RTX 4070 Super ve R7 7700 sistem nasıldır?

Hocam genel olarak RT kullanacağım RDR 2, Cyberpunk 2077 gibi oyunlar bazı oyunlarda 4K ama genel olarak 2K 7900XTX'le 4070 Super arasında kaldım. 4080 bu 2 kartdan çok daha pahalı. RT ve DLSS performansı benim için önemli sizce hangisini tercih etmeliyim.

Anlamadım hocam demek istediğinizi.

RX7700 biraz rakibi 4060 olmalı bence.

4070 ti Super'i hiç göz önünde bulundurmuş muydun? 4070 Super 4k'da zorlanır hocam triple a title'larda. Bir de sana naçizane bir önerim var. Senin oynayacağın oyunları rt'li, rt'siz, dlss'li, dlss'siz şekillerde test eden oldukça güvenilir biri var, Daniel Owen. Youtube'da 7900 xt vs 4070 Super Daniel Owen diye aratabilir misin? Sana oldukça fikir verecek. Aynı adamın 7900 xtx'li 4070 ti Super'li birkaç videosu da var. Alan Wake, Avatar, Cyberpunk, Starfield vb. talepkar oyunların hepsini test ediyor. Rasterization'da 7900 xt genelde 4070 ti super'i tokatliyor ama RT işin içine girince geride kaliyor hatta bazen 4070 super'in gerisinde kaliyor. 7900 XTX de 4080 super'i rasterization'da genelde tokatliyor birkac oyun haric. Yine RT devreyi girince isler tersine donuyor. Bana kalirsa RT acip dlss'le 60 fps'le oyun oynamak (4k'da ise Alan Wake gibi oyunlarda 30-40'lara dusuyor) cok mantikli degil, benim tercihim 7900 xtx olurdu. Amd fanboy oldugumdan degil, Nvidia asiri yuksek fiyat cekiyor ve biraz keriz yerine koyuyor bizleri. Rt'nin de icinde bulundugumuz donemde o kadar fiyat farkina degecegini dusunmuyorum. Acelen yoksa belki 5000 serisini bekleyip piyasayi gozlemleyebilirsin, belki mevcut kartlarin fiyati biraz kirilir ya da para 5000 serisi tercih edersin belki. Bu asamalardan gecmis biri olarak sana sunu soyleyebilirim, 4070 super de alsan, 7900xt de alsan, 7900 xtx de alsan hepsinden memnun kalacaksin :)

4070 Ti Super'i hiç göz önünde bulundurmuş muydun? 4070 Super 4K'da zorlanır hocam triple a Title'larda. Bir de sana naçizane bir önerim var. Senin oynayacağın oyunları RT'li, RT'siz, DLSS'li, DLSS'siz şekillerde test eden oldukça güvenilir biri var, Daniel owen. YouTube'da 7900 XT vs 4070 Super Daniel owen diye aratabilir misin? Sana oldukça fikir verecek. Aynı adamın 7900 XTX'li 4070 Ti Super'li birkaç videosu da var. Alan Wake, avatar, Cyberpunk, Starfield vb. talepkar oyunların hepsini test ediyor. Rasterization'da 7900 XT genelde 4070 Ti Super'i tokatliyor ama RT işin içine girince geride kalıyor hatta bazen 4070 Super'in gerisinde kalıyor. 7900 XTX de 4080 Super'i rasterization'da genelde tokatliyor birkac oyun haric. Yine RT devreyi girince isler tersine donuyor. Bana kalirsa RT acip DLSS'le 60 FPS'le oyun oynamak (4K'da ise Alan Wake gibi oyunlarda 30-40'lara dusuyor) cok mantikli degil, benim tercihim 7900 XTX olurdu. AMD fanboy oldugumdan degil, NVIDIA aşırı yuksek fiyat cekiyor ve biraz keriz yerine koyuyor bizleri. RT'nin de icinde bulundugumuz donemde o kadar fiyat farkina degecegini dusunmuyorum. Acelen yoksa belki 5000 serisini bekleyip piyasayi gozlemleyebilirsin, belki mevcut kartlarin fiyati biraz kirilir ya da para 5000 serisi tercih edersin belki. Bu asamalardan gecmis biri olarak sana sunu soyleyebilirim, 4070 Super de alsan, 7900XT de alsan, 7900 XTX de alsan hepsinden memnun kalacaksin :)

AMD'nin 8000 serisini beklemeyi düşünüyorum hem de RTX 5000 serisini ama ülkemizde hiç fiyat düşeceğini düşünmüyorum aralarda kaldım ekran kartında bir yanda RT ve DLSS diğer yanda saf güç yüksek grafikli hikayeli oyunları seviyorum hangisini tercih edeceğimi düşünüyorum. 4070 Super ile ilgili testleri izledim ama 7900XTX ile arada kaldım 4070 Ti Super'e bakmadım ama bakacağım maalesef RTX serisi gereksiz pahalı bence.

Kasayı ve sıvı soğutmayı değiştirmedim sizin seçtiğinizle aynılar. Bu şekilde 79K TL tutuyor. Ekran kartı level atlıyor, İşlemci iyileşiyor, PSU da 100W artıyor, 5K farka değer.

Bütçeniz maksimum ne kadar?

Maksimum 80k hocam çok zorlarsam.

Kasayı ve sıvı soğutmayı değiştirmedim sizin seçtiğinizle aynılar. Bu şekilde 79k TL tutuyor. Ekran kartı level atlıyor, işlemci iyileşiyor, PSU da 100W artıyor, 5K farka değer.

Teşekkür ederim hocam bu sistemi düşüneceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı