Red Dead Redemption 2 | Overrated nedir?

Vuruş hissini çok yapamayan Doom ve Borderlands mi? :D Virgül koymadın sanırım :) İnternette yabancı forumlarda da overrated deniyor.
Orada noktalama işaretlerinin azizliğine uğramışım. Orada Borderlands ve Doom'a demedim. Borderlands yine o kadar iyi değil fakat Doom oldukça iyi. Zaten Doom'un yapması gereken 2- 3 şeyden biri vuruş hissi.

Fanboylar sanıyorum "overrated"'in kelime anlamını bilmiyorlar. Kelimeyi bildiğin hakaret olarak algılamış hepsi. Bazıları oyuna değil kendilerine hemde! :) Yabancı forumlarda da bu oyun için overrated kelimesi kullanıyorlar. Kelime gayet yumuşak. Yani gelip bu oyun için, "ne dandik oyun bu, çok kötü öğk" falan yazmadı kimse.

Ayrıca bana katılan 14 kişiden çoğunluğunun beğen butonu dışında mesaj yazmamasıda çok normal. Fanboyların öfkelerini görünce "çirkefe bulaşma" diye düşünüp çoğu mesaj yazmamış :) Ben bile bu kadar çıldıracaklarını tahmin etmiyordum açıkçası.

Bu arkadaş gibi herkes yazdığım oyunların arasından cımbızla Metro'yu alıp oradan sanki sadece Metro oyununu yazmışım gibi eleştirmişler. Söyleyecek bir şey bulamadıkları için. Zira eleştirdiğim kısımları oyunu sevenlerin çoğu bu konuda bile kabul etmiş! :) Burada o kadar yazdığım oyun arasından Metro serisi sanki çok kötü bir seriymiş gibi onun üzerinden gitmeleri dikkatimi çekti. Metro'nun ilk iki oyunu bugüne kadar yapılmış en iyi "oyunun atmosferini" kullanacıya veren oyunlardan. Grafikleride zamanında çok iyiydi ışıklandırmalar vs. Konusu zaten mükemmel kitaplarıyla bütün halinde. Metro'ya çok kötü bir oyunmuş gibi yüklenmeleri zaten fanboyların oyun deneyimlerini ve zevk(sizlik)lerini gösteriyor. Haa vuruş hissi kötüydü. Evet kötüydü. Stalker'ın da kötüydü.

Desperados oynadın mı hayatında? Çok zevklidir tavsiye ederim. Ama genel oyunların aksine biraz daha fazla zeka gerektiriyor ve zor bir oyun. RDR2 fanlarına göre olmayabilir. Modern olanı için Desperados 3'ü öneririm.

Ee "Geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğine yön veremez" sözüde var napacaz? Gelmişine geçmişine laf etmedik, alt tarafı bir oyuna "overrated" dedik be :)
Zeka yaşı gerektiren oyunları sıralıyorsunuz fakat daha Türkçe'yi doğru düzgün konuşamıyorsunuz. Üstelik, o kelime gereksiz abartılan oyunlar için kullanılıyor. Bu kadar insan sizce RDR2'nin fazla abartıldığını düşünüyor olabilir mi? Son olarak, üçe beşe katlayacağını söylediğiniz oyunların arasında Metro serisi de var. Ben bu seriyi seçip kıyaslayarak, RDR2'ye yakışabilecek bir rakip bile seçmiş oldum diyebilirim. Sevmedim diyebilirsiniz fakat abartıldığını söylemeniz, üstelik buna karşı çıkanları cahil gibi görmeniz gerçekten yobazca.

RDR2 şu an oynamaktayım. Oyunda 12 saat geçirdim. Oyun çok yavaş. Normalde yavaş oyunları sevmem fakat şu anlık pek fena sayılmaz. Konu sahibine katılıyorum oyun fazla abartılıyor. Çünkü bence oyunda yapılacak bir şey yok. Evet detaylar çok güzel, grafikler çok güzel. Fakat bunlar oyunu dünya'nın en iyi oyunu yapmaz bence. Mekanikler hiç hoşuma gitmedi. Ateşli silahlarda vuruş hissiyatları daha iyi olabilirdi. At sürme mekaniklerine gelirsek, at sürmek çok eğlenceli. Fakat birkaç sorun var. Örneğin W bastığımda at durmak/yavaşlamak yerine sağa sola dönüyor, sapıtıyor. Ayrıca at öldüğünde ATI diriltmek çok saçma bence oyunun gerçekciliğini bozuyor. Bir de şu birini öldürünce hemen koşup şikayet etmeye giden NPC'ler biraz fazla abartılmış. Pederi kurtarma görevinde adamı dövdüm ve bir NPC gidip şikayet ediyordu. Yani görev yaparken bile çalışması çok saçma. Kısacası beklediğimi vermedi oyun bana.(bir de spoiler yedim oyunun sonuyla ilgili okulda onun da etkisi var hiç sarmadı)

RDR2 güzel oyun bende severim tamam ama şu fanboylar işin içine girince oyundan soğuyan bir ben miyim? Ölümüne savunuyorlar, küfür etsen kendilerine bu kadar saldırmazlar. Oyuna bir eksi puan ver hemen üstüne çullanıyorlar şaka gibi. Bir şeyin nasıl bu kadar fanboyu veya ölümüne savunucusu oluyorlar şaşırıyorum.

RDR2 şu an oynamaktayım. Oyunda 12 saat geçirdim. Oyun çok yavaş. Normalde yavaş oyunları sevmem fakat şu anlık pek fena sayılmaz. Konu sahibine katılıyorum oyun fazla abartılıyor. Çünkü bence oyunda yapılacak bir şey yok. Evet detaylar çok güzel, grafikler çok güzel. Fakat bunlar oyunu dünya'nın en iyi oyunu yapmaz bence. Mekanikler hiç hoşuma gitmedi. Ateşli silahlarda vuruş hissiyatları daha iyi olabilirdi. At sürme mekaniklerine gelirsek, at sürmek çok eğlenceli. Fakat birkaç sorun var. Örneğin W bastığımda at durmak/yavaşlamak yerine sağa sola dönüyor, sapıtıyor. Ayrıca at öldüğünde ATI diriltmek çok saçma bence oyunun gerçekciliğini bozuyor. Bir de şu birini öldürünce hemen koşup şikayet etmeye giden NPC'ler biraz fazla abartılmış. Pederi kurtarma görevinde adamı dövdüm ve bir NPC gidip şikayet ediyordu. Yani görev yaparken bile çalışması çok saçma. Kısacası beklediğimi vermedi oyun bana.(bir de spoiler yedim oyunun sonuyla ilgili okulda onun da etkisi var hiç sarmadı)

İlk mesajıma "beğen" ifadesi bırakırsan "overrated" olduğuna katılan sayısını daha net görürüz. Çünkü mesaj yazmayıp (çirkefe bulaşmıyım fanboyların gazabına uğramıyım diye) "beğen" ifadesi bırakanların oranı oyunun gayette overrated olduğunu gösteriyor şuan.

RDR2 güzel oyun bende severim tamam ama şu fanboylar işin içine girince oyundan soğuyan bir ben miyim? Ölümüne savunuyorlar, küfür etsen kendilerine bu kadar saldırmazlar. Oyuna bir eksi puan ver hemen üstüne çullanıyorlar şaka gibi. Bir şeyin nasıl bu kadar fanboyu veya ölümüne savunucusu oluyorlar şaşırıyorum.

"Benim beğendiğim birşeyi başka biri beğenmemiş, o zaman saldırayım" Gayet ilkel güdülerle hareket ediyorlar. :)

İlk mesajıma "beğen" ifadesi bırakırsan "overrated" olduğuna katılan sayısını daha net görürüz. Çünkü mesaj yazmayıp (çirkefe bulaş mıyım fanboyların gazabına uğra mıyım diye) "beğen" ifadesi bırakanların oranı oyunun gayet de overrated olduğunu gösteriyor şu an.

Hocam oyuna kötü demiyorum fakat kesinlikle overrated olduğunu düşünüyorum. Evet dediğiniz gibi de çoğunluk uğraşmamak için yazmıyor bir şey.

Şahsen daha beter fanboy'lar gördüm.
Fanboy asla olmadım ama bu oyunun sevenleri bence çok daha iyi.

Oyun çok iyi güzel fakat beni bir türlü içine çekemedi. Küçüklükten beri zaten vahşi batıyı seven biri olamadım. Bir de işin içine göreve giderken aşırı uzun at sürmeler, at üstünde muhabbetler, hantal oynanış girince ne kadar kendimi zorlasam da 17 saatten fazla oynayamamışım.

Oyun çok iyi güzel fakat beni bir türlü içine çekemedi. Küçüklükten beri zaten vahşi batıyı seven biri olamadım. Bir de işin içine göreve giderken aşırı uzun at sürmeler, at üstünde muhabbetler, hantal oynanış girince ne kadar kendimi zorlasam da 17 saatten fazla oynayamamışım.

Ben de aynı durumu yaşıyorum. Cidden oynayasım gelmiyor. Oyun beni içine çekmiyor. 12 saatten fazlası gelmiyor.

Ön söz; 90lı yılların başlarından beri PC oyunları oynuyorum. Yaşım 40. En sevdiğim oyunlar; Stalker serisi, Metro Serisi, Fear, Borderlands serisi, Half Life gibi ve ondan da önce Duke Nukem 3D hatta Doom 2 gibi klasikler, Dying Light, Resident Evil serisi, Commandos ve klonu benzer oyunlar (Desperados, samuraylı olan vs.) vb.
Yani? Yani fanboylar uzak dursun :)

Arkadaşlar daha önce eski sistemde bu oyunu kısa bir süre oynamış kontroller ve vuruş hissini beğenmemiş kaldırmıştım. Yeni sistemde bir şans daha vermek istedim. Artılar ve eksiler şeklinde yazıyorum;

Eksiler;
-Kontroller, karakter hareketleri, eskilerin "oynanabilirlik" dediği şey "sıfır". Karakterin hareketleri çok hantal, kontroller çok saçma sapan (R ile alma gibi)
-Oyunun genel havası, yan görevler ana görevler vs. çok olsa da genelde boş boş dolaşmanız. Yürüme ve at binme simülasyonu gibi oyun. Karakterin hareketleri ile birleşince kötüleşiyor bu. Yoksa bu bir sorun olmazdı.

Hem Eksi hem Artılar
+/-Oyunun genel grafikleri, genel görünüm çok güzelken, kaplamalar 10 sene öncesinin düşük çözünürlüklü kaplamaları. Hali ile göze batıyor çok. Karakter modellemeleri de kötü. Ama manzara ve genel görünüm, ışıklandırma mükemmel. Karşılaştırma olarak Days Gone ayarında diyebilirim. Ama onun kaplamaları da mükemmel :)
+/-Vuruş hissi konusunda fikrim kötü olduğu idi. Biraz oynayınca haksızlık olmasın diye eksilere yazmıyorum. Çok kötü değil. Ama böyle bir oyunun, içinde vahşi batı çatışmalarının olduğu (hem de bol bol olduğu) bir oyunda çok iyi olmalıydı bu.

Artılar
+Optimizasyon bugüne kadar gördüğüm en iyilerden. Bütün oyun yapım şirketleri oyunlarını bu şekilde düzgün optimize etseler, çok daha düşük kartlarda çok daha yüksek ayarlarda oynanır oyunlar.
+Detaylara verilen önem ve detayların çokluğu.

Sonuç; Yarılamadan kaldırdım yine :) Oyunun içeriği az olsa ve kısa olsa belki o karakter hareketleri bir nebze çekilir bitirilir ama bu kadar içerikli bir oyunun karakter hareketleri yani oynanabilirlik ve vuruş hissi mükemmel olmayınca sıkıyor.

İnternette yabancı forumlara baktığımda benim gibi düşünen bir çok kişi gördüm. Benzer şikayetler hep. Yani bu oyunun "overrated" olduğunu düşünen kişi sayısı az değil. Ön sözde yazdığım gibi 90ların başlarından beri oyun oynuyorum ve bu oyun bugüne kadar gördüğüm en "overrated" oyun oldu benim için.
Overrated 😂😂😂☕☕☕😂😂😂☕☕☕

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı