R9 280X sistemde oyunlarda takılma sorunu

• Konuyu başlatan tonyjaa321
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 304
  • Görüntüleme 23.988
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
T

tonyjaa321

Ziyaretçi
  • AMD FX 8370E işlemci.
  • 8 GB ram.
  • Windows 7.
  • R9 280X kart.
  • Msi 970a g46 ana kart.
Neredeyse her oyunda takılma var. Özellikle grafikleri iyi olan witcher 3, batman arkham knight, GTA V, Watch Dogs, BF4 gibi oyunlarda çok oluyor. Msi afterburner ile baktım derece 60 civarında ama Gpu kullanımı yükselip düşüyor yükselip düşüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Zaten üstteki resimde Cpu %100 system fan 1 %100 yazıyor. Maşallah. Konuda 6. postta yazdım bir cpu'ya bakar mısın? Hangi programlar %100'e dayandırıyor diye ama demek ki umursama gereği duymamış bayram başkan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten üstteki resimde Cpu %100 system fan 1 %100 yazıyor. Maşallah. Konuda 6. postta yazdım bir cpu'ya bakar mısın? Hangi programlar %100'e dayandırıyor diye ama demek ki umursama gereği duymamış bayram başkan.
Cpu 100 değil ki, 60 geçmiyor.

Disk kullanımı %100 ve kırmızı ışık sürekli yanıyor diskten mi kaynaklıdır? Diskten kaynaklı ise ne yapmam gerekir?

@Recep Baltaş abi bakar mısın?

@Murat5038 abi sen biliyorsundur belki?
20150928_001114-1.jpg

İlk olarak şunu söyleyeyim. Çok kez söylemiştima ma dinleyen hala olmamış o yüzden kısaca yazayım. 970 olan anakart FX serisi işlemci takmayın. Bunlar gibi belirsiz sorunlar yaşarsınız. Yani ucuza kaçayım derken daha pahalı ya patlar size. Genel çözümleri sunacağım düzelmezse anakarttan şüphelenmen gerekir.
İlk olarak bios güncelle V 2.7 değilse.
http://download.msi.com/bos_exe/7693v27.zip
İmzamdan Aida64 raporu çıkartıp paylaşın. HDtune ile Error scan ve healt bölümlerinin sonuç resimlerini paylaşın.

İlk olarak şunu söyleyeyim. Çok kez söylemiştima ma dinleyen hala olmamış o yüzden kısaca yazayım. 970 olan anakart FX serisi işlemci takmayın. Bunlar gibi belirsiz sorunlar yaşarsınız. Yani ucuza kaçayım derken daha pahalı ya patlar size. Genel çözümleri sunacağım düzelmezse anakarttan şüphelenmen gerekir.
İlk olarak bios güncelle V 2.7 değilse.
http://download.msi.com/bos_exe/7693v27.zip
İmzamdan Aida64 raporu çıkartıp paylaşın. HDtune ile Error scan ve healt bölümlerinin sonuç resimlerini paylaşın.
Akşam sonuçları yazacağım. Sence anakart ile ilgili midir abi sorun?

Driver booster gibi programları kullanmaya devam ederseniz benden yardım beklemeyin. Ayrıca TW ile benim yapabildiğim senin yapamadığın nedir? HDTUNE kurmasını bilmiyor musun? Kullanımını zaten yukarıda yazdım bu kadar kolaya kaçmayın. Nedenleri yukarıda yazdım bundan sonra başkalarının yardımını bekleyebilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tonyjaa321, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı