RTX 3090 ile mining yapılır mı?

1629221461248.png

Özellikle fan speed'e bakın.
Marka model? Ayrıca ben ulaşabiliyor dedim, ulaşıyor demedim.
Arkadaşımdaki 3090'lardan biri ROG Strix diğeri de Gigabyte Aorus. Gigabyte olan 2 derece daha sıcak çalışıyor genelde o da 104.

Arkadaşımdaki 3090'lardan biri ROG Strix diğeri de Gigabyte Aorus. Gigabyte olan 2 derece daha sıcak çalışıyor genelde o da 104.
Alınabilecek en iyi model ile 104 derece bile fazla. Birkaç bin lira fark oluyor düşük modeller ile yüksek modeller arasında.

RTX 3090 yüksek MH/s hızlarında çalışıyor fakat bellek sıcaklığı gerçekten çok fazla. RX 6600XT'nin fiyatları biraz daha düşerse alınabilir mining için.

Ancak benim fikrim biraz geç kalındığı yönünde.

Alınabilecek en iyi model ile 104 derece bile fazla. Birkaç bin lira fark oluyor düşük modeller ile yüksek modeller arasında.
Bahsettiğimiz kart +1400 mhz ile çalışan bir 3090. 104 derece muazzam bir değer. Termal ped değiştirildiğinde neredeyse 20 dereceye kadar düşüyor. Attığım kart 3080 Suprim X modeli. %50 fan speed ile 86 derece. Ayrıca 6600xt'nin 4 tanesi bir 3080 kadar getiriyor. 4 tanesi bir 3080'den (kendi aldığım fiyata göre kıyaslıyorum) 3-4k daha pahalı. 130W ile çalıştığını varsayarsak 4*130= 520W. Bir 3080 kadar getiri yapması için 2 3080 kadar elektrik tüketecek. :D

Şu an mining için kart alsam RTX 3080 Ti alırdım, hem autolykos algoritmasında hem de kawpow gayet başarılı. Kazanç olarak RTX 3090 ile neredeyse başa başlar.
3080 Ti'lerde LHR var, LHR kırılmış halindeyse %70 performans veriyorlar diye duymuştum. Nasıl 3090 ile baş başa olabilirler ki?

Birazdan damlar kızgın surat ifadesi bırakan mining karşıtı tayfa. :D

Belli ürünlerde belli adet ve üst TL-USD-EURO limiti. İstesen de ekstra vergi vermeden getiremiyorsun. Bunu araştır öncelikle. Teknolojik aletlerde $1499 ve üstü ekstra vergiye tabi oluyor diye biliyorum. Onun dışında mining ile ilgili biraz geç kalmışsın gibi geldi bana ama tabi 33 tane kart ile mining yapıyorsan geleceği de ona göre planlamışsındır diye düşünüyorum. Zaten 3090 elinde kalmaz her türlü elnden çıkar ama verdğini geri almakla uğraşmak zorunda kalabilirsin. Bu arada 33 tane kartın günlük getirisi ne kada

Günlük 500 TL civarı diye tahmin ediyorum.

Belli ürünlerde belli adet ve üst TL-USD-EURO limiti. İstesen de ekstra vergi vermeden getiremiyorsun. Bunu araştır öncelikle. Teknolojik aletlerde $1499 ve üstü ekstra vergiye tabi oluyor diye biliyorum. Onun dışında mining ile ilgili biraz geç kalmışsın gibi geldi bana ama tabi 33 tane kart ile mining yapıyorsan geleceği de ona göre planlamışsındır diye düşünüyorum. Zaten 3090 elinde kalmaz her türlü elnden çıkar ama verdğini geri almakla uğraşmak zorunda kalabilirsin. Bu arada 33 tane kartın günlük getirisi ne kadar?

Belli ürünlerde belli adet ve üst TL-USD-EURO limiti. İstesen de ekstra vergi vermeden getiremiyorsun. Bunu araştır öncelikle. Teknolojik aletlerde $1499 ve üstü ekstra vergiye tabi oluyor diye biliyorum. Onun dışında mining ile ilgili biraz geç kalmışsın gibi geldi bana ama tabi 33 tane kart ile mining yapıyorsan geleceği de ona göre planlamışsındır diye düşünüyorum. Zaten 3090 elinde kalmaz her türlü elnden çıkar ama verdğini geri almakla uğraşmak zorunda kalabilirsin. Bu arada 33 tane kartın günlük getirisi ne kadar?
Hocam sağolun verdiğiniz bilgiler için hepinize. 33 tane kart günlük 70 dolar civarı bırakıyor. 5 k ya yakında elektrik faturası bırakıyor. Çok uğraştım rom attım, oc yaptım da bukadar gelir geldi yoksa gelmez di. Amd istemiyorum çünkü eth v2 çıkarsa madenciliği biter ve amd altcoinlerde performansı düşük diye biliyorum. Sizce öyle bir senaryo da altcoin kasılır mı amd kartlarla ?

RTX 3090 yüksek MH/s hızlarında çalışıyor fakat bellek sıcaklığı gerçekten çok fazla. RX 6600XT'nin fiyatları biraz daha düşerse alınabilir mining için.

Ancak benim fikrim biraz geç kalındığı yönünde.
Alış fiyatı konusunda sıkıntım yok bütçem var ama amorti süreleri önemli benim için.
Şu an mining için kart alsam RTX 3080 Ti alırdım, hem autolykos algoritmasında hem de kawpow gayet başarılı. Kazanç olarak RTX 3090 ile neredeyse başa başlar.
Lhr varmı hocam ?
Ethereum kazancından bahsetmiyorum.
Ne önerirsiniz kazmak için başka ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı