RTX 3080 vs. RX 6800 XT

rtx 3080 vs rx6800 xt

• Oy verenlerin toplamı
    75
Hem daha ucuz hem daha güçlü olduğu için RX 6800 XT. Zaten AMD yakın zamanda Ray Tracing için DLSS benzeri bir teknoloji geliştirecektir. Çünkü konsol üreticileri AMD'yi darlamaya başkayacak Ray Tracing performansı için.

3080 bence. Hem RTX olarak daha önde ve DLSS teknolojisi de var.

3080 zaten DLSS sayesinde RTX'de önde.

RT ve DLSS özelliklerinden tarafım 3080'dir. Ve AMD'ye biraz da ön yargı ile yaklaşıyorum driver, WattMan sorunlarından dolayı.

5000 serisinde aşırı nadir denilebilecek kadar az WattMan görülüyordu sizin bahsettiğiniz 400 ve 500 serileri.

Saçma sapan sürücü sorunlarıyla uğraşmaktan bıktığım için 3080. daha önce AMD kart kullanmasam 6800 XT derdim.

Muhtemelen RX 400 veya RX 500 serisi bir kart kullandınız ve bu yüzden memnun değilsiniz. AMD RX 5000 serisi çok daha sorunsuzdu.

Hem daha ucuz hem daha güçlü olduğu için RX 6800 XT. Zaten AMD yakın zamanda Ray Tracing için DLSS benzeri bir teknoloji geliştirecektir. Çünkü konsol üreticileri AMD'yi darlamaya başkayacak Ray Tracing performansı için.

3080 zaten DLSS sayesinde RTX'de önde.

5000 serisinde aşırı nadir denilebilecek kadar az WattMan görülüyordu sizin bahsettiğiniz 400 ve 500 serileri.

Muhtemelen RX 400 veya RX 500 serisi bir kart kullandınız ve bu yüzden memnun değilsiniz. AMD RX 5000 serisi çok daha sorunsuzdu.

5000 serisinde de WattMan yoktu ama siyah ekran, ses sorunları, fare kasması gibi sorunlar vardı...

Bu kadar para verdikten sonra insan RTX hedeflemese de bekler yani. DLSS ile coşacağını tahmin ediyorum. Sadece VRAM dezavantajı var. Bundan dolayı 3080 TI beklenebilir. Render ve yapay zeka işleminde de program desteğinden dolayı NVIDIA diyorum. Cuda çekirdekleri birçok program tarafından tanınıyor. Özellikle yapay zeka kullanan fotoğraf ve video kalite arttırıcı programlar Cuda çekirdekleri ile resmen akıyor. Benim 1650 Super bile 3-4 saniyede bir fotoğrafın işini bitiriyor. 3080 ile coşar diye tahmin ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı