bozuk diyemeyiz HDD hızı kaç rpm ? HDD %100 kullanılıncada oyuna yetişemiyor ve donmalar oluyor.

HDD yanıp sönmesi hdd kullanılıyor demek sürekli yanması HDD çok ağır bi yük biniyor %100 kullanılıyor demek. Buna HDD bozuk diyemeyiz HDD hızı kaç rpm ? HDD %100 kullanılıncada oyuna yetişemiyor ve donmalar oluyor.
Ben tam anlamıyorum ama sanki kasma sırasında çok yanık kalıyor sonra yanıp sönmeye başlıyor takılma sırasında çok yanıyor sanki video çekeyim istersen birde kaç rpm olduğuna nasıl bakarım?

HDD Healt adlı programdan Hdd'nizin durumuna bakın. Eger kotu durumda ise degistirmenizi tavsiye ederim eğer değil ise sorun diğer parçalarda olabilir. Ekran kartınızı başka bir sistemde test edip sorunun ekran kartından olup olmadığını test etmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
7200 RPM yazıyor HDD Healt ile baktım hepsi yeşil.

20150926_185511.jpg

20150926_185636.jpg

İşlemci 50 derece oyundayken, disk kullanımı da resimdeki gibi ama oyunu oynayıp hemen bakınca daha fazla görünüyor ve takılma anında ışık baya yanıyor sonra sönüyor.

İşlemci kullanımı %100 ondanda kaynaklanıyor olabilir. Valla ben emin olamadım bir başkası yorum yapsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tonyjaa321, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı