Red Dead Redemption 2 Türkçe yama iptal edildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rockstar Games kusursuz çalışıyorsa mahkemelerle uğraşmak yerine pazarına girdiği ülkenin diline vakit ayırsın. Sonuç olarakta bu tip sorunları çözsün. Kullanıcı sonuca bakar. O mahkemeyle uğraşmış bu mahkemeyle uğraşmış, ya bize ne bakmıyoruz buna. Oyunda Türkçe var mı yok mu? Yoksa eksik. Siz bir müzik çaları kulaklıksız satın alır mısınız?

Sorun bedava ya da 50 lira olması değil. Bu ayrı bir sorun ve senin benim fikrim değil hukuk kurallarının fikirleri önemli. Açıkçası bu konuda benim aklıma gelen ticaret yapma özgürlüğü ve telif haklarının çatışması geliyor.

Çünkü bizim insanımız boş şeyleri hypelamaya alışmış. Eleştiren kullanıcılara hakaret eden ekiplerden 50TL'ye yama alırız diyorlar, çok az imkan ile büyük emek verilerek geliştirilmiş yerli oyunlar ile ilgili tek kelime etmiyorlar. Sonra buraya gelip "ama ama emeq var ağbi yamadaaa" diye ağlıyorlar.
Çeviri işi kolay bir şey sanıyorsan yanılıyorsun. :)

Çeviri işi kolay bir şey sanıyorsan yanılıyorsun. :)
Bizzat kendi çevirilerim var, bana mı öğretiyorsun?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Üstelik ben bunları tek başıma çevirdim, 500 kişi ile birlikte değil.

Bizzat kendi çevirilerim var, bana mı öğretiyorsun?

Üstelik ben bunları tek başıma çevirdim, 500 kişi ile birlikte değil.

Red Dead Redemption 2 apayrı bir oyun olduğunu unutmamak lazım.

Red Dead Redemption 2 apayrı bir oyun olduğunu unutmamak lazım.
Ohoo. Sen de bir diyorsun çeviriyi kolay sanma, benim işlerimi görünce de RDR 2 ayrı oyun :) Boş bir tartışma, zamanımı daha fazla harcamak istemiyorum. Bu adamlar RDR 2'yi 50 kişi 7 ayda çeviremediler üstüne 50 TL fiyat etiketi koydular. Ben Mafia 1 ve VCS yamasını tek başıma çevirip 1 kuruş bağış bile istemedim.

Bazı oyunların 60-70 liraya çıkıp üstüne Türkçe dil desteği sunmasına rağmen gidip torrent üzerinden indirip kendini akıllı sananların ülkesinde böyle bir şeyin olması gayet doğal. Kendi topuğuna sıkan başka topluluk yoktur heralde.

Bir yama için 50 TL tabi ki tartışılabilir ama 2 milyondan fazla text için beleşe hizmet bekleyen arkadaşları ibret ile izliyorum. Kendim de çeviri yaptım daha önce öyle sanıldığı gibi dili bilen her kişinin yapabileceği bir iş değil. Bazen 3-4 sayfalık bir metinin başında bile saatlerce oturup düşünüyorsunuz nasıl en doğru şekilde çevirilir diye ki RDR2'yi oynamış biri olarak 19. yüzyılda Batı Amerika'da geçen bir oyunun çevirisini yapmakta öyle kolay değil bunu da belirtmek isterim.

Bu para alma meselesi Yurt dışında senelerdir olan bir şey zaten çoğu topluluk böyle işliyor. Bazı arkadaşlar birde keşke bağış açsaymış demiş yahu böyle beleşçi bir ülke öyle işleri anca enayilik olarak görüyor ve gülüp geçiyor.

Sonuç olarak müstehak iyi olmuş. Artık isteyen İngilizce oynayabilir bu güzel oyunu :) Eğer bir gün beleşe bu oyunu çeviren birileri çıkarsa ellerine bileklerine sağlık diyorum ve onları tebrik ediyorum ama şu olan olaydan sonra ben bir çevirmen olsam hiç uğraşmazdım onu da belirtmek isterim.

Son düzenleme:
İstediğim kişiye istediğim miktarda parayı veririm. Hiç kimse de bana bir şey diyemez.
Tabii ki verirsiniz. Ama ticaret yapamazsınız...

Ticarette, satıcı resmi olmak zorundadır, alıcı aldığı ürünün fiş-faturasını istemek durumundadır. Telif vb durumlarda problem çıkmamalıdır. Yani her şey kitabına uygun ve hukuk sınırları içinde olmalıdır.

Kim size şuna para vermek yasak diyebilir ki ? Kimse diyemez. 5 TL de verirsiniz, 5000 TL de. Paranıza geçer sözünüz.

Ama ürün alıyorsanız, aldığınız ürün yasal değilse, o iş olmaz. Siz alsanız bile, ürünü çıkartan kişi SUÇ İŞLEMİŞ OLUR.

O yüzden siz istediğinize tabii ki verin parayı. Ama o grup o yamayı SATAMAZ. Hiçbir grup hiçbir yamayı SATAMAZ.

Ancak yapımcı firma ile anlaşılırsa bu işten kazanç elde edebilirler. Bunun dışında kazanabilecekleri tek para bağış sistemidir. O da gönüllülük esasına dayanır. Bize bağış yapın size yama verelim DİYEMEZLER.

Yama, ürün artık ne ise paylaşılacak şey, onu ücretsiz paylaşırlar, sonra iyi niyetle gelecek bağışları beklerler.

Bundan daha fazlası ya da eksiği olamaz.

Son düzenleme:
Telif hakkı denen şeyden anlayan herkes Rockstar’ın yanındadır zaten.

Zekalı kardeşim o zaman GTA 5 modların hepsine telif atsınlar 200 liraya satılan modlar vardı ne yaşıyorsun telif hakkı diyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı