4070 Ti Super'i hiç göz önünde bulundurmuş muydun? 4070 Super 4K'da zorlanır hocam triple a Title'larda. Bir de sana naçizane bir önerim var. Senin oynayacağın oyunları RT'li, RT'siz, DLSS'li, DLSS'siz şekillerde test eden oldukça güvenilir biri var, Daniel owen. YouTube'da 7900 XT vs 4070 Super Daniel owen diye aratabilir misin? Sana oldukça fikir verecek. Aynı adamın 7900 XTX'li 4070 Ti Super'li birkaç videosu da var. Alan Wake, avatar, Cyberpunk, Starfield vb. talepkar oyunların hepsini test ediyor. Rasterization'da 7900 XT genelde 4070 Ti Super'i tokatliyor ama RT işin içine girince geride kalıyor hatta bazen 4070 Super'in gerisinde kalıyor. 7900 XTX de 4080 Super'i rasterization'da genelde tokatliyor birkac oyun haric. Yine RT devreyi girince isler tersine donuyor. Bana kalirsa RT acip DLSS'le 60 FPS'le oyun oynamak (4K'da ise Alan Wake gibi oyunlarda 30-40'lara dusuyor) cok mantikli degil, benim tercihim 7900 XTX olurdu. AMD fanboy oldugumdan degil, NVIDIA aşırı yuksek fiyat cekiyor ve biraz keriz yerine koyuyor bizleri. RT'nin de icinde bulundugumuz donemde o kadar fiyat farkina degecegini dusunmuyorum. Acelen yoksa belki 5000 serisini bekleyip piyasayi gozlemleyebilirsin, belki mevcut kartlarin fiyati biraz kirilir ya da para 5000 serisi tercih edersin belki. Bu asamalardan gecmis biri olarak sana sunu soyleyebilirim, 4070 Super de alsan, 7900XT de alsan, 7900 XTX de alsan hepsinden memnun kalacaksin